|
Библијата поддржува Алкохолизам?! |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e христијанската БОЛЕСТ.
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
конечно се издаде... |
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога те нема тебе аџија, кога тебе ти бројат од нокаутот кој го доби од мене .. нормално ќе гледам да некои залутани христијани не залутаат од темата па и тие да не добијат нокаут како тебе! |
|
sonyy
Нов член Регистриран: 27.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 0 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
беличке на сто ти личи форумов на пазар ли ??Без факти и аргументи само постирас некакви глуспости к*ранот подрзувал педофилија ако к*ранот подрзува педофилија тогас библијата е еротски магазин. |
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne greshka si miralem ja rashiri epidemijata....pa togash e muslimanska
|
|
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Shto se lutite koga Ajsha imala 6 godini ili 9 beaama i 10 da imala seushte e dete
|
|
|
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
citaj arapska literatura ,,1001 nokj,,
|
|
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе мист, не си свесен дека без аџија, ти си нула. Се сети ли кој го измисли поимот нокаут на овој форум?
Биди малце креативен мајко му... |
|
hardcore
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mistu,duso izgubena...kolku li ima stihcinja vo knigiceto vase za alkoholot????A neli alah ce vi dava vino kolku sakate vo rajot(pokraj devicite i momcinjata)???Napisi gi za nas ovie stihcinja:4:43,2:219,5:90,91 pa da vidime vasiov "slusac na glasovi po stari godini"sto kazuva vo buniloto svoe....
|
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пијанчењето е лошо за расудувањето Американска студија тврди дека опивањето се одразува лошо врз способноста за донесување правилни одлуки во животот. Значи, не станува збор за алкохоличари, ниту пак за одлуки донесени во пијана состојба. Психолозите на Универзитетот Колумбија во Мисури тврдат дека оние лица што кога пијат–пијат, имаат тенденција да донесуваат поавантуристички одлуки, кои рефлектираат проблеми со планирање на иднината. „Имаме причина да веруваме дека тешките опивања во младоста, кога мозокот сеуште рапидно се развива, оставаат негативни последици врз психолошкиот развиток“, вели Кенет Ј. Шер од Центарот за Истражување на Алкохолизам при Универзитетот во Мисури. земено од: http://www.idividi.com.mk/Zdravje/Ishrana/385971/index.html
|
|
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zosto da ne podnovam eden del od edna moja ex tema ? :) ABORTUS:
Efrajim je k'o da gledam Tir na njivi posađen, al' će Efrajim djecu svoju voditi na klanje. Daj im, o Jahve! A što da im dadeš? Daj im krilo jalovo, dojke usahle. Ako im se i rodi djece, ubit ću im mili plod utrobe." " Tada je Menahem razorio Tifnah i sve što je u njem bilo i njegovo područje od Tirse jer mu nisu otvorili vrata. Razorio ga je i rasporio sve trudnice u njemu. " "Tvoja nevjesta Tamara odala se bludništvu; čak je u bludničenju i začela." "Izvedite je", naredi Juda, "pa neka se spali!"
Izl. 21,22 "Ako se ljudi pobiju i udare trudnu ženu te ona pobaci, ali druge štete ne bude, onda onaj koji ju je udario neka plati odštetu koju zatraži njezin muž." On neka plati kako suci odrede. Bude li drugog zla, neka je kazna: život za život, oko za oko, zub za zub, ruka za ruku, noga za nogu, opeklina za opeklinu, rana za ranu, modrica za modricu. " Ako se dvojica potuku, pa žena jednoga pođe da izbavi svoga muža iz šaka onoga koji ga tuče i pruži ona svoju ruku i onoga uhvati za sram, (12) odsijeci joj ruku i neka je ne sažaljuje oko tvoje." "...ali jao čovjeku onomu koji predaje Sina Čovječjega. Tomu bi čovjeku bolje bilo da se ni rodio nije." "Ne daj da ona ostane kao mrtvo dijete kojemu je već na izlasku iz majčine utrobe meso napol uništeno !" AFRODIZIJAK: "Mandragore šire miris, u našim kućama ima svakog voća, novoga i starog, za te sam ga čuvala, o najdraži moj !" "Jutrom ćemo ići u vinograde da vidimo pupa li loza, zameće li se grožđe, jesu li procvali mogranji. Tamo ću ti dati ljubav svoju !" " Jednoga dana, u vrijeme pšenične žetve, namjeri se Ruben u polju na ljubavčice te ih donese svojoj majci Lei. I Rahela reče Lei: "Daj mi od ljubavčica svoga sina!" (15) A Lea odgovori: "Zar ti nije dosta što si mi oduzela muža pa još hoćeš da od mene uzmeš i ljubavčice moga sina?" Rahela odgovori: "Pa dobro, neka s tobom noćas leži u zamjenu za ljubavčice tvog sina." (16) Kad je Jakov navečer stigao iz polja, Lea mu iziđe u susret pa reče: "Treba da dođeš k meni, jer sam te unajmila za ljubavčice moga sina." One je noći on s njom ležao. " PRELJUBA: II Samuel 11,2-4 "."Pa to je Bat-Šeba, kći Eliamova i žena Urije Hetita!" (4) Nato (kralj) David posla glasnika da je dovedu k njemu. Kad je došla, leže on s njom, upravo kad se bila očistila od svoje nečistoće. Zatim se ona vrati svojoj kući. (5) Žena zatrudnje te poruči Davidu: "Trudna sam!" "...blagoslovi Jahve dom Egipćaninov zbog Josipa: blagoslov Jahvin bijaše na svemu što je imao - u kući i u polju. " SILOVANJE: KOPILINJA: mora da priznam deka gi prokolnuva... no samo zenite.Maz ako legne ubijte go samo zivotnoto a zena i dvajcata.Mazot samo necist postanuva... "..raduj se sa ženom svoje mladosti: neka te grudi njene opajaju u svako doba, Ta zašto bi se, sine moj, zanosio preljubnicom i grlio tuđinki njedra? " "...neka te grudi njene opajaju u svako doba" Ezekijel 16 (53) U tjeskobi i jadu, kojima će te neprijatelj tvoj pritisnuti, jest ćeš plod utrobe svoje - meso sinova svojih i kćeri svojih koje ti dadne Jahve, Bog tvoj. (54) Čovjek najnježniji i najmekši u tebe zlobnim će okom gledati na vlastitog brata, ženu u svome naručju i djecu svoju što mu preostanu, (55) ne hoteći ni s jednim od njih dijeliti mesa sinova svojih koje bude jeo, jer zbog tjeskobe i jada, kojima će te neprijatelj tvoj pritiskati po svim gradovima tvojim, drugo mu neće preostajati. ".... sedmerostruko ću vas kazniti za vaše grijehe. (29) Jest ćete meso od svojih sinova, jest ćete meso od svojih kćeri. "
" Čujte sada, glavari kuće Jakovljeve, suci doma Izraelova! Vi ljudima derete kožu s tijela i meso s kosti njihovih. Oni proždiru tijelo moga naroda i deru mu kožu, lome kosti. Oni ih komadaju kao u loncu, kao meso u punom kotlu! " (9) Zbog tvojih gadosti učinit ću s tobom što još ne učinih nikada nit ću ikad učiniti: (10) posred tebe očevi će jesti sinove, a sinovi očeve; " Plamti zemlja od gnjeva Jahvina, narod ognju hrana postaje. Nitko ni brata svog ne štedi, svatko jede meso svog susjeda. Proždire zdesna, i opet je gladan; guta slijeva, i opet sit nije: Manaše Efrajima, Efrajim Manašea, obojica zajedno Judu." Strijele svoje opojit ću krvlju i mač moj najest će se mesa, krvi ubijenih i zarobljenih, glava dušmanskih vrhovnika. Kličite, o nebesa, s njime, obožavajte ga, sinovi Božji! Galažanima 5,12 UBISTVO NA DECA: "Na vas ću pustiti šumsku zvjerad da vas liši djece"
" Ako tko imadne opaka i nepokorna sina koji neće da sluša ni oca ni majke - pa ni onda pošto ga kazne - neka ga njegov otac i njegova mati odvedu starješinama svoga grada. Potom neka ga svi ljudi, njegovi sugrađani, kamenjem zasiplju dok ne pogine. " Lamek prozbori svojim ženama: "Ada i Sila, glas moj poslušajte! Žene Lamekove, čujte mi besjedu: Čovjeka sam ubio jer me ranio i dijete jer me udarilo.
Linč djece prostitutki Ohole i Oholibe. " Mojsije se razljuti: Stoga svu mušku djecu pobijte ! "
aj dodeka ne ste povratile... dojdete sebesi,ke prodolzam utre. |
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Belaaa.... |
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj,bidi ozbilna malce. Se posaliv,kolku kejf da ti napravam... da ne kazes deka nemam smisla za humor :)
Dali nekoj ke mi kaze deka pogore navedenite citati se Bozja inspiracija ? Ne zaboravajte deka ako kazete DA (bez objasnuvanje) ke gi kopiram citatite.
|
|
|
|
hardcore
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Американска студија тврди дека опивањето се одразува лошо врз способноста за донесување правилни одлуки во животот. Значи, не станува збор за алкохоличари, ниту пак за одлуки донесени во пијана состојба. Психолозите на Универзитетот Колумбија во Мисури тврдат дека оние лица што кога пијат–пијат, имаат тенденција да донесуваат поавантуристички одлуки, кои рефлектираат проблеми со планирање на иднината. „Имаме причина да веруваме дека тешките опивања во младоста, кога мозокот сеуште рапидно се развива, оставаат негативни последици врз психолошкиот развиток“, вели Кенет Ј. Шер од Центарот за Истражување на Алкохолизам (citat od prstot mist) ***Vo kakva sostojba vasiov covek donesuval pravilni odluki za zivotot?Poavanturisticka kniga ama vo negativna konotacija ne postoi...Citirajte gi stihovite sto vi se posoceni i cao....prste...malecko!
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |