|
Дали вреди да се биде добар? |
Внеси реплика | страница <1234 118> |
Автор | |
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobrinata coveka go krasi, a loshotijata go...
|
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добрите дела се служба/служење на животот, на создавањето, на креацијата. Но доброто дело не е секогаш и пријатно. За некој да остане жив, понекогаш мора да биде опериран и да му се отстрани некаков орган, да прими горчлив лек, да биде изолиран, оставен....има тука многу нијанси...
|
|
macedonian1
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bidi dobar licno za sebe a dali toa nekoj ke go ceni ne se zamaram voopsto.
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kaj nas dobar asocira na naiven... i mnogu drugi asocijacii ... mislam deka kaj nas poveke se ceni nekoj sto e los ... demek toj e takov ... i sega drugite stimaj te se prema nego ... !!! nekoj ke napravi vazna ... cel den ke ja pravi ... i nikoj nema da go vidi ! drug taa vazna ke ja skrsi za sekunda ... i site ke go vidat ! |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Melina1
Нов член Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobar? Nekako se mi se cini deka treba da si los , samo za da prezivees vo denesno vreme. Ubavo kaza Antony-ama ne naiven, tuku GLUPAV (duri ne ni glup). Sekako, dobrinata nikoj ne moze da ja porekne ili omalovazi, no sepak, moeto licno iskustvo e -ako ne si los, ako ne pokazes zabi, lugeto ne te sfakaat za ozbilno! Ova e moe licno iskustvo, ne mora da znaci deka generalno e taka. Mnogu luge se odnesuvaat dobro, a koga ke se svrtat pozadi pravat loso.
Vistinski dobrite luge se ili retki, ili izgoreni pa pazat.
Porano, do pred dve godini mislev- so covek ako ne mozes da se razberes so dobro. so loso-uste pomalce. Ama ispadna deka nekoi luge se razbiraat samo so loso.
Kako i da e, vredi da si dobar ako ne poradi drugo, togas poradi sopstveniot duseven mir.
|
|
kicaan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 20.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sto e da si dobar ? Da gi prifakas lugeto kakvi sto se , da im pomagas ako mozes ,da ne licemeris, da bides vnimatelen prema starite ,da pomagas bezuslovno,da imas razbiranje za tugite potrebi da ne se obiduvas da nametnuvas svoe mislenje ,danegi osuduvas nivnite postapki i da pruzas mnogu ljubov. Tesko e , no ako uspees barem del od ova da go primenis, ke vidis kolku ke ti se vrati vo vid na spokojstvo zadovolstvo i najvazno vo vospostavuvanje na harmonija megu tebe i se okolu tebe .
|
|
bibce
Сениор Регистриран: 26.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2203 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
braka zbunet taka???????????????????
|
|
bibce
Сениор Регистриран: 26.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2203 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vredi da si dobar da????? i jas se soglasuvam so toa ama kolku povratno ni se vraka toa so dobrina??? toa e uste povazno prasanje???
jas vo zivotot moj sum napravila 10 pati poveke dobro od kolku loso a od tie 10 dobra sto sum gi napravila nitu 3 ne mi se vratile so dobro???
i sega se prasuvam dali vredi da si dobar???????
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga se pravi nesto dobro ... kon nekogo ... toj nemoze nikako da ni vrati ... i ne treba da ocekuvame nesto za vozvrat ... ste mozele ste napravile ... moze nesto za vas da e malo ... a za nekogo golemo ... vrakanjeto e po nekoi cudni patista ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja sum definitivno los zosto otkriv vo sebe pokvarena rabota, na primer nekoja mi pomognala u nesto, a jas razmisluvam dali imam sansi da i go bapnam
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa ne znachi deka si los covek ... moze duri da bides i dobar ... sepak prirodata na ludjeto e da bidat dobri .. ama toa e demode poim ... ako e covek los ... ke bide pocituvan ... cenet vo drustvoto ... mnogu sudbini zavisat od nego ... ako zasluzuva besilka ... ama mislam deka vremeto im izminuva ... veke neznaat sto da pravat ... mnogu se nezadovolni ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PROSTI IM BOZE...
NEKOI NE ZNAAT STO ZBORUVAAT... |
|
barmomk
Сениор Регистриран: 07.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fakt e deka u denesniov svet mnogu dobrinava ne e vo funkcija. Ama sepak siguren sum deka dokolku iskreno pravis dobri dela i ne posakuvas nesto za vozvrat togas navistina ke ti se vrati se najubavo....
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I otkriv uste edna pokvarena rabota kaj mene, deka na mnogu mazi sum im gi opcul zenite, pa uste koga ke dojde so negovata zgodna zena na gosti, namerno go trgam pogledot za da ne mi se otkrijat zelbite
|
|
Внеси реплика | страница <1234 118> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |