IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - САД или Русија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

САД или Русија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 27>
Прашање: Na koja strana treba da se orentira makedonskata politika?
Одговор Гласови Статистика
34 [60,71%]
22 [39,29%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 19:17
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Ne sum gledal CNN i ne sum cital knigi, ona sto go znam e od licno iskustvo.
A za sreka ili nesreka vo toa vreme bev vo pozicija od koja mnogu cisto se gledase koj e koj, a srpskiot nacionalizam go osetiv na svoja koza prijatele zosto vo toa vreme ziveev vo srbija a vo Kosovo sum porasnal.

Па и јас бев во ЈНА и тоа 91 година , служев 13,5 месеци сосе ратниот продужеток... 7 месеци бев на ратиште ка Карловац... Како јас и никој друг од македонците таму не осетивме ништо такво од српскиот национализам. Па првите 3 месеци имавме и двајца хрвати во наша чета и ништо не им фалеше ееееј!!! Дури добиваа и писма со марки од шаховница па никому ништо...
Знаеш ли што беа Македонците во очите на Србите кога тука имавме анти НАТО протести??? Сигурно дека незнаеш... не те ни интересира затоа што сакаш со нив да бидеш непријател...

Nesakam so nikogo da bidam neprijatel i bidi siguren deka koga Srbite bi imale poinakov odnos kon Makedonija Makedoncite denes sigurno ne bi go cuvstvuvale toa sto go custvuvat prema Srbija.
I bidi siguren deka nemozes da znaes poveke od Makedonec koj e roden i ziveel vo Srbija, taka da tvoite 3meseci vojska se mnogu malce.

A sto se odnesuva do Crvena zvezda toa e cista glupost, gi sporeduvas so Manceter , Milan i drugi.
Crvena zvezda e prijatele vo momentov na isto ramniste so Rabotnicki taka da mnogu pologicno e da se navivas za nas klub otkolku za Srpski.
I ne e problem ako Srbija igra na Svetsko prvenstvo i ti navivas za niv ,problem e sto postojat seustze luge koi se narekuvaat Makedonci a koga igra Srbija protiv Makedonija navivat za srbite.
Isto e i vo klupskite sportovi.
Kolku pobrzo rascistime so minatoto tolku podobro za nas, srbija i Jugoslavija se minato za Makedonija ,sega si imame sopstvfena drzava koja treba da ja bodrime i podrzuvame i za koja treba da se borime.
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 19:25
Србија е минато , а Америка ќе ни биде иднината??? Така јас не се слагам... Америка си е тамо некаде, а Србија е тука...

А што се однесува до Ц.Звезда не ме смеј и не ја споредувај со некој десеторазреден клуб како што се Вардар или Работнички...

Можеби си роден во Србија, но јас имам братучеди и братучетки кои сеуште живеат во Србија и чистокрвни Македонци се, па сеуште од нив не сум чул дека некој ги нарекол вака или онака... Србите нас многу не сакаат, само што овде на некој тоа не му одговара па пласира невистини...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 19:34

Србија е минато , а Америка ќе ни биде иднината??? Така јас не се слагам... Америка си е тамо некаде, а Србија е тука...

А што се однесува до Ц.Звезда не ме смеј и не ја споредувај со некој десеторазреден клуб како што се Вардар или Работнички...

Можеби си роден во Србија, но јас имам братучеди и братучетки кои сеуште живеат во Србија и чистокрвни Македонци се, па сеуште од нив не сум чул дека некој ги нарекол вака или онака... Србите нас многу не сакаат, само што овде на некој тоа не му одговара па пласира невистини...

Bez razlika dali se dezorentirani ili kavi se MAKEDONSKI KLUBOVI se i ako nie ne gi podrzime koj.
Smesno e da kazes deka si MAKEDONEC a navivas za Srpski klub.

A toa deka Srbite ne sakat e relativna rabota.
I bugarite ne sakat i Grcite ne sakat, ama za niv, ako me razbiras.
Primer jas imam mnogu podobri iskustva vo Zagreb odkolku vo Belgrad.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 19:59
Не брат не ми збори за хрватите... Постои една изрека: "Da sedis u kafani i pijes sa hrvatom, a u isto vreme da imas jedan hrvat vezan i strpan u gepek svog auta, znaj... Isto ti misli i onaj u gepeku i onaj skim pijes..."
Инаку чичко ми ни кажувал кога бил како млад на радна акција некаде на автопатот Карловац - Загреб, дека , иако им го граделе патот на тамошните селани, строго им било забрането и вода да пијат од нив, затоа што би можеле да ги отрујат итн... Па каков е тој народ??? Тие од секогаш биле против Југославија... Не е дека Србите сакале се за себе... не пријателе, тоа се само западни пропаганди верувај...
Па нели знаеш дека `41 год. Германските војници во Загреб биле пречекани со цвеќиња, додека Белград се бомбардирал... Немој само за усташите да ми збориш молим те... најискрено ОК? Батали ги нив... Подобро пцуј ги Србите него да правиме муабет за нив...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 20:12
Sto raspravas prikaski ne mi e jasno, koga sekoe leto sum vo Hrvatska sestrami e tamu mazena i tetka mi.
Ne si svesen prijatele kolku im se raduvat na Makedoncite, kolku se slusa Makedonska muzika i kolku ja pocituvaat MAKEDONIJA.

Citase li kako reagirale koga go spomnuval BUSH naseto ustavno ime vo negovoto obrakanje vo Zagreb.
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 22:09

Не брат не ми збори за хрватите... Постои една изрека: "Da sedis u kafani i pijes sa hrvatom, a u isto vreme da imas jedan hrvat vezan i strpan u gepek svog auta, znaj... Isto ti misli i onaj u gepeku i onaj skim pijes..."
Инаку чичко ми ни кажувал кога бил како млад на радна акција некаде на автопатот Карловац - Загреб, дека , иако им го граделе патот на тамошните селани, строго им било забрането и вода да пијат од нив, затоа што би можеле да ги отрујат итн... Па каков е тој народ??? Тие од секогаш биле против Југославија... Не е дека Србите сакале се за себе... не пријателе, тоа се само западни пропаганди верувај...
Па нели знаеш дека `41 год. Германските војници во Загреб биле пречекани со цвеќиња, додека Белград се бомбардирал... Немој само за усташите да ми збориш молим те... најискрено ОК? Батали ги нив... Подобро пцуј ги Србите него да правиме муабет за нив...

tocno e toa za ustasite. no ne se site hrvati ustasi. kako sto ne se ni site srbi cetnici. i kako sto ne se site makedonci glupi.

Изменето од kire_nedelkov - 04.Мај.2008 во 22:09
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 22:29
Кирца знам дека не се сите македнци глупи, но знам и тоа ти кај припаѓаш...   
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 22:39
Bi ve zamolil da diskutirame bez navredi.
Nikade nema da stigneme ako se prepirame koj e poglup a koj popameten.
Da vodime diskusija so argumenti, pa ako treba da naucime nesto eden od drug.
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 23:56
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Bi ve zamolil da diskutirame bez navredi.
Nikade nema da stigneme ako se prepirame koj e poglup a koj popameten.
Da vodime diskusija so argumenti, pa ako treba da naucime nesto eden od drug.

Само ке надополнам дискутирајте на темата и почитувајте ги правилата на подфорумот Политика.

Ако се продолжи со дискусии од овој тип какви што сте ги воделе денес не само на оваа тема туку и на сите останати, ке следуваат санкции!
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 00:03

е иднината ни е Тајван не заборавајте.......
а за тимовите еве еден пример вистинита случка....
во Австаралија некое ташко вмровче не го примале во тој нашиот клуб таму како се викаше Маркони мислам.....и решил да оди кај Србите....му вика сакам да играм за вас овие нашите ме избркаа ги пцуја таму ова она за вакво за такво не ги бива......а тие му удираат еден убав ќотеќ и му велат : ти твоите не ги сакаш па нас ќе не сакаш....ај иди крши глава таму......
Сакам да кажам.....доколку не се почитуваш самиот себе она што си ти......никој друг од страна нема да те почитува а посебно не да те зема на негова страна......
расколник кај твоите , расколник кај другите....
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 09:12
pri izborot na SAD ili Rusija, ne e los predlogot na kultuzin, da vidime koi se nivni sojuznci i kako ziveat, t.e. kolku se uspesni?

Sojuznici na SAD:

1. Z. Evropa
2. Izrael
3. Tajvan
4. Japonija
5. Juzna Koreja

Jasno e od gorenavedenata lista deka se raboti za najbogatite, najrazvieni i najnapredni zemji vo svetot.

Sojuznici na Rusija:

1. Belorusija
2. Severna Koreja
3. Iran
4. Srbija

Potreben li e komentar?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 10:28
Vcera Izrael slavese 60 godini postoenje, blagodarenie na Amerika.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 10:34
dobro... i blagodarenie na sebesi isto taka.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 10:44
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

dobro... i blagodarenie na sebesi isto taka.

Da blagodarenie na sebe si , zatoa sto se mnogu malku narod a se najmokni vo svetot.
A najmokni se zatoa sto se drzat eden so drug, ja razrabotile trgovijata i uste pointeresno imat najrazvieno zemjodelstvo vo svetot.
Moze mnogu da ucime od niv.
Osobeno vo toa kako treba da se pocituvame i pomagame edni so drugi mesto da si gi vadime ocite.
I toa kolku e vazno zemjodelieto.
A osobeno kolkava prednost ima edna drzava koja e zastitena od AMERIKA.
Izraelcite ne se glupi sto go potpisale dogovorot za sorabotka so Amerikancite.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 27>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.