|
СМРТНА КАЗНА?! |
Внеси реплика | страница <12345 21> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Treba da ima definitivno zosto covestvoto e seuste na zivotinsko nivo
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
како прво ја нема во секоја држава....
второ,... ќе ја има се додека има болни умови на Земјава,... кои си даваат право да одлучуваат за другите.... ако сакаш да казниш човек,... има многу поболни начини отколку физичката,... т.е смртната казна |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мислам дека е полошо мачењето на збубет со телевизијата
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум за смртна казна, барем во никој случај јас не би ја пресудила или пак спровела. Точно е дека во ова време постојат многу помачни начини да се казни некој, отколку да се да се прати на бесилка, зошто смртта за злосторниците е ослободување. Но исто така сфаќам дека ако судбината биде толку сурова и дозволи некој манијак или психопат да повреди или да ми одземе некоја мила личност, ќе сакам и ќе се молам да го видам во електрична столица. Факт е дека светов станува се посуров и се случуваат се побизарни работи, стварно не знам како ќе се ослободиме од такви психопати. Барем јас не би била сигурна некој манијак што ме нападнал да биде сеуште на планетава. Се обидувам да го разгледам прашањево од повеќе аспекти, па дури и од тој дека таквите кутри души што заслужуваат смртна казна, молат да бидат ослободени од својот бизарен живот, од своите животински нагони. А и ми остана во меморија една работа што ми ја кажаа во врска со темава, штом еден обичен смртник си зел за слобода да уништи некому живот и општеството треба да биде одговорно спрема жртвата и да ја спроведе правдата.
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нека ја има, ако не за друго тогаш за да се плашат од неа криминалците.
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па..а шта зна ја?
Голема дилема е тоа, ама еве кога ќе слушнам на пример дека некој педофил или убиец со богато досие, си одлежал казна, и е пуштен на слобода-за пак да изврши исти дела, помислувам дека можеби е нужно зло. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pred nekolu godini doma ne opljackaa.Bev luta no ne barav kazna semo sakav jas da mozam da go istepam onaka posteno.Mene materijalno me ostetija ,nesto sto se nadomestuva,no pomislv kako li im e na onie koi bile siluvani,niv im e ukradeno nesto sveto, del od dusata i togas pomisliv prv pat na smrtna kazna.
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Smrtna kazna vo Makedonija????
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа еве..што мислите за сторителот на бруталното убиство на Сандра...кој сега доби доживотна казна?
Дали заслужува да биде помилуван? Дали ако се помилува-има гаранција дека нема да го повтори делото? |
|
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kakvo pomiluvanje.Toj necovek ne smee da izleze na sloboda,
dozivotna dobija roditelite na Sandra, a ovo gad si zivee vo zatvor. |
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гледаш..не е едноставно да се одговори со ДА или НЕ.
На овој во затвор уште и услуга му прават, зашто бил и онака бездомник-а сега е згрижен, најаден, напиен, ќе сади компир, ќе работка нешто... Сепак....треба, бар за вакви тешки криминалци. |
|
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јАС СУМ ЗА РЕФОРМА ВО ЗАКОНОТ - ПРВО ДА СЕ ОДЛЕЖИ ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР, ПА ДА СЕ РАЕАЛИЗИРА СМРТНАТА КАЗНА.
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А кој може да гарантира дека затвореникот ќе живее...до својата смрт? |
|
|
|
realna
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас сум строго против тоа како некој кој не му дал живот да може да одлучи да му го одземе
|
|
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
|
Внеси реплика | страница <12345 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |