IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 55>
Автор
Порака
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2007 во 15:48
Originally posted by mali simo mali simo напиша:

Originally posted by HTML HTML напиша:

Првиот божји заповед гласи:

1. Јас сум Господ Бог твој, Немој да имас други богови освен мене!

Е сега, Господ Бог е ЕДЕН или Има и Син? (Друг Бог)? :)

Немам време повеќе да коментирам... Морам да си одам :)

Поздрав
Чаос

твојот мозок не апсорбира толкава тајна!!!!!

зар за бог е нешто невозможно ???????? 

Za Boga ne e dostojno da tvrdi 2 razlicni raboti istovremeno!!!

Monoteizmot i politeizmot ne se 2 dopusteni raboti.

Prvata e nareden, a vtorata e zabraneta!!!

Osven ako vie nemate problem so vasite mozocinja, oti drvoto ima koren, steblo i krosna, no ima listovi, cvetovi i plodovi, neli?

О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2007 во 15:55
Originally posted by mali simo mali simo напиша:

САМО ЗА ХТМЛ....... eve jas kje ti odgovoram.

1. ДАЛИ МУХАМЕД  ИМАЛ 9 ГОДИШНА ЖЕНА???? Da!!!!!
2. ДАЛИ ЗНАЕШ ШТО Е МУТА БРАК??? Toa ne postoi, ne siri lagi na forumov!!!!!
3. ЗОШТО ГО МИЕШ ПАТ.....КОТ ПОСЛЕ КЛАЊАЊЕ??? Ednas vekje vi dadov odgovor, a ako treba kje se povtoram:
- Vo prvo vreme na otkrovenieto, lugjeto bile dolzni da da zemat abdest (ritualno mienje na liceto, racete i nozete) pred molitva, a i da bidat telesno cisti, pa otkako gi miele tie odredeni delovi na teloto, gi miele i sramnite mesta poradi higiena. Nesto podocna toa bilo sredeno, po pat na objava, koga bilo naredeno covek da bide iskapen, da se mie vednas po mala ili golema nuzda, a pred samata molitva da zeme abdest!

Tvoite lagi i namerni dela za iskrivuvanje na ubavata slika za islamot sekogas pagjaat i kje pagjaat vo voda, aduvullah!

О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2007 во 17:12
sekoj za svojata religija ke kaze deka e pravata.
skientologot misli deka toj e vo pravo, jehovniot svedok misli deka e vo pravo, pravoslaniot misli deka e vo pravo, a isto i katolikot i muslimanot...e, ama ne moze site da sme vo pravo, edno mora da e VISTINSKOTO.
imam sisstem za eliminacija, i za sega znam koi definitivno ne se vo pravo
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Srcence Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Ноември.2007
Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Srcence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2007 во 17:48
Originally posted by FALKON FALKON напиша:

sekoj za svojata religija ke kaze deka e pravata.
skientologot misli deka toj e vo pravo, jehovniot svedok misli deka e vo pravo, pravoslaniot misli deka e vo pravo, a isto i katolikot i muslimanot...e, ama ne moze site da sme vo pravo, edno mora da e VISTINSKOTO.
imam sisstem za eliminacija, i za sega znam koi definitivno ne se vo pravo

Vo pravo e onoj koj veruva deka Bog e eden i edinstven, i onoj koj na Boga ne mu prepisuva i drugi bogovi!
na kraj sekoj ce donese zaklucok koj nema da saka da go prifati zatoa sto mozebi ke se plasi od zaklucokot: no Islamot e pravata vera na koj sekoj eden covek treba da se pokori ako saka da go najde svojot spas!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2007 во 21:25
DALI E DETE ILI NE, SAM ZA SEBE GOVORI FAKTOT STO VO TOA VREME DEVOJKITE PORANO SOZREVALE I PORANO SE MAZELE.

TAKA NA PRIMER, AISA BILA VEKJE VERENA ZA NEKOJ DRUG, NO BIDEJKI TIE BILE POLITEISTI, JA OTKAZALE VERIDBATA, PA JA VERILE ZA PRATENIKOT MUHAMMED, NEKA E BOZJIOT MIR NAD NEGO!!!

zA SOZREVANJETO NA ZENITE  GOVORI FAKTOT DEKA TOA BILO  PRED 1400 GODINI, DEKA NA JUG ZENITE SOZREVAAT POBRZO I DEKA ARAPKITE SOZREVAAT POBRZO.....

I, NE OBVINUVAJ NEKOGO DEKA E PEDOFIL, KOGA VASITE SVESTENICI SE UTEPAA OD MEGJUSEBNO SEKSUALNO ZADOVOLUVANJE I OD ZLOSTAVUVANJE NA MLADI MOMCINJA!!!!

fAKT OD KATOLICKATA I OD PRAVOSLAVNATA CRKVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!намигнување

Кон врв
Srcence Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Srcence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2007 во 10:46

sekakvi razmisluvanja, no ako nevernicite barem malku bi se potrudile da procitaat nesto poveke za zivotot na Poslanikot s.a.v.s mnogu raboti bi gi razbrale vo vistinskata smila na zborot! Zalno e tolku sto gi izvrtuvaat rabotite!

Selam
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2007 во 11:07
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

zA SOZREVANJETO NA ZENITE  GOVORI FAKTOT DEKA TOA BILO  PRED 1400 GODINI, DEKA NA JUG ZENITE SOZREVAAT POBRZO I DEKA ARAPKITE SOZREVAAT POBRZO..... 

Сакаш да кажеш дека пред 1400 год девојчињата созревале на 9 години? изненадување
Па знаеш тоа и не е толку чудно кога ќе се земе предвид дека Мухамед тврди дека Адам бил висок 27.4 метри (Hadith, Volume 4, Book 55, Number 543), па најверојатно и Ева му била тука некаде и може слободно да се толкува дека Ева со таа висина созрела (била спремна за брак и раѓање) и на 1 година голема%20насмевка
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Isus e Gospod Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isus e Gospod Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2007 во 13:57
Verata ima egzistencijalna dimenzija.  Znaci se raboti za toa kako eden poedinec ce si go osmisli zivotot i smrtta.  Sekoj poedinec treba da si odgovori kade ce odi po smrtta.  Na mene licno Isus mi e garant za vecen zivot i samo toa me interesira vo odnos na mene licno i samo taka sakam da mu pomagam na svojot blizen.  Sekoj od vas da si odgovori licno kade jas ce zavrsam posle smrtta; toa e vazno za tebe kako poedinec, da go znaes tvojot status vo odnos na vistinata, a ne dali Amerika e vo pravo ili Irak, dali Izrael ili Palestina, dali Makedoncite ili Albancite, dali MPC ili SPC ili milion drugi dali ova ili ona.
A ova e vecen zivot: da Te poznaat Tebe, Edinstveniot vistinski Bog, i Isusa Hrista, kogo si go ispratil
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2007 во 17:43
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Сакаш да кажеш дека пред 1400 год девојчињата созревале на 9 години? изненадување
Па знаеш тоа и не е толку чудно кога ќе се земе предвид дека Мухамед тврди дека Адам бил висок 27.4 метри (Hadith, Volume 4, Book 55, Number 543), па најверојатно и Ева му била тука некаде и може слободно да се толкува дека Ева со таа висина созрела (била спремна за брак и раѓање) и на 1 година голема%20насмевка

Dali po tebe bile sozdadeni ko bebinja ili ko vozrasni?

Na kolku godini bile sozdadeni?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2007 во 17:57
Originally posted by Srcence Srcence напиша:

sekakvi razmisluvanja, no ako nevernicite barem malku bi se potrudile da procitaat nesto poveke za zivotot na Poslanikot s.a.v.s mnogu raboti bi gi razbrale vo vistinskata smila na zborot! Zalno e tolku sto gi izvrtuvaat rabotite!

Selam

Ne nareukavaj gi nevernici, oti i tie si veruvaat nesto....

Ete jas pocnav edna ubava kniga za zivotopisot na Pratenikot, no ete mi ja isklucija, zasto bila na bosanski....
Кон врв
здраво Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 253
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај здраво Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2007 во 18:08
Вистинска е онаа религија што не наведува на убиства,блуд,педофилија,самоубиства(новиот изум луѓе бомби),која ги учи луѓето да се сакаат меѓусебе,да се почитува брачниот другар(не да се третира како животно или роб полошо)....
Кон врв
Hanibal_King Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Поени: 61
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hanibal_King Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2007 во 18:09
голема%20насмевкаABE A DA VE PRASAM JA NESTO

SO E PRVO KOKOSKATA ILI JACETO?????????голема%20насмевка

Изменето од Hanibal_King - 06.Ноември.2007 во 18:27
BOGOSLOV
Кон врв
Hanibal_King Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Поени: 61
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hanibal_King Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2007 во 18:24
BOG E BOG VO TRI LICA

BOG OTEC, BOG SIN I BOG SVET DUH

TOA NE GO PRAVI DA SE TRI BOGOVI I TOA COVEK NE MOZE DA GO SVATI!

E SEGA LUGJETO KE RECAT "STO ZAREM JAS NE MOZAM DA GO SVATAM TOA, KAKO DA NE?"A znaes zosto velat taka, zasto mislat deka se najpametni i deka sE znaat.Epa ja smetam deka se lazat zasto onoj koj se znae e BOG
POSLE KE RECE:" PA KAKO TOA NE E VOZMOZNO DA E TAKA JAS ZNAM DEKA TOA E APSURDNO NE E MOZNO DA SE TRI LICA, JAS NE VERUVAM VO TOA"!OK de koj te tera da veruvas (ZNAES KAKO REKLE SO SILA UBAJNA NE BUDUVAT)

OK!

SEGA DA VI DADAM PRIMER KAKO DA GO SVATITE BOG VO TRI LICA
ILI SVETA TROICA(ZNACI NE TROJCA TUKU TROICA)! (J - I)

EVE DA GO ZEMEME SONCETO TAKA, TOA E VAKA
1)BOG OTEC - SONCETO KAKO ZVEZDA
2)BOG SIN - ZRACITE ONIE STO JA PREDIZVIKUVAAT SVETLINATA(Gospod Isus Hristos)I
3)BOG SVET DUH - TOPLINATA STO JA CUSTVUVAME!
ZNACI SETO TOA E EDNO A NE TRI RABOTI

J A S N O????

EVE NA PRIMER DRVO:
1)BOG OTEC - KORENOT NA DRVOTO
2)BOG SIN - STEBLOTO
3)BOG SVET DUH - LISTOVITE I PLODOT NA DRVOTO KOJ I DA E TOJ
SETO OVA E EDNO ZNACI NIE NE VIKAME AJ DA SEDNIME POD KORENON STEBLONO I LISJENO TUKU VELIME AJ DA SEDNIME POD DRVONO
EDNA RABOTA EDNA STVAR

EVE USTE OVA SO REKA
1)BOG OTEC - PODZEMNIOT IZVOR(site znaeme deka gi ima)
2)BOG SIN - IZVOROT KOJ E NAD ZEMJATA(znaci kaj so nie go gledame deka izvira ako na nekoj mu e nejasno)
3)BOG SVET DUH - TEKOT NA REKATA
ZNACI EDNA STVAR POVRZANA MEGJUSEBNO A NE TRI

BOG

Изменето од Hanibal_King - 06.Ноември.2007 во 18:40
BOGOSLOV
Кон врв
Niki kukle Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Niki kukle Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2007 во 18:38
Сите се на свој начин вистински, само што никој тоа не го сваќа, па се глупираат со тие свети војни и карања помеѓу две вери... Глупости...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.