IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ИСЛАМСКА УБАВИНА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ИСЛАМСКА УБАВИНА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 57>
Автор
Порака
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 00:32
Kamen temelnik na Hatundzuk dzamija - Skopje
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 00:33
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 00:34
Edna godina podocna, so bratska pomos od Bursa - Turcija...
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 00:37
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 00:40
oooooooo Seh Mevlana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 00:40
Rabotenjata napreduvaat  a razlikata pomegju staroto i novoto se izednacuva....

Изменето од DAIJA - 05.Март.2008 во 00:41
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 00:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 00:44

Ubavata golema dzamija i islamskiot centar vo naselba Butel.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 00:46
Vnatre vo Dukjandzik dzamija pred jacija....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 00:47

Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 00:49
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

oooooooo Seh Mevlana

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 00:52

Ja upitah zuti cvijet,
otac majka ko ti su?

Cvijet mi rece: Dervisu,
otac, majka - zamlja su!

Изменето од DAIJA - 05.Март.2008 во 00:52
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 00:53

Dzamijata Sultan Murad vtori, Saat kulata i naselbata Gazi Baba - Skopje....

Изменето од DAIJA - 05.Март.2008 во 00:55
Кон врв
ZlatniLiljan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Поени: 346
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZlatniLiljan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 00:58

Posljednji dzenetlija

Posljednji%20dzenetlija

Izaci ce jedan covjek iz dzehennema (poslije kazne koju je zasluzio svojim grjesenjem) pa ce reci: Gospodaru, udalji moje lice od Vatre, jer me je uistinu njen vjetar zatrovao, urezilio i upropastio, a njen plamen, sagorijevanje i vrucina su me spalili. Zatim ce moliti Allaha, koliko to Allah htjedne. Nakon toga ce Uzviseni Allah dz.s. reci: Ako udovoljim tvojoj molbi, hoces li...

... obecati da neces traziti nista drugo? Tada ce covjek reci: Obecavam da necu traziti nista drugo. Allah ce tada ispuniti svoje ugovore i obecanja koliko htjedne i udaljice mu lice od Vatre. Kada se covjek nakon toga okrene Dzennetu i ugleda ga, zasutjet ce, koliko to Allah htjedne, a zatim ce reci: Gospodaru, priblizi me do Dzennetskih vrata.

Allah ce ga tada upitati: Zar ti nisam dao sve sto si trazio i zar mi nisi obecao da neces nista vise traziti od onoga sto sam ti dao. Jadan li si, covjece, koliko li si samo vjeroloman! Covjek ce reci: Gospodaru - pa ce se umiljavati Allahu sve dok mu Allah ne rekne: Obecavas li Mi, ako ti to dadnem, da vise nista neces traziti? Reci ce: Necu, tako mi Tvoje velicanstvenosti. Allah ce i tada udovoljiti njegovoj molbi i dovesce ga do Dzennetskih vrata.

Kada dode do Dzennetskih vrata, otvorit ce mu se Dzennet pa ce vidjeti njegove ljepote i uzivanja. Tada ce zasutjeti, koliko Allah htjedne, a zatim ce reci: Gospodaru uvedi me u Dzennet! Allah ce mu tada reci: Zar se nisi obavezao i dao obecanje da neces nista vise traziti nakon onoga sto sam ti dao? Jadan li si, covjece, koliko li si samo vjeroloman. Covjek ce tada reci: Gospodaru, ne ucini da budem najnesretniji covjek! Neprestano ce moliti Allaha sve dok mu se Allah ne nasmije.

Kada mu se Allah nasmije reci ce: Udji u Dzennet! Kada ude u Dzennt Allah ce mu reci: Pozeli sta zelis?! Trazice od Allaha i izrazavace svoje zelje tako da ce ga Allah podsjecati na odredjene blagodati. Kada prestanu njegove zelje, Allah ce mu reci: Sve sto si pozelio imaces, i jos toliko.

Ata b. Jezid kaze: Ebu Seid el-Hudri je sjedio ne reagujusi na hadis koji je prenio Ebu Hurejre. Kada je Ebu Hurejre citirao da je Uzviseni Allah, , rekao spomenutom covjeku u hadisu - i jos toliko - Ebu Se'id je rekao: I jos toliko deset puta, Ebu Hurejre. Ebu Hurejre je rekao: Ja sam zapamtio samo - imaces to - ili - i jos toliko. Ebu Se'id je rekao: Svjedocim da sam zapamtio od Allahovog Poslanika, savs, njegov govor - imaces to i jos deset puta toliko.

Ebu Hurejre je rekao: To ce biti posljednji covjek koji ce uci u Dzennet.

SubhanAllah, kolika je nagrada za onoga koji ce imati najnizi stepen u dzennetu, pa potrudimo se da se spasimo dzehhennemske vatre, kako ne bi ni jednog trenutka bili u njoj, i radimo za dzennet, kako bi vjecno uzivali u njegovim neizmjernim blagodatima.

Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 57>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,500 секунди.