|
Саем на книгата |
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Автор | |
mitron
Нов член Регистриран: 16.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sum bil uste utre ke odam ...planiram
Pa ke podnesam izvestaj...mozebi skoro kupiv nekoi interesni knigi od Frojd, Jung i sl Dobri knigi se (za vkusovite ne se rasprava-kako za kogo) Svet bez staza- Jidu Krisnamurti...treba da moze da se najde na standot na Ezoteria od Belgrad (gi ima na saemov-na sajtot na Sk.saem) Mokta na segasniot mig ..izdanie na TRI Zlatniot paviljon isto od TRI i... Pisete sveri na interes pa mozebi i ke vi preporacam nesto a i preporacajte nesto interesno od seshtologija I predlog (da si go pocituvame jazikot nas nasushen) pa komentarite na kraj da bidat pokraj na Latinski, Angliski, i sl. da bidat i na MAKEDONSKI BEZ ZNAENJE SME KAKO DZVEROVITE |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znae li nekoj,koj veke bil na saem kako se dvizat cenite?
Mislam se isplati li da se odi voopshto,ili se nudat knigi po isti ceni kako koga bi gi kupile vo knizarnica?? |
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас бев на Саем само што се отвори! Не можев да издржам! Па вака! Има некои книги кои се поприлично поевтини отколку што биле! Јас забележав неколку што ги имам купено по дупло повисока цена! Има и некои други книги кои можат да се купат за евтини пари - 100 ден. или за 300-400 ден., да кажеме. (Јас си купив две топ книгички за по 100 ден.) Е сеа, се зависи што читаш, има и некои поскапички! Јас генерално воопшто не сум задоволен од Саемот! Не знам дали е тоа затоа што ја нема онаа литература што ја барам или е нешто друго во прашање. Мислам дека е прилично беден во однос на она што стварно може да биде и мање више е све веч виџено! Барем за мене немаше нешто ново и интересно! Пак ќе кажам - се е релативно! Ама ако си љубител на книгата - чинел-нечинел саемот треба да се отиде!!! Изменето од james dean - 16.Април.2008 во 21:17 |
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бев, видов, се разочарав.
Прво, многу малку издавачи... Второ, ист избор како и минатата година... Трето, па воопшто и да нема саемски попуст...Минатата година имаше поголем избор на книги и по попристапни цени отколку оваа година. Попуст ли е ако книгата по редовна цена се продавала по 500 денари, а сега е намалена на 400 денари? Тоа воопшто не е попуст...Ај да беа 300 денари, да разберев...Па во Матица во Јануари имаше поголем попуст отколку сега... Четврто, на неколку места сретнав една иста книга издадена од различни издавачки куќи...Насловите се повторуваат... И навистина имаше слаба посетеност, но и многу малку издавачи. Разбрав дека цената на закупување на штанд е покачена, па затоа и нема излагачи... Штета што една таква манифестација навистина разочарува оваа година. Единствено нешто што ме израдува е добрата понуда на речници, па во сабота ќе одам да си купам неколку. |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E sega vaka...razbrav deka koga e posledniot den od saemot t.e. nedela , popladne knigite gi davaat bud badijala , taka bilo i prethodnite godini, samo da ne gi vrakaat.
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Oooooooo фала на информацијата Рушка! Значи сега знам што ќе правам во недела поручек! |
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo nedela saemot obicno trae do kaj 12-1 casot na pladne...ne trae cel den...samo kolku da si znaete
|
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А, фала ти! Ќе го утнев за малце! |
|
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bilo kako bilo ja idam u sabota .... ama so kontrolor na finasii.... zatoa sto znam da se zaboravam
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas bev denes onaka na kratko....
Pa navistina mnogu malku izdavaci, i bez nekoi zablezitelni popusti. Makedonskite izdanija se onaka poevitini, no za zal so najcesto slabi prevodi, a i kvalitetot na hartija e los. Znam deka e bitna knigata, no koga mi se raspaga vo race nemozam da ja citam, a od hartijata se ezam (rapava). No me nervira i toa sto vlezot se naplaka. Inaka kulturata za citanje ne e na zavidno nivo, knigite se malku posoleni, standardot nizok...... Inaku zabelezav deka knigite vo TRI se namaleni.... |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa me raduva,tie znaat da "zabegaat"so cenite inaku imaat dobar izbor i kvalitetno ispechateni izdanija. Blagodaram za informaciite |
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бев денес, очекував нешто повеќе, но барем ги најдов книгите што сакав да ги купам ако не друго
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бев вчера и си купив една книга а и денес ќе идам да си купам уште една... Што е до мене би си купила многу повеќе, ама кога е скапо за мојот тенок џеб ќе се задоволам и со 2 книги.... а ич? Инаку ок си е на саем, не знам како биле претходните години, слабо сум одела зашто кога одам така сакам да купам а не само да гледам и да си велам ех да имав у мене барем 500 денари оваа ќе си ја земев, да имав уште 350 и оваа... Да, сепак може да бидат барем уште малку намалени цените
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Drlja
Сениор Регистриран: 24.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 3373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бев вчера и не сум нешто импресиониран, ги посетив сите издавачки куќи и можам да кажам дека таму каде што има попуст нема избор а таму каде што има избор нема попуст...еби га, ама сепак успеав да најдам книга по мој вкус
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |