|
(Не) Верници |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗБОРУВАМ ЗА ПИТАЧИ НА КОИ ГОСПОД ИМ ЈА УСКРАТИЛ МОЖНОСТА САМИ ДА ЗАРАБОТУВААТ КОРКА ЛЕБ. НЕ ЗА МРЗЕЛИВИ ПРОСЈАЦИ И ТЕПАЧИ НА ВРЕМЕ. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Majstorche, ti prochita li voopshto shto pishav vo prviot post i dali voopshto do sega si ja uvidel razlikata megju vernici i "crkovni posetiteli"?!
Ako eden vernik e poln so ljubov kon Boga, togash e poln so ljubov kon lugjeto i im pomaga, se trudi da go napravi ovoj svet podobar. Ako ne go pravi toa, togash ne go ljubi Boga, a ja ljubi svojata samovljubena ideja deka e vernik. Toa e polosho i pogreshno otkolku da ne veruvash voopshto. Osven toa - na pochetokot na temata zamoliv da se ostane vo ramki na sopstvenata "vera", pa makar toa da bide i ateistichka filozofija! |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа колега ѕидарче е твое мислење и не треба да се води секој по него. Некои сметаат дека се големи верници само поради фактот што одат во црква. Јас не одам во црква, не верувам во бога, ама го почитувам учењето на Исус, иако за мене тој е само голем мудрец, еден од најголемите на сите времиња. Инаку се согласувам со тебе дека има лицемери меѓу верниците, но не се согласувам дека ако не го њубиш бога не можеш да ги љубиш ниту луѓето.
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zboruvam od aspekt na verata i vernikot...
Ne e toa moe mislenje, a e definirano od toa vo koe shto veruvame i od Svetata Kniga. Mnogu jasno, mnogu chisto definirano. Ne e vernik toj shto misli deka veruva, a toj shto go pokazhuva toa preku delata svoi. Zatoa, odamna se imame dogovoreno na ovoj forum, deka taka kje gi definirame i nie... Zatoa zboruvam vo prviot post na ovaa tema - zoshto se pomalku se vernicite spored delata, a se povekje se "odachite vo crkva"...? |
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |