IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Хардвер и софтвер
  Активни теми Активни теми RSS - Помош !! Софтверски Проблеми!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Помош !! Софтверски Проблеми!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 55>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Schumacher Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Schumacher Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 17:38
Originally posted by FLipsi FLipsi напиша:

Originally posted by Schumacher Schumacher напиша:

luge imam eden seriozen problem so start up-ot bidejki pri podiganje na kompjuterot mi se vlucuvaat 9999999999999999 (potocno 32) procesi i kopjuterot mi e kako zelka. Nemam veke nervi sekogas pri vpodiganje da gi isklucuvam tie nepotrebni procesi pa zatoa ve molam za pomos!!!тага

Е па отвори старт влези во run напиши msconfig влези во Sturtup и исклучи ги процесите кој мислиш дека не ти се потребни да се стартуваат .

Fala mnogu
Кон врв
Schumacher Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Schumacher Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 18:02
очигледно дека Т-Home и On.net се имаат скарано и сега децата не ги пуштаат да си играат заедно.
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 11:40
Како втор оперативен систем имам инсталирано Linux.
На кој начин да направам при подигање на Системот, Windous да биде примарен OS? Сега по default прв е Linux.
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
Dark HaCkeR Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Хакериште

Регистриран: 20.Април.2008
Поени: 683
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dark HaCkeR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 11:57
Epa logiraj se od kaj Windows XP i desen klik na my computer propertes i advanced pa imas startup and recovery settings i tamu imas koj OS da ti startuva prv
Кон врв
Petkovsky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petkovsky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 22:34
Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

На кој начин да направам при подигање на Системот, Windous да биде примарен OS? Сега по default прв е Linux.

Cekaj vo listata li ti e prv Linux-ot ili vednas Linux ti se podiga? Koj OS go instalirase prv?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2008 во 11:08
Originally posted by Dark HaCkeR Dark HaCkeR напиша:

Epa logiraj se od kaj Windows XP i desen klik na my computer propertes i advanced pa imas startup and recovery settings i tamu imas koj OS da ti startuva prv

Кога имав два Windows-а тоа помагаше. Сега Windows-от воопшто не го гледа Linux-от. Таа опција во суштина е промена на текстот на C:\boot.ini. Linux-от воопшто не постои во boot.ini. Мошеби постои некој друг начин??
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2008 во 11:13
Originally posted by Petkovsky Petkovsky напиша:

Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

Cekaj vo listata li ti e prv Linux-ot ili vednas Linux ti se podiga? Koj OS go instalirase prv?

Linux е прв во листата, бидејќи е инсталиран по Windows. Јас би сакал да ја променам листата, за да не морам да чекам да дојде до листата, па да се префрлам на Windows. (Го вклучувам компјутерот, излегувам надвор, се враќам: Linux веќе се подигнал. Сакам Windows да се подига, ако не го префрлам на Linux.)
Кон врв
Petkovsky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petkovsky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2008 во 13:04
Podigni Linux. Otvori terminal i pisi: gksudo gedit /boot/grub/menu.lst

Pastiraj go tuka celiot fajl, t.e. sodrzinata, sto pisuva da vidam.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 11:09
Работата завршена. (Сети се од каде научив)
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2008 во 11:01
Ова е чисто за помоч,програмчево го симнав од интернет,при инсталацијата го скенира компјутерот и сега врши наводно заштита,но веќе при одредени програми се вклучува и ги блокира.
Деинсталација нема никаде,постои на таскбарот иконче не реагира на ништо,а се јавува само при блокирање и бара да се купи ме упатува на нивната страна.Ве молам некаква постапка за бришење???
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Dark HaCkeR Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Хакериште

Регистриран: 20.Април.2008
Поени: 683
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dark HaCkeR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2008 во 14:34
Si slusnal za System Restore???

Изменето од Dark HaCkeR - 30.Ноември.2008 во 14:34
Кон врв
ShmIzLi4kA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Август.2008
Поени: 123
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShmIzLi4kA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2008 во 03:04
Lele luge mi treba pomos zasto nemam veke zivci da se nerviram...

Koristam mozila firefox i eden den pocna da ne mi otvara strani a nekogas i cela programa.. a sega za da stignam do tuka i da pobaram pomos treba da kliknam 50 pati na potrebnoto za da mi go otvori i toa ne mi otvara kako sto treba...Imav prvo AVG antivirusna od koga se desi ova smeniv na kaspersky i nitu ednata nitu drugata nemoze da go najde problemot...Sinoka mi ja pratija Ad-Aware i mi pronajde 2 objekti poradi koj ne mi otvara nikakov browser no nikako nemozam da gi izbrisam od kompjuterot moze samo da gi stavam vo karantin no pak ne mi raboti nieden browser... Ako znae nekoj da mi pomogne neka kaze za da ne go preinstaliram...

Odnapred blagodaram ...
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2008 во 16:28
Originally posted by ShmIzLi4kA ShmIzLi4kA напиша:

Lele luge mi treba pomos zasto nemam veke zivci da se nerviram...

Koristam mozila firefox i eden den pocna da ne mi otvara strani a nekogas i cela programa.. a sega za da stignam do tuka i da pobaram pomos treba da kliknam 50 pati na potrebnoto za da mi go otvori i toa ne mi otvara kako sto treba...Imav prvo AVG antivirusna od koga se desi ova smeniv na kaspersky i nitu ednata nitu drugata nemoze da go najde problemot...Sinoka mi ja pratija Ad-Aware i mi pronajde 2 objekti poradi koj ne mi otvara nikakov browser no nikako nemozam da gi izbrisam od kompjuterot moze samo da gi stavam vo karantin no pak ne mi raboti nieden browser... Ako znae nekoj da mi pomogne neka kaze za da ne go preinstaliram...

Odnapred blagodaram ...

Симни го Malwarebytes' Anti-Malware
би требало да се среди со него намигнување

Кон врв
ShmIzLi4kA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Август.2008
Поени: 123
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShmIzLi4kA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2008 во 19:29
Ke probam ... sepak fala ... ima nekoj drug bilo kakva idea ?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.