IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Прашање до атеистите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Прашање до атеистите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 24>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 19:59
more vazno e so vekje ne sme nemoralniголема%20насмевка

ajde da cujam nekoe prasanje do nasголема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 20:09
Кога велите "Да го видам Бог па ќе поверувам" што очекувате да видите?

а) Стар дедо со бела брада
б) Ѓорѓи Колозов
в) Блескава светлина од небото опкружена со громови
г) друго (наведи што)
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 20:12
ahhahahha

jas neocekuvam voopsto deka nekoj kje go vidi

no ti - taka kamarad EVAN- prosvetli ne i kazi so ocekuvat vernicite da vidat

ono ako go vidam Gjorgi Kolozov kje poveruvam deka ima Gospod- go vrnal nazadгазење%20од%20смеење

Изменето од anakin - 09.Февруари.2008 во 20:13
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 20:14
Не го врти наваму прашањето, темава вика дека прашањето треба да биде поставено до атеистичките верници, а не до теистите.

Изменето од EvAngelos - 09.Февруари.2008 во 20:14
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 20:24
oki

jas sum slusnal

gospod go sozdal Adama prema likot svoj

znaci lici na ADAM

visok gol nebricen - umoren od site vasi molitvi koi mora da gi slusa sekoj den- mislam deka mu e dosadno- toj tolku vozviseno bitie nalik na Adama
mora da se zanimava so tridimenzionalni sustestva no i toj e takov - kopija na Adam

ev vo pravo sum?????

голема%20насмевкаsrekja moja so ne si me prasal kako go zamisluvam Adam

hahahah- kako majmuuuuuuuuuuuuuuun

Изменето од anakin - 09.Февруари.2008 во 20:26

Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 20:56
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Не го врти наваму прашањето, темава вика дека прашањето треба да биде поставено до атеистичките верници, а не до теистите.

Не знам по кој пат само нетолеранција од тебе......
ако постојат атеистички верници тогаш дефинитивно ти ти си теистички неверник
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
misterX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2008
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2008 во 01:08
Zdravo decki.
temava ja razgleduvam za prv pat i se nadevam deka ke me zainteresirate za da mozam da pisuvam pocesto. Jas sum vernik i toa Musliman i si imam svoi viduvanja za religijata. Sekoj od vas ima pravo da si bide ona sto e i da si veruva vo sto saka.
Ateistite isto taka go imaat toa pravo i jas potpolno ke gi poddrzuvam ponatamu. Tie se vo potpolno pravo za razlika od nas vernicite. Nie nikogas ne sme go videle boga i ne znaeme kako toj izgleda taka da "mozno e site nie da lutame". Za razlika pak od nas, onie koi se Ateisti so go imaat Darvin i negovata nauka i tocno znaat od sto nastanale. Jas moram da kazam deka po malku im zaviduvam. Tie se vo moznos sekoj den da si vidat kako nivnite direktni predci si ograat niz afrika i ostanatite delovi od svetot kade sto mozat da opstanat. Na Animal planet gi ima sekoj den i poradi samoto toa Ateistite se vo moznost se poveke i poveke da se uveruvaat vo nivnata teorija deka covekot e direkten potomok na Majmunot. Mnogu e tesko vo ovie momenti da im se prtivreci nesto zatoa sto sega za sega ateistite pred vernicite vodat so 1:0, vprocem, tie za razlika od nas poteknuvaat od Majmuni, a majmunite gi ima nasekade. Gospod go ima samo vo nasite misli, no toj tamu treba i da bide, zasekogas.

Изменето од misterX - 10.Февруари.2008 во 01:12
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2008 во 01:34
Зошто атеистите пишуваат на оваа тема кога не одговараат на прашањата поставени до нив?
Зарем беше толку тешко моето прашање? Најголемиот аргумент на атеистите за нивната вера дека Бог не постои е "Не сум го видел, да го видам па ќе поверувам."
Епа јас токму тоа и ги прашувам:
Што очекуваат да видат за да поверуваат?
Што точно треба да им се појави за да речат: Ете, го видов Бог и сега верувам во Него.
Огромен старец седнат на престол со бела брада и терезија во раката?
Блескава светлина на облаците попратена со хор од ангели?
Навистина ме интересира ова, ако има некој расположен атеист нека одговори.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2008 во 01:53
Nema nikoj raspolozen. Sigurno site otisle vo "ateisticka crkva" da gledaat Animal planet.

Proleteri od site zemji-Obedinetese!!!
Majmuni od site drvja-simnetese!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2008 во 01:58
газење%20од%20смеење Абе ти си имал смисла за хумор, сполај ти ме изнасмеа голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2008 во 02:03
Poveli i drug pat. Ako sakas moze da ti ispratam i disketi od Majmunceto Alis I Tarzan i negovata majka majmunicata Kala. Mislam deka toa vreme na Tarzan bese naj plodno za razvojot na ateizmot vo svetov. Site go sakaa covekot Majmun i site mislea deka nego navistina go rodi majmunkata. Toa bese dolgorocen proekt na Darvinistite i ocigledno imaa golem uspeh. Sto da se pravi. Toj darvin ocigledno mnogu go mrazel dedomu pa smetal deka e majmun ama ovie drugive toa go zele zdravo za gotovo i....

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2008 во 02:06
evangelos ajde da ja iskoristam ovaa tema za da te prasam sto ke kazes za vicot na temata za 666?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2008 во 07:05
Originally posted by anakin anakin напиша:

oki

jas sum slusnal

gospod go sozdal Adama prema likot svoj

znaci lici na ADAM

visok gol nebricen - umoren od site vasi molitvi koi mora da gi slusa sekoj den- mislam deka mu e dosadno- toj tolku vozviseno bitie nalik na Adama
mora da se zanimava so tridimenzionalni sustestva no i toj e takov - kopija na Adam

ev vo pravo sum?????

голема%20насмевкаsrekja moja so ne si me prasal kako go zamisluvam Adam

hahahah- kako majmuuuuuuuuuuuuuuun

za Evan- neli ti odgovoriv se pravis slep?????

ova od nekojsi MISTERX
tie za razlika od nas poteknuvaat od Majmuni, a majmunite gi ima nasekade. Gospod go ima samo vo nasite misli, no toj tamu treba i da bide, zasekogas.

e pa ti si bil vickast
sega i tebe kje ti odgovoram

SITE POSTANAA OD MAJMUNI NO ZA RAZLIKA OD NAS VIE OSTANAVTE NA NIVNOTO RAMNISTE- NEKAKO VO GLAVCINJATA VI ZASTANA EVOLUCIJATA
A NEMOJ DA NI ZAVIDUVAS I VASIOT ZIVOT NE E TOTALKA PROMASEN, SAMO MALKU,голема%20насмевка

Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2008 во 10:01
Kako moze da ocekuvam nesto da izgleda koga ne veruvam deka postoi.... Lady vo prikaskata ubavo veli.... takvi prasanja ne bi trebalo da se postavuvaat.

A ako nekogas toj se pojavi , pa go vidam, jas ke znam kako izgleda i ke se uveram deka postoi, no bidejki toa nikogas nema da se sluci, nema ni sto da ocekuvam .

MisterX .... si frlate kamcinja pa koga ke vi gi vratat nanazad site digate vreva.... bi sledela tuka uste edna recenica , ama dovolno e i ova
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.