IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - За од ГОСПОД забранетите желби, мисли, чувства ...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

За од ГОСПОД забранетите желби, мисли, чувства ...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака
teodul Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Септември.2010
Статус: Офлајн
Поени: 190
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај teodul Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 10:27
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Originally posted by teodul teodul напиша:

По самата природа човекот е греовно суштество заради носењето на првородниот греф со себе и затоа е дадена втора шанса да се излечиме од греовноста зада можеме чисти по благодата Божја да се населиме пофторно во Едемската градина. Заради тоа човекот за време на својот живот постојано пага во грев , но затоа и постојано треба да станува , се исправа и продолжува со трудот да не греши. Секој кој ке рече дека не греши ке излажи , зошто од Бога дозволените искушениа кои ги дава лукавиот постојано не напагаат но преку молитва и пост ке ги совладаме и смирени ке се трудиме по Божјата милост да бидиме оправдани во часот на страшниот суд.Но помалце се страшни гревовите кои ги спомена Спирос кои се плод на сонот кога опуштената душа човечка најмногу може да ја искушува нечестивиот.Зошто тие гревови не се направени со своја воља. Ете и јас сум сонувал многу искушенија и сладострасти , дури и напади гонење на лукавиот и многу пати ми помогнала Исусовата молитва во време на сонот ГОСПОДЕ ИСУСЕ ХРИСТЕ ПОМИЛУВАЈ МЕ МЕНЕ ГРЕШНИОТ
А во текот на денот секој е притиснат од многу соблазни кои не можеме да ги избегниме зошто го живееме животот во овој урбан свет , но не ни е оправдание да не се бориме против нив , ужејки го телото да постапува по разумот на Божјото слово а не по околните надразби , и нормално тоа е многу тешко , но и за трудот кој ке го внесуваме Бог ке не награди зошто и тој ја знае нашата природа и слабост но ке го гледа и цени и трудот , затоа трудетесе а кога ке падните не очајувајте , повторно станете и продолжете , нека вашето оружје е смиреност и дух кроток а помошта од Бога постојано барајте ја со молитва и пост ( пост е тема на која можеби и ке се разговара накнадно ) зошто само тоа оружје ке го совлада влијанието на лукавиот.Акога несакајки ке влезиме во грев не е доцна да го прекинеме и со пкјание да побараме прошка од Бога , а тој преку неговата неизмерна љубов ке ни прости и спаси .

Ова не ме прави мене безгрешен ами само го пренесувам мислењето во врска со темава .

Ne mi e jasno ce saka li nekoj da mi pojasni protiv sto tocno se borime .... ????

Ама ајде Темплариус не се сали , па се разбира дека борбата е против темнината , против лукавиот,против нецестивиот , против непријателот на нсите душиПротив оној кој направи да бидат избркани нашите прародители од рајот   
Но таа борба е само за верниците кои веруваат за прародителите Адам и Ева а за оние кои ја следат Дарвиновата теорија ,незнаааазм изгледа нема против кого да се борат зошто се е материја
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 16:26

По самата природа човекот е греовно суштество заради носењето на првородниот греф со себе и затоа е дадена втора шанса да се излечиме од греовноста зада можеме чисти по благодата Божја да се населиме пофторно во Едемската градина. Заради тоа човекот за време на својот живот постојано пага во грев , но затоа и постојано треба да станува , се исправа и продолжува со трудот да не греши. Секој кој ке рече дека не греши ке излажи , зошто од Бога дозволените искушениа кои ги дава лукавиот постојано не напагаат но преку молитва и пост ке ги совладаме и смирени ке се трудиме по Божјата милост да бидиме оправдани во часот на страшниот суд.Но помалце се страшни гревовите кои ги спомена Спирос кои се плод на сонот кога опуштената душа човечка најмногу може да ја искушува нечестивиот.Зошто тие гревови не се направени со своја воља. Ете и јас сум сонувал многу искушенија и сладострасти , дури и напади гонење на лукавиот и многу пати ми помогнала Исусовата молитва во време на сонот ГОСПОДЕ ИСУСЕ ХРИСТЕ ПОМИЛУВАЈ МЕ МЕНЕ ГРЕШНИОТ
А во текот на денот секој е притиснат од многу соблазни кои не можеме да ги избегниме зошто го живееме животот во овој урбан свет , но не ни е оправдание да не се бориме против нив , ужејки го телото да постапува по разумот на Божјото слово а не по околните надразби , и нормално тоа е многу тешко , но и за трудот кој ке го внесуваме Бог ке не награди зошто и тој ја знае нашата природа и слабост но ке го гледа и цени и трудот , затоа трудетесе а кога ке падните не очајувајте , повторно станете и продолжете , нека вашето оружје е смиреност и дух кроток а помошта од Бога постојано барајте ја со молитва и пост ( пост е тема на која можеби и ке се разговара накнадно ) зошто само тоа оружје ке го совлада влијанието на лукавиот.Акога несакајки ке влезиме во грев не е доцна да го прекинеме и со пкјание да побараме прошка од Бога , а тој преку неговата неизмерна љубов ке ни прости и спаси .

Ова не ме прави мене безгрешен ами само го пренесувам мислењето во врска со темава .

Ne mi e jasno ce saka li nekoj da mi pojasni protiv sto tocno se borime .... ????

Ама ајде Темплариус не се сали , па се разбира дека борбата е против темнината , против лукавиот,против нецестивиот , против непријателот на нсите душиПротив оној кој направи да бидат избркани нашите прародители од рајот   
Но таа борба е само за верниците кои веруваат за прародителите Адам и Ева а за оние кои ја следат Дарвиновата теорија ,незнаааазм изгледа нема против кого да се борат зошто се е материја

Protiv temninata ce zapalam sveca i nadez blazena ce blesne vo verbata moja.

Protiv necastiviot mec na znaenje ce krenam i so negova slobodna misla ce go ubijam .

Protiv neprijatelot na nasite dusi ljubov i cvece na sekoj trn ce rasiram, krvta negova da go poi srceto a bojata da go bojadisuva cveceto.

Dali nie ce postoevme ako nasite praroditeli ne bea isterani od rajot????

Hmmmmm ludjeto se sozdadeni od boga vo toa se sl*gam so tebe, a redosledot kako do toa doslo ne mi e jasen, cunki i zatoa go postaviv prashanjeto pogore...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 16:37
Originally posted by spiros spiros напиша:

Витезот на СВЕТЛИНАТА знае кој е неговиот непријател!

Зашто, иако во тело одиме, телесно не се бориме.
Оружјето на нашето војување не е телесно, но со помошта Божја е силно да се разрушува тврдини; со него ние уништуваме мудрувања, и секое превознесување, што се крева против познавањето на Бога 2 Коринт. 10

Ovaa spored evreite izgleda ce mu bide, od vremeto pred da dozvolat hristijanstvoto da im bide preneseno i na drugi narodi t.e pred pavle i luka da go kidnapiraat od niv....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
teodul Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Септември.2010
Поени: 190
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај teodul Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2010 во 10:08
Protiv temninata ce zapalam sveca i nadez blazena ce blesne vo verbata moja. Protiv necastiviot mec na znaenje ce krenam i so negova slobodna misla ce go ubijam . Protiv neprijatelot na nasite dusi ljubov i cvece na sekoj trn ce rasiram, krvta negova da go poi srceto a bojata da go bojadisuva cveceto.

ХА    респект за пишаниот збор.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.