IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Хардвер и софтвер
  Активни теми Активни теми RSS - Помош !! Софтверски Проблеми!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Помош !! Софтверски Проблеми!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 55>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
polikarp Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Февруари.2007
Локација: United States
Статус: Офлајн
Поени: 49
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polikarp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 09:15
Originally posted by BSOD BSOD напиша:

Originally posted by only_me only_me напиша:

Iako ima veke vakva tema. Nekoj ke mi kaze so da pravam ili treba da go formatiram diskot..
Ima nekolku trojanci spamovi..crvci i sto li uste ne....
So da pravam?

Форматирање ти е последна опција....секогаш. Прво треба да употребиш антивирус скEнирање. Употреби го Avast и оваа опција:

Потоа рестартирај го ПЦто и остави го аваст да скенира - кога ќе најде сомнителен file тогаш ќе ти даде опција -делете или стави го во таканаречен "chest"

Спушти ја и најновата верзија на Comodo Firewall - којашто имас сопствен скенер и други алатки.

COMODO

Ova so Avast e dobar sovet. Home edition e free verzija i moze da mu zafrsi rabota. Plus neka simne spayware doctor go ima free edition so google pack. Jas ne bi mu preporacal da instalira COMODO zatoa sto zavisi kakvi promeni napravile malicioznite objekti. Mnogu cesto se slucuva i toa 90% od slucaite da nemoze da go deinstalira pravilno. Duri  i da go deinstalira windoowsot ke mu dava signal deka Comodo seuste e na kompjuterot.Pa i da proba manuelno da cisti registry nema da moze da promeni nisto.(zastiteni se)
Moj sovet mu e da skenira so Avast i Sapaywre doctor a za formatiranjeto  da mu bide posledna opcija

pozdravразмислување

Изменето од polikarp - 05.Април.2008 во 09:17
Подобро да ме мразат заради тоа што сум, отколку да ме сакаат заради тоа што не сум.
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 18:02
Originally posted by only_me only_me напиша:

ok ubavice

трепкање  големо%20гушкање големо%20гушкање
Кон врв
ewewew Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Март.2007
Поени: 40
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ewewew Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 18:40
Za da ne otvoram nova tema dali moze nekoj da mi kaze nesto okolu RPX-files

Imam edno programce i sakam da gi izmenam tie failovi , dali moze ???? 

Probav so ova programce ama nesaka pak rpvbreng.exe

dajte nekoj sovet

Изменето од ewewew - 05.Април.2008 во 18:50
Кон врв
macedonishe Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Април.2008
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај macedonishe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 20:23
imam dvd rw nec nd 3550-a
cita cd diskovi ama ne otvara nitu edno dvd
moze li nekoj da mi pomogne   
Makedonija e na makedoncite!!!
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 20:30
до цд то е ....

или може тие ти се dvx па да немаш кодекс ор сомтинг....голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај macedonishe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 23:32
prima bilo kakvo cd
a bilo kakovo dvd ne saka ni da pomisli
Кон врв
flas Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 21.Февруари.2008
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај flas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 12:44
kako moze da gledam se a da ne me gledaat mene
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 23:49
Originally posted by macedonishe macedonishe напиша:

prima bilo kakvo cd
a bilo kakovo dvd ne saka ni da pomisli

А бре момче Македонче, те читам на поише места по форумон, ај да ти кажам!!!!!
NEC DVD RW си имаат проблем, не си единстсвнеиот што го има, затоа-
-ако си удрил ново firmware , значи си го флешувал, и не бива тогаш-
1. зачисти го ласерот со за тоа специјални ЦД -ња за чистење,
2. Windowso-от изгледа не ти добар, па може тоа драјверите не са добри - значи стави го ДВД-то на друг комјутер ако и тогаш не работе тогаш слушај---
----
3 и последно, тури му пепел, не го бива купи си ново!!!!!!!!!
Кон врв
appollo Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 12.Април.2008
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај appollo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 10:08
koga pravam download na program screen saver je on, posle nekoje vreme gledam kolku ima napraveno progres, nikakov. dali ima nacin kako da se pravi download so screen saver on.
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 12:27
Originally posted by appollo appollo напиша:

koga pravam download na program screen saver je on, posle nekoje vreme gledam kolku ima napraveno progres, nikakov. dali ima nacin kako da se pravi download so screen saver on.

Мора да си прави даунлоад и со 10 скреенсејвери он да бидат.. Нема шанси.... А да пробаш ти со некој даунлоад акселератор...Па ако и таму ти праи ист проблем, тогаш баце форматче на ос-от.
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај appollo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 22:40
mnogu je lesno da se reci formatce na oc, ali ne si storil nisto, problemot je still existing, ne ke mu pravis format na oc sekoja nedela/mesec.
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај macedonishe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 22:49
Originally posted by Stiven Segal Stiven Segal напиша:

kako moze da gledam se a da ne me gledaat mene

stani duh
Кон врв
Petkovsky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petkovsky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 22:52
Можно е да ти е до Windows-от, така да формат не би било лошо да си напраиш.
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај appollo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 23:01
ne bi pravel recomendation na comodo firewall, mnogu pati ne se pravi uninstall sekoj eden program ima uste traces od nego vo oc.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.