IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Неуспех
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Неуспех

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 8>
Автор
Порака
topsexy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3022
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 01:57
reagiram samo so bes
Кон врв
Drlja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Октомври.2006
Поени: 3373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Drlja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 01:59
Originally posted by james dean james dean напиша:

Јас се водам по овие мудрости:

Падот не е неуспех. Нуспех е кога после падот нема да станеш. - Richard Nixon

Et post malam segetem serendum. (И после оскудна жетва треба да се сее.)- Seneka

аплауз браос бе бачко, како мене да ме цитирашаплауз
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 13:34
Originally posted by Drlja Drlja напиша:

Et post malam segetem serendum. (И после оскудна жетва треба да се сее.)- Seneka

Не сваќам дали ова го кажуваш со иронија
Ако и ти ги имаш постирано овие мисли претходно на форумов, искрено ги немам видено!
Тоа ми е стварно животно мото
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 13:43

На светот има шест милијарди луге, а ти велиш дека е тоа твое животно мото. Нели е малку бесмислено? Митот за Феник одамна е реконструиран кај егзистенционалистите. Ова мото не е ништо друго туку рекконструирана дефиниција на овој мит.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 13:52
Auuuu...strashna rabota,ne podnesuvam neuspeh
i koga ke mi se sluchi...strashno,...nemam rechi...
se smiruvam sekako,se preslushuvam kade pogreshiv
i ...pak od pochetok

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 14:06
После голтка пелин, медот е многу посладок.
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 14:16
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

На светот има шест милијарди луге, а ти велиш дека е тоа твое животно мото. Нели е малку бесмислено? Митот за Феник одамна е реконструиран кај егзистенционалистите. Ова мото не е ништо друго туку рекконструирана дефиниција на овој мит.

Не те сваќам што сакаш да кажеш!
Дека не смеам да се користам со ова мото затоа што не е мое оригинално и дека после неуспех треба да се откажам?
Кон врв
Drlja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Октомври.2006
Поени: 3373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Drlja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 14:24

Originally posted by Drlja Drlja напиша:

Не сваќам дали ова го кажуваш со иронија
Ако и ти ги имаш постирано овие мисли претходно на форумов, искрено ги немам видено!
Тоа ми е стварно животно мото

нема никаква иронија друже, стварно гледам да се водам по овие животни полиси, исто покрај нив едно најважно мото Carpe Diem (зграпчи го денот)намигнувањеголема%20насмевка
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 16:46
бев активен спортист,настапував на многу натпревари,првенства, турнири...и победите и поразите ги поминував со гордо крената глава...тоа ме зацврсти како личност и за понатаму...на секоја победа се радувам,а на пораз и неуспех се бодрам наредниот пат да дадам повеќе,и никогаш да не се откажам.

Изменето од blackeye - 09.Февруари.2008 во 16:47
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 18:22
Nema radost samo so ucestvo, nema zadovolstvo vo moranjeto da se zadovolis da bides drugar so zensko sto go sakas, nema uteha zosto nikoj ne gi videl nasite solzi  - prevzemeno od knigata " Vecni luzeri "
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 18:37
Пострашно од доживеан успех е стравот дека ќе го доживееш!
Се палшела баба од врапчиња, па не посеала просо!
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 20:43
Се плашев од неуспех кога требаше да се запишам средно на пример, ми велеа дека математички смер е многу тежок и слично, ама некако се решив и еве сум на крај на четврта година... Веројатно треба да си упорен.
Инаку неуспехот ме правел разочарана, па и ме расплакувал, но секогаш биле тука некои злобници да се ситат па морам да им заблагодарам затоа што нивното ситење ми давало доволно инает за да се поправам. Среќа инаетот никогаш не се претвори во повод.
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 22:33

Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Не те сваќам што сакаш да кажеш!
Дека не смеам да се користам со ова мото затоа што не е мое оригинално и дека после неуспех треба да се откажам?

Не, дека нема никаква иронија, мислам не би требало да има...
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2008 во 06:23
Ne priznavam neuspeh, ne se predavam nikogas!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,484 секунди.