IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 34>
Автор
Порака
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Статус: Офлајн
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 18:15
E de taka e....
"nie imame Rimokatolicki k*ran, k*ran na jehovini svedoci, James King verzija na k*ranot, RSV verzija na k*ranot" i ushte nekolku dvocifreni broja na verzii neli????

Ne se buni mali, vidi koj ja iskrivuva vistinata, vidi koj vo deneshno vreme pravi revizija na Bozjiot zbor, koj e toj koj ima pravo da previ revizija na Bozjiot zbor?????
Go ima li toa pravo covekot????
ako ne, koja e celta na RSV verzijata sostavena vo nashiov vek, za koja se tvrdi deka e najverodostojnata Biblija, napishana od najstarite skripti, i e prifatena od pogolemiot del na Hristijanskata populacija, kako najverodostoen Bozji zbor????

OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
the king Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2007
Локација: Macedonia
Поени: 458
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај the king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 19:00
svetata kniga moze da ja napise samo seden (bog )

a ne dvanaeset i koj znae kolku drugi.....

biblijata ja pisuvaat dvanaesette apostoli,
a k*ranot go ispratil direktno edinstveniot semoken bog , preku za toa zadolzeniot melek (angel) koj vo islamot e narecen dzebrail do muhammed s.a.v.s, posledniot pratenik ispraten do covestvoto, prad sudniot den.

da ne zaboravam da kazam deka tokmu vakva kniga e ispratena i do isa a.s. (isus) no taa ne znam od kogo i od koi pricini e sokriena i na nejzino mesto nekoi si luge koi denes hristijanite gi narekuvaat apostoli si nasle nacin na koj bi se vrezale vo istorijata na ovaa planeta pisuvajki zamena za onaa sto e isprateno od boga.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 22:45
Prenosi Enes ibn Malik r.a. da je Poslanik s.a.v.s. rekao: “Nece biti ispravan iman covjeka, dok mu ne bude ispravno srce, a nece mu biti ispravno srce, dok mu ne bude ispravan jezik. Nece covjek uci u džennet, ako od njega nije siguran njegov komšija.” (Ahmed)

Prenosi Ebu Sa’leba El-Hašeni r.a. da je Poslanik s.a.v.s. rekao: “Najdraži meni i najbliži mi na Sudnjem danu ce biti oni koji imaju najbolji ahlak (ponašanje). Najmrži meni i najdalji od mene, na Sudnjem danu, su oni koji su najružnijeg ponašanja, brbljivci, oholi i podrugljivci. (Ahmed)
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 22:49
Ibni Omer r.a. prenosi, da je Resulullah s.a.v.s., obrativši se kabi, rekao :
O kabo, kako si lijepa i kako ti je miris lijep. O, kako si uzvišena i kako je uzvišena tvoja cast.
Tako mi Onog, u cijoj je ruci Muhammedova duša, vjernikova je cast,
uzvišenija od tvoje casti, kao i njegov imetak, kao i njegova krv,
i da se o njemu misli samo lijepo.
(Iz knjige-kenzul ummal -hadis 397)

NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 23:07
“Blazheni se onie koi ke gi najdat greskite i slabostite vo sebe si, vmesto da gi baraat vo drugi” – Muhamed.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
justinijan Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 62
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај justinijan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 23:40
,,neprijatelot na tvojot neprijatel-e tvoj prijatel,,-muhamed.
Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 13:33
Originally posted by Sahih Bukhari Sahih Bukhari напиша:

E de taka e....
"nie imame Rimokatolicki k*ran, k*ran na jehovini svedoci, James King verzija na k*ranot, RSV verzija na k*ranot" i ushte nekolku dvocifreni broja na verzii neli????

не мора да ни оправдуваш за постоењето на 70-ина секти кои го практикуваат к*ранот

Ne se buni mali,( јас) vidi koj ja iskrivuva vistinata,( кој прв почна.. тоа е вистинското прашање.) vidi koj vo deneshno vreme pravi revizija na Bozjiot zbor,(јас гледам кој правел ревизија на Божјиот збор пред 1400 години) koj e toj koj ima pravo da previ revizija na Bozjiot zbor?????( па се разбира само мухаммед тоа го направи)
Go ima li toa pravo covekot???? (па вашиот,,пророк,, тоа право си го препиша на себе одкако жената му го убеди дека бил ,,божји пророк,,)
ako ne, koja e celta na RSV verzijata sostavena vo nashiov vek, za koja se tvrdi deka e najverodostojnata Biblija, napishana od najstarite skripti, i e prifatena od pogolemiot del na Hristijanskata populacija, kako najverodostoen Bozji zbor???? ( целта Божја братко ни ја соопшти Христос и никој друг)

Христос другарче мое вели : Јас не дојдов овде да ги спасам праведните туку грешните, зошто на здрав човек доктор не му треба.
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 13:39
Originally posted by the king the king напиша:

svetata kniga moze da ja napise samo seden (bog )
Бог знаеме како пишува во случајот на Мојсеј и заповедите.
a ne dvanaeset i koj znae kolku drugi..... подобро пишувано од 12 рибари него ли пиѓувано од 1 епилептичар и педофил

biblijata ja pisuvaat dvanaesette apostoli, толку се само во новиот завет не заборавај го стариот завет
a k*ranot go ispratil direktno edinstveniot semoken bog , preku za toa zadolzeniot melek (angel) koj vo islamot e narecen dzebrail do muhammed s.a.v.s,(значи муамед не го пишувал па така кажи да не се мачиме повеќе) posledniot pratenik ispraten do covestvoto, prad sudniot den.

da ne zaboravam da kazam deka tokmu vakva kniga e ispratena i do isa a.s. (isus) no taa ne znam od kogo i od koi pricini e sokriena i na nejzino mesto nekoi si luge koi denes hristijanite gi narekuvaat apostoli si nasle nacin na koj bi se vrezale vo istorijata na ovaa planeta pisuvajki zamena za onaa sto e isprateno od boga.( ова нема да ти го коментирам чим толку знаеш сигурно имаш некоја моќ .....за знаење)
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 13:49
BOG KE PRESUDI EDEN DEN, A BLAGO NA ONOJ KOJ KE JA SOZNAE VISTINATA PRED TOA.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 15:00
Originally posted by mali simo mali simo напиша:

Христос другарче мое вели : Јас не дојдов овде да ги спасам праведните туку грешните, зошто на здрав човек доктор не му треба.

1.Nemojte da mislete deka dojdov da donesam mir na zemjata;ne dojdov da donesam mir,tuku mec.Zosto dojdov da razdelam covek od tatkasi,i cerka od majkasi,i snaa od svekrvata nejzina.(Matej,10;34,35)
2.Jas dojdov da frlam ogan na zemjata i kolku sakam da se bese razgorel.(Luka,12;49)
3.Ako nwkoj dojde pri mene i ne go namrazi tatkasi i majkasi,zena si i decata svoi,bracata i sestrite,pa duri i dusata svoja,toj ne moze da bide moj ucenik.(Luka,14;26)
SEGA KOGO DOSOL DA SPASET,KAZI POLITEISTCE MALO????

Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 15:16
Ovaa diskusija e vekje sramota za samiot forum!
Mali Simo - toa shto go imash napishano e sram za nekoj koj sebe si se narekuva Hristijanin! Sramno, nedolichno, dolno e takvo pishuvanje! Za takvi raboti ne treba da ima mesto vo umot na choveka, a kamo li na eden forum!
Halid - ako ushte ednash napishesh deka hristijanite se politeisti - kje baram da te iskluchat od forumot celosno! Toa e direktna navreda kon osnovnite vrednosti! Ako nekoj te navredil, baraj od nego izvinuvanje ili baraj sankcii, ne vrakjaj so navreda kon site drugi!
Malku sredete se site, zatoa shto vaka nosite samo sram i za ednite i za drugite!
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 18:40
апсурд до апсурд
темава има еден наслов а вие пишувате за нешто сосема друго
зидарски, нема потреба да им одговараш на нешто за кое не е во согласност со темата

поздрав
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 19:36
Zidarski kolku e vo negova moznost i svakanje odgovara na dadenite prashanja, no ti connected ili neznaesh ili samo si veruvash bez da postavuvash prashanja, ili da davash odgovori na postavenite prashanja.

Ako gresham popravime, daj odgovor na citatite postaven od Halid...????

Ovde mislam deka i simbolikata na Zidarski nemoze da pomogne

OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 20:03
Tokmu simbolikata ovde mozhe da objasni se shto treba, samo shto treba da se razbere... dadov odgovor pogore vo vrska so citatite.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.