|
АНКЕТИ и РЕЈТИНЗИ на политичарите и партиите |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 17> |
Автор | ||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Барем да (ни) кажеше..пред да си „замине„..кои таму се ги видел како такви..нели??.
Од денешниве ..нели „државотворци„???!!!.
Или поарно ќе е..државорастурачи..а??
|
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема потреба некој да ни каже, ни ним ни нам. Сите ги знаеме, тие си знаат, ние збориме, тие си уживаат, ние маки тргаме
А рејтингот, барем тиј лесно се штима. |
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дозволете госпоѓо....да не се сложам во потполност со вас...
Граѓаните секидневно стекнуваат вештини познати од демократијата..со и во секој Изборен цикус се се повеќе објективни и не-поткупливи.......на веќе видените и ефтините трикови..од типот :
Нудам шише зејтин и вреќа брашно + шака ориз...за вашиот глас...а камоли пак за оние ..пософистицираните...од типот:
Ќе го вработам барем еден од секоја фамилија..заборавајќи дека ..пристапот до информации во ДСЗ ...според тогашниот ПОПИС..дека во Македонија ги има 540.000. регистрирани семејства...
Изменето од novace - 07.Јануари.2010 во 10:59 |
||
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И јас не се согласувам со се напишано бидејки си имам свои ставови и убедувања и туѓите секогаш ги респектирам, ама со оној првион дел со зејтинот и брашното во целост се согласувам Сега апетитите се поголеми, брашното и зејтинот се надмината работа. , народецот стана мудар За рејтингот сеуште тврдам дека се билда по нарачка и по потреба |
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако ми дозволите..ќе се обидам да најдам оправдување..за многу споменуваниот овде и „застрашувачки„ РЕЈТИНГ..со кои во почетокот..наследниците..или „поддржувачите„ на од село насила доведените црвени кмери..и нивните деца ..како „градска„ герила со селски манири..ги изложија на подбишега престаниците на „новиот„ бран на МК политичари..се одред високообразувани и со еден збор млади ТЕХНОКРАТИ..
Поминувајќи го својот „рок„ на употреба смислен и „даден„ од со децении непомерените од власт со сласт „татини„ синови..кои наслдено ги превземаа насекаде фунциите од своите (и)спарени родители..тие со сета артилерија на и по медиумите ...со која со децении командуваа..преку своите монтирани „папагали„ од новинари..погрешија..во времето
А кое ..НЕ РАБОТИ ЗА НИВ...на соросоидните величини...и татини и мамини сосема (ис)фрустрирани „галеничиња„.
Ова е дел од она кое би сакл да го споделам..со сите вас..и овде..
|
||
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Рејтингот на политичарите најмногу им го носат неопределините гласачи и симпатизери,според мене најмногу од нив зависи која политичка опција според анкетите(доколку се реални) би дошла на власт.
Е сега за рејтинзите и нивната веродостојност кога станува збор секогаш ќе се поставува прашањето дали ја прикажуваат вистинската слика на гласачко расположение.
Мислам дека не може една анкета да ги прикаже вистинските позиции на една партија во даден момент.
Партиите се доволно моќни да ја наштимаат некоја анкета тогаш кога ќе мислат дека имаат потреба од тоа.
Арно ама народот не е глупав,во време на бум на телекоминикации се гледа и се слуша,така да ретко кој би подлегнал на анкета или во краен случај ќе ја процени својата финансиска положба и наполнетоста на својот стомак за да извлече заклучок и да го заокружи бројчето на избори кое му донесло или однесло дел од лебот.
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега..а и понатаму..поимот Политика ...во Државата на Македонците + малцинствата...драстично (ќе) се ...видо(из)менува..
Штосовите..а со кои ..со децении неприкосновено (во повеќето случаи) владееја дебраните (по охридски) ...одбран сој на руралци...кои сем привилегии и се што со тоа (си) иде..друго и не знаева..а ниту се обидуваа да смислат...хехе.
И сета друга „државна„ номенклатура ..во повеќето случаи потекнуваше..или беше... блиска со нив.
Господинот Премиер..наш..ни (по)кажа..дека со овој сој на деструктивци..треба да раскрстиме..како (со) жабокречина да си .... (рас)чистиме..оти ако таа и понатаму „о(п)стане„ ..ќе се ЗАДУШИМЕ..
А РЕЈТИНГОТ ....е она ..од кое ...на овие докажани политички мутанти...
им е како БАУЧ(ко)..нели??.
Оти досега ..ниту знаеле..ниту пак помислувале..со чесен и труд пристап..да си го спечалат..
И затоа..голем страв имаат од него...хахаха..
Оти тој не се здобива..ниту лесно ниту на досега познатиот им начин...со полнење кутии..и пласирање на ЛАГИ..преку своите ПАПАГАЛ-„инсталации„..вгнездени насекаде..
|
||
|
||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само колку за информација од блиска рака рејтингот на владејачката партија расте и сега изнесува 30%,а рејтингот на опозицијата опаѓа и изнесува 8%,Оваа е анкета направена на 1200 испитаници од институтот ИРИ
|
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прав и беспрекорен рејтинг на некој (се мисли на личност) ...или пак некоја (партија или коалиција ...всушност се мисли) ..се ИЗБОРИТЕ..
А дали се тоа вонредни или редовни..малку е (кому) битно..
НО..дали сега е миг... за нови викајте ги како сакате избори?.
|
||
|
||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој има комплекс сака да си мери
|
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само на преплашениот му е потребен рејтинг....(па макар и платен)...
Инаку, како ќе биде убеден дека се уште го сметаат за Бог....
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
DameMak
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Анкети имаше и во летото 1998, и во летото 2002, и во летото 2006, и во летото 2008, и во пролетта 2009.
И секогаш беа точни! И секогаш се случуваше: 1. Лузерите секогаш викаа дека анкетите се изманипулирани, нарачани, наштимани, ... 2. Победниците се лупаа во гради, се фалаеа со анкетите, и летаа во облаци. И сега е така! Во Македонија, научно издржани анкети со репрезентативни примероци од 1200 - 1500 испитаници отстапуваат многу малку од реалните ситуации. И сега, СДСх-овци викаат дека анкетите се нарачани, наштимани, ..., а ВМРО-ци летаат во облаци и се лупаат во гради. За мене - вообичаена реакција по однос на анкетите. |
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е имаа рејтинг и човек да се чуди како. Изјави од овој тип можеби ствараат илузија до одреден период ама кога вистината се гледа на дело, тогаш секој се прашува како стои овој рејтинг
Спијте мирно, има пари
Владата
на Република Македонија, како и досега, има обезбедено средства за сите
потреби, уверува министерот за финансии Зоран Ставревски. ----------- Кој ли лажно го информира вицепремиоерот и министер Ставревски. Нит се редовни, нит се навреме. Ако денот по утрото се познава, отидоа просветарите и култрурните работници јабана бидејки и до ден денешен 24 Јануари 2010 година плата немаат. А последната ја земаа некаде околу 15 12 2009. Изменето од mamamd - 24.Јануари.2010 во 08:33 |
||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |