|
Бугари во Македонија |
Внеси реплика | страница <1234 29> |
Автор | ||
begu
Сениор Регистриран: 30.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 763 |
Испратена: 22.Февруари.2007 во 12:09 | |
Ич незнам од каде дошла ја знам дека латиница секогаш ја имало . А јас претежно пишувам латиница. Ама сепак ме интересира ако знаш. |
||
GUOL
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 131 |
Испратена: 22.Февруари.2007 во 12:11 | |
od kade
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Испратена: 22.Февруари.2007 во 12:36 | |
Времето и на комунизмот у Бугарија помина но се по се Фашизмот се враќа во Бугарија. Неможе никој на светот никаков Бугарин да дојде да ми каже дека дедо ми (роден 1912 год.)татко ми (роден 1953 год) и јас (1976 год) сме Бугари бидејки ние сме Македонци,ова го пишувам до дедо ми затоа што со него сум правел муабет и знам како се чувствувал иако ми кажувал и за татко му кој бил кумановски војвода дека е Македонец се борел против Турците,Србите,Бугарите и Грците за ослободување на Македонија - Независна и Слободна Македонија на Македонците Кога јас ова со сигурност го знам и се чувствувам и постојам како Македонец кој на светов може да го докаже спротивното,кој може да каже дека Македонец не постои само еден Фашист кој сака да не е така може тоа да го тврди |
||
tanas
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 59 |
Испратена: 22.Февруари.2007 во 14:22 | |
QUOTE]
Времето и на комунизмот у Бугарија помина но се по се Фашизмот се враќа во Бугарија. Неможе никој на светот никаков Бугарин да дојде да ми каже дека дедо ми (роден 1912 год.)татко ми (роден 1953 год) и јас (1976 год) сме Бугари бидејки ние сме Македонци,ова го пишувам до дедо ми затоа што со него сум правел муабет и знам како се чувствувал иако ми кажувал и за татко му кој бил кумановски војвода дека е Македонец се борел против Турците,Србите,Бугарите и Грците за ослободување на Македонија - Независна и Слободна Македонија на Македонците Кога јас ова со сигурност го знам и се чувствувам и постојам како Македонец кој на светов може да го докаже спротивното,кој може да каже дека Македонец не постои само еден Фашист кој сака да не е така може тоа да го тврди [/QUOTE] Е айде сега, без обиди първо татарин сега фашист това вече е малко прекалено. Аз съм от Пиринска Македония прадядо ми е бил член на ВМРО в Пириниска Македония, още седи старата му пушка в един долап. И тойе бил воевода и се бил за свободата на Македония както и много други от нашия край.
За това сега си имаме град Гоце Делчев, Сандански,в София- площад Македония , улици на името на Даме Груев, Христо Чернопеев, цар Самуил. За полковник Борис Дрангов нещо да си чувал. Честваме годишнини от Илинденското въстание, Софийският университет носи името на Климент Охридски. Близо 100 000 македонци са вече с български пасоши. Е повечето от интерес, ама при подаване на документите се пише "дядо ми е българин ,Баща ми е българин и аз съм българин" на тази база се издава паспорт. Ако го правеха само интерес значи сте най родотстъпническата нация в света начело с бившия ви министър председател Любчо Георгиевски.
Прочети и "Преспанските камбани" на Димитър Талев . Абе въобще замисли се малко на темата че може и да не си прав. А иначе от приказките ти разбирам че си македонец от сръбски произход. Извинявай ама просто така изглеждаш острани.
|
||
GUOL
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 131 |
Испратена: 22.Февруари.2007 во 14:25 | |
kao bugar so mongolski chuvashki proizvod............ Изменето од GUOL - 22.Февруари.2007 во 14:25 |
||
Марковски
Сениор Регистриран: 04.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Испратена: 22.Февруари.2007 во 14:30 | |
Ако бяхме Монголци, щяхме да се гордеем с това, ама не сме :) Та нали Монголската империя е била най-голямата империя в историята на света :) |
||
"Кръвта вода не страва" Венко Марковски
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Испратена: 22.Февруари.2007 во 14:31 | |
Ете видиш како убаво ти кажа Гоул.Јас убаво објаснив претходно за мене и моето семејство бидејки не ми е срам кој сум и што сум отворив тема за тоа која ми ја уништија твоите сонародници но еве погледај Механджијски
|
||
Марковски
Испратена: 22.Февруари.2007 во 14:36 | |
Срам те е Буги, да наречеш "мапата" карта те е срам. Срам те е и да пишеш на езика на който са писали дедите ти. Същия този от картичката на Ангел (Геле) Малински. Изменето од Марковски - 22.Февруари.2007 во 14:38 |
||
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Испратена: 22.Февруари.2007 во 14:38 | |
Така е крстена и штампана не сум ја крив
|
||
Марковски
Испратена: 22.Февруари.2007 во 14:43 | |
Познат ли ти е този българин от Македония?
|
||
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Испратена: 22.Февруари.2007 во 14:44 | |
Па тој тврди дека се одрекнал од тоа државјанство нели
|
||
Марковски
Испратена: 22.Февруари.2007 во 14:46 | |
Не съм чул за това, но всеки може да се отрече от каквото си иска. Ти примерно можеш да се отречеш от майка си. Това означава ли, че не си нейн син? |
||
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Испратена: 22.Февруари.2007 во 14:49 | |
Ако киро се откажал тоа незначи дека сте изгубиле многу бидејки како што гледам веке скоро 250 000 турци станаа Бугарски производ но останаа турци по мајка и татко
|
||
tanas
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 59 |
Испратена: 22.Февруари.2007 во 14:54 | |
Който веднъж се е отрекъл ще го направи и втори път бъди сигурен! |
||
Внеси реплика | страница <1234 29> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |