IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - БЕЗ КОМЕНТАР
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БЕЗ КОМЕНТАР

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 84>
Автор
Порака
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Статус: Офлајн
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2012 во 12:53
Ако Македонија има нешто повеќе од 2 мил жители тоа значи дека секој од тие 2 мил потрошиле по 275 евра. За четири члено семејство тоа значи 1100 евра. Проблемот е што 2 мил. македонци сигурно не отишле во Грција на одмор, па не знам од кај ги ископале податоциве... Ни четвртина од Македонија не заминала на одмор било каде, а не па кај грците...
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2012 во 13:16
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

Ако Македонија има нешто повеќе од 2 мил жители тоа значи дека секој од тие 2 мил потрошиле по 275 евра. За четири члено семејство тоа значи 1100 евра. Проблемот е што 2 мил. македонци сигурно не отишле во Грција на одмор, па не знам од кај ги ископале податоциве... Ни четвртина од Македонија не заминала на одмор било каде, а не па кај грците...

изводиш дечко  

вистината е дека си потрошивте парите во Грција за одмор и сега есен и зима ќе се жалите дека животот ви е скап 

споредба со мене :бев во Созопол , Бугарија со 500 евра со платен пола ониклузив  за 7 дена и се вратив со 120 евра кусур  

инаку вие продолжете да одмарате во Грција оти ви било по близку и по евтино
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2012 во 13:57
Originally posted by емил емил напиша:

изводиш дечко  

вистината е дека си потрошивте парите во Грција за одмор и сега есен и зима ќе се жалите дека животот ви е скап 

споредба со мене :бев во Созопол , Бугарија со 500 евра со платен пола ониклузив  за 7 дена и се вратив со 120 евра кусур  

инаку вие продолжете да одмарате во Грција оти ви било по близку и по евтино
Јас изводам?? Ма немојизненадување

Вистината е дека секој оди кај сака и никој не може да му забрани. Ете тоа е вистината. И во Црна Гора да оделе пак ќе си ги даделе истите пари.
А во тоа бугарското море моја нога не стапнува.

Колку ти е долга чергата толку ќе ги испружиш нозете. Ако можеш ќе платиш 100 евра по ден по човек,  ако не можеш ќе платиш 10 евра и ќе се туфкаш дека скапо е.

Споредба со мене не можам да направам за тоа колку потрошив, и на есен нема да се жалам дека е скапо, затоа што мене не ми е!
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2012 во 14:24
 .

Тоа ти е една од малото паметни реченици во постот . Бугарија нема потреба од туристи кој преферират да одат во земја која ги навредува или сака да им одземе пола од територијата затоа што е поблизкуб или одат да си купат фармерки од Солун   ...Иди кај сакаш .Факт е дека сега на есен ќе има избори и сете пак ќе изберете ВМРО иако се жалите од сè .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2012 во 14:48
Originally posted by емил емил напиша:

.

Тоа ти е една од малото паметни реченици во постот . Бугарија нема потреба од туристи кој преферират да одат во земја која ги навредува или сака да им одземе пола од територијата затоа што е поблизкуб или одат да си купат фармерки од Солун   ...Иди кај сакаш .Факт е дека сега на есен ќе има избори и сете пак ќе изберете ВМРО иако се жалите од сè .

Емил, изгледа не разбираш нешто???
Моја нога не стапнува во морето, но тоа не ги исклучува Банско, Софија, Ќустендил и сл..
Морето не ми се допаѓа, далеку полошо е од соседните и тоа не само Егејско туку и Јонско, Јадранско и Средоземно. На скала од 1 до 10 му давам максимум 2+. 

Не заборавај дека до пред да влезете во ЕУ македонците трчаа до Ќустендил да купуваат фармерки и тренерки за џабе пари (1/10 од цената во МК) и да ги препродаваат во Македонија. Бугарија беше една голема нула споредено со МК.

А сега не сте баш ефтини, истата ташна што Бела ја зема во Манго во Солун за 30 евра кај вас е 35.5, а другата од 90 евра кај вас е 102. Не сме продадени души, само одиме да купиме од кај што е поефтино за да не не слушаш да кукаме на есеннамигнување
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2012 во 15:06
А што и фали на Албанија? Зарем таму не е убаво? Според мене е 10 пати поубаво од Грција, услугата е 10 пати подобра, а морето и плажите да не зборам... Ајде патриотизам малку... или сакаат нашиве лепенките и на сред газе да им ги стаат и пак да одат у Грција..... Ако ако... кога ќе дојде есен и кога ќе почнат пак гејците да плампосуваат против Македонија, еден куп патриотчиња ќе се изродат... А пукне лето гејците стишуваат а ние ги благословуваме со нашите заработени евриња.... Свака част.... 
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2012 во 20:38
1. Во Грција на море никако да не одиме. Не мразат, сакаат дел од нашата територија, сакаат идентитетот да ни го сменат.....

2. Во Бугарија на море никако да не одиме. Не не сакаат, јазикот не ни го признаваат, имаат територијални претензии, не ни ги признаваат Гоце, Ѓорче, Јане....

3. Во Србија на "Гуча" никако да не одиме. Не ни ја признаваат црквата, против нас се а добри пријатели се со грците, имаат и они претензии кон "јужна бановина"....

4. Во Албанија никако да не одиме. Имаат територијални претензии, војувавме против шиптарите, не не сакаат, сакаат да изчезнеме.....

5. Вo Охрид никако да не одиме. Не не сакаат Охриѓаните, не се гостопримливи, не мразат нас скопјанчишчава, ни издаваат стари соби и кревети за 350 ден, ни ставаат сијалички од 20 вати......

.......... каде да одиме?

Македончето (а за бугарчево да не говорам) пред се треба да научи дека нема право да се меша во изборот на една индивидуа! Негова приватна работа е да одлучи каде ке летува, дали е тоа Грција, Бугарија, Црна Гора, Албанија.... секој си го знае домашниот буџет и колку може да си дозволи. Колку е вистинито дека 330 000 македонци заминале во Грција на одмор, не знам но ако некому му се допаѓа и е задоволен од услугата во Грција, немам никаков против. Сепак македончето како македонче ако не си го запика носот во кујната на соседот не е жив. Секој нека си одлучи каде ке си оди..... наздравје одмор кој каде и да е!!!!
Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2012 во 20:44
Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

Колку е вистинито дека 330 000 македонци заминале во Грција на одмор, не знам........

Морав да искоментирам за ова нешто..

Во тие илјадници што излегле всушност се бројат и оние кои влегле повеќе пати во Грција. Таксисти, возачи на камиони, автобуси и сл, оние што купуваат од кинескиот пазар во Солун за нивните бутици итн итн итн... 
Значи оваа бројка реално е помала...
За се друго се согласувам со тебе..
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2012 во 09:29
Иако сум свесна дека треба да има слобода на говорот и дека секоја јавна личност е мета  на “оговарање“ заради својот јавен живот сепак на моменти ми просметува кога барем за мене се нема усул (иако велам имаат право тие кои тоа го прават)

Фокус: Олимпија личи на Боркица Груевска! (ФОТО)

Мане лично, сопругата на премиерот (како и сопругата на  Бранко Црвенковски), од сите сопруги на досегашни претседатели и премиери ми е многу скромна, достоинствена на јавни манифестации и секогаш со вкус облечена (да не зборам што и на око е калеша голема насмевка)
Некако ова со споредбите ми инсинуира нешто, но нејсе нивно право е. Впрочем, ние и немаме слика од Олимпија, нити знаеме како изгледала,можеби била грда и никаквазбунетост
Дали со споредбата не ја навредуваме госпоѓата Груевска/
ПС- Разбрав, не сум до толку неука- дека демек авторите и поставувачите на споменици  и се улизуваат и нејзе и на премиерот, ама не ми се бендисува ова. Мој проблем нели?
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12852
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2012 во 15:19

...тоа што оди народот во Грција и нормално е.Сиромаштија навјасала и тоа ти е.Кој би одел таму ако има поголем буџет по член во семејството....вака со 500 евра ќе си помине 10 дена на море со се трошоците од стотина евра за излез од оваа ......збунетост..како ли ја нарече брза...територија,ќе се измеша со народ од цел свет...намигнувањедури и по некој азиец и арап ќе видат во живо.

е сега ...смешно сме изгледале!..е па такви сме си бе. плазење

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2012 во 16:02
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Иако сум свесна дека треба да има слобода на говорот и дека секоја јавна личност е мета  на “оговарање“ заради својот јавен живот сепак на моменти ми просметува кога барем за мене се нема усул 

Најниското нешто што може да се направи во една дискусија е да се почне со "ad hominem" напаѓања и коментари. Тоа не значи ништо друго туку признавање оти се нема аргументи и факти, па зато се минува на исмевање и плукање на личностане

Иако такво нешто и може да се очекува од оговарањата по улиците и пазариштата, непојмиво е јавно да се негува од медијата.

Посочениот коментар, пренесен од Sky, потекнува од "Фокус". Овој магазин на почетокот имаше полн респект од мене, но од моментот кога се спушти на најниските можни гранки со намера да се умилкува на ниските човекови страсти за да измолкне некој денар објавувајќи постер фотографии со членовите на владата на Црвенковки на кои луѓето имаа нацртано Хитлерови мустаќи и кога Макрадули го пишуваа "Ма краду ли", мојот респект се претопи во потолно разочарување. тага

Изменето од Messenger - 17.Август.2012 во 16:03
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2012 во 18:31
Беш ми матер ама малце се осеќав македонец у Македонијава денес...
Искачам да пијам кафе на работа прелетуваат формациски хеликоптери..
И без разлика каде и каква ни е државава,што велат прилепчани се намовнавплазење
И така убав момент...
Кога одам после работа кај другар чив татко бил да го изгледа сето тоа...
Што да видам...
Човекот бил видел интересно му било.
Земал некое списание од 16-тина страници (најверојатно во возбуда не го ни загледал)
Ми вели Орка види види и што убави списанија делеа.
Е јеби га некој може ќе помисли и ја го тупам ситничар сум шо знам
после поклонувањето на УЧК,може сум и некој си радикалиста кој го знаене знам
Очигледно сите се за нас знаат само ние не си се знаеме....
Ете се потпалив чекај Орка стој шо немаше коментар...
Аха да пази бре од прва до последна буква списанието за денот на АРМ
отпечатено на албански јазик.глупчо
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2012 во 21:47

Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2012 во 22:02

Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,594 секунди.