![]() |
|
Историски дилеми |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1213141516 74> |
Автор | ||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Хахахаххаха И двете држави сме во Обединета Европа . ДЕмек сме споени . Види само како те провоцирам и те се фаќаш .... ![]() Сум сигурен и дека Илирите се Албанизирани Македонци според твојата логика . Ете наредниот доказ дека според тебе сè почнува од Македонија . А за мојот Македонски одамна се прецениле . Не ми е потребна твојата оцена . Јас сум еден од тие каде се труди и го прави говорењето (пишувањето ) на литературниот јазик . Говорењето ане зборуването ....сфаќаш ли го тенкиот момент ?
![]() |
||
![]() |
||
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
|
Инаку, Чоли, тоа во твојот потпис е невидена глупост и уште една од медиумските шашми кои ви ги продаваат во Бугарија со цел да ви ја напумпаат антимакедонската настроеност. Само дебил може да смисли такво заглавје на статија во весник, а па да не зборуваме за содржината.
|
||
Zero Tolerance For Silence
|
||
![]() |
||
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
|
Далеку си ти од правилниот книжовен македонски, ама добро е што се трудиш. ![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од Pat - 23.Септември.2012 во 16:17 |
||
|
||
![]() |
||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
|
Ја прифаќам од тебе забележката .
![]() |
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
Дури сега ме остави без зборови! Немам комнетар! А од мене не прифаќаш забелешки? Не сум заслужил! Така е тоа кога јавно кажувам дека необичам блгарите! Изменето од Platenik - 23.Септември.2012 во 16:29 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
чоли ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
|
Знам што е глупост и шашма... Може би сакам да jа покажам абсурдноста на положбата? Чекав некоj да ми зададе подобен вопрос. |
||
Мунгос - цензорот на Мисирков
|
||
![]() |
||
|
Се вели: знам ДЕКА е глупост и шашма, кое е еднакво на „знам, че е глупост и шашма“. А „знам што е глупост и шашма“ на бугарски се преведува; „знам какво е глупост и шашма.“ Добро е штом знаеш ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
и на мене тоа ми е најтешко кога треба да го употре**м зботот дека или што . Може би затоа мојот македонски ти не го прифаќаш како правилен ?
![]() Изменето од емил - 23.Септември.2012 во 17:51 |
||
![]() |
||
|
Нормално е да правиш грешки, сепак ние сме пораснале со македонскиот, сме го учеле на училиште, го зборуваме во секојдневието итн.. Инаку, дека е сврзник кој одговара на вашето дето, или на вашето че. Кој ти кажа дека ќе врне дожд - Кој ти каза, дето/че ште вали д'жд. Но, нашето „така што“ одговара на вашето „така че“. |
||
|
||
![]() |
||
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
|
Бе темата не е за б'лгарските дилеми офтопик си |
||
![]() |
||
|
Платеник ,чедо на Александар и дете античко ја ми стави слика како изгледа современиот Туркомонгол и современата Туркомонголка . Да видам дали наликувам на нив или сум од некоја друга раса .
Изменето од емил - 23.Септември.2012 во 21:15 |
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
Емилчо, чедо Аспарухово, стави твоја слика па ќе ти кажам од која раса си. Вака само можам да претпоставувам што словенобугарската индоктринација има направено од тебе. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
|
Ти Да бе, преговарш со мене, се спогодуваш?! Потребна ти е конвенција, номеnклатура? Па еве, ќе ти го дадам мојот предлог. 1. Бугари има само едни, а тоа се азиските. 2. Пра или прото Бугари се измислени од словенобугарската инстоириографија, со цел да се диференцираат овие кои денес се нарекуваат Бугари od оние кои навистина биле Бугари. Да ги нарекуваш изворните Бугари, прото е неправда кон нив. Тие себе си се нарекувале Бугари 3. Тие од Татарстан не велат дека се прото Бугари туку дека се Бугари, наследници на Кубрат. Тие немаат никаков проблем со тоа. 4. Едиснтвени кои имаат проблем да се асоцираат со азијатите се тие кои се бугаризирани и чувстуваат дека нивното потекло не е азиско. Со оглед на се погоре споменато, конвенцијата е многу проста и едноставна. Постојат: 1. Бугари или асли Бугари 2. Бугаризирани а)Македонци б)Тракијци в)Шопи..... Поимот бугаризирани е интегрален, односно ги опфаќа сите оние кои немаат азиско потекло, а се горди што го носат бугарското име. Во текстовите често се употребува поимот Словенобугари, но мислам дека тој поим не ги опфаќа сите етнички групи кои живеат на териотријата на Република Бугарија. Не сите кои живеат во Бугарија имаат словенско етничко потекло. За да небиде поимот ексклузивно користен од само една етничка група или треба истиот да се користи во наводници или пак воопшто да не се користи. По прашање на јазикот, истиот може да се именува како офицјалниот јазик на Република Бугарија или јазикот на бугаризираните. Мислам дека на овај начин нема да има конфузија и недоразбирање. Нема да правиме дискриминација по прашањето на етничкото потекло на бугаризраните, без разлика дали тие биле Македонци, Шопи, Тракијци, Турци или Роми. Општиот поим државјанин на Република Бугарија, може да постои како опција од причина што истиот е inclusive rather then exclusive. |
||
|
||
![]() |
||
|
Ако нависитина си ти на аватарот, тогаш гарантирам дека не си Бугарин. Дефинитвно си бугаризиран! |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1213141516 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |