|
Некои интересни работи за Бугарија |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 32> |
Автор | ||||||
Aminta2
Сениор Регистриран: 11.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 361 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Лъжа първа:Славяно-българското братство и федерирането между тюрко-българите водени от Аспарух (Испер) и седемте славянски племена Империи Тюрков и их предков ЗАПАДНЫЕ ТЮРКИ Булгарская подгруппа Чуваши Кыпчакская (северо-западная) подгруппа Кыпчакско-булгарские народы. Татары. Башкиры Кыпчакско-половецкие (кыпчакско-огузские) народы. Крымске Татары... http://www.youtube.com/watch?v=LJUbE6djWcw Изменето од Aminta2 - 08.Март.2009 во 10:32 |
||||||
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
In 680 the Bulgars under Asparukh crossed the Danube into nominally imperial territory and began to subject the local communities and Slavic tribes. Constantine IV led a combined land and sea operation against the invaders and besieged their fortified camp in Dobruja. Suffering from bad health, the emperor had to leave the army, which allowed itself to panic and be defeated by the Bulgars. In 681, Constantine was forced to acknowledge the Bulgar state in Moesia and to pay protection money to avoid further inroads into Byzantine Thrace.
Constantine IV |
||||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Точно така го заборавив Љубчо. Тој беше уште еден врховист во Македонија. За среќа нетраеше долго. Во цела Бугарија никој нема да има проблеми се додека луѓето бугаруваат. Додуша малку и Европа ве стави под контрола. Како инаку ќе го објасниш тоа дека за неполни осум години Македонците се намалија од 250000 на 170000, за пота да се намалат на 9000, за сега да бидат еден пајтон луѓе(5000) Мора вие да имате многу големи пајтони. |
||||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||||
oho
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 142 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Па 5000 во сравнение со 7 500 000 си е пайтон. Инако не знаех дека пред 8 години македонците во Бугариа били 250 000. Ама од дека да знам? При се тоа перенье на мозок што имаме тука се осечам као неписмен турко-монголо-чувашо-драгалевчанин.
Изменето од oho - 08.Март.2009 во 11:03 |
||||||
Aminta2
Сениор Регистриран: 11.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 361 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Од тие 7.5 милиони жители на Бугарија, колку се потомции на: Сарагури, Оногурите и Угри?? Само 0.6%?
Какви се другите?? Според M. И. Артамонов, Сарагурите, Оногурите и Угрите се предците на старите Бугари. А старите Бугари (тие на Аспарух) се вашите наводни предци. (Види поподробно во “История народа хунну“, од Лев Гумилев, книга 2, стр. 384) Изменето од Aminta2 - 08.Март.2009 во 11:21 |
||||||
Kasnakoski
Сениор Регистриран: 20.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Aminta2,немој да пишуваш според некој како е, кажи ги аргументите на кои се темели едно или друго тврдење. Ако не постојат аргументи, секој може да тврди се што сака.
Сарагурите, Оногурите и Угрите немат врска со старите Бугари! |
||||||
Kasnakoski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ете ти линк до “История народа хунну“. Кажи сега каде го тврди тоа што ти го напиша?
http://gumilevica.kulichki.net/HPH/ |
||||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ти као се чувстуваш е товоја работа, јас апсолутно неможам да ти помогнам. Се обидувам ама без успех. Кој рече дека Македонците пред 8 години броеле 250000?! Ајде препрочитај го постот? Реков во период од 8 години, се намалиле од 250000 на 17000, за потоа да се намалат на 9000...... Тој период бил меѓу 1948 и 1956 година. Дали е сега појасно? Ајде сега да видиме од тие 7.5 мил, мада се 7.2мил, колку од нив се бугаризирани, односно луќе кои немаат туркомонголско потекло? |
||||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||||
BG Tatar
Сениор Регистриран: 06.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 146 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
oho
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 142 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Аааааа, периодот 1948 до 1956 г. Знаеме го овой период, кога со сила лугето во пиринско ги пишаа македонци. Знаеме и за 1985 (яс сум очити сведок на тоа) кога насилно турците тука ги направиха бугари. На тоа мога само да речам КОМУНЯРСКА РАБОТА и нема потреба од повеке коментари. Односно туркомонголското потекло - нема смисла да коментирам. Тоа се измислици на вашата пропаганда демек колко сме различни. |
||||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Остви го тоа, тоа е коминистичка работа, тогаш ве лажеле, не ви давале да патувате, да се образувате надвор од комунистичкиот шаблон, со сила ги правеле луѓето Бугари (Ромите, Турците... ), а само Бугарите со сила ги правеле Македонци. Ццццц! Сега во Бугарија е она правото, работа, национално единство, добар живот, висок стандард, јасно дефинирана историја (само малку да се доработи) и се ќе биде како во рајот. Демократските сили расчистуваат со комунистичкото минато Разликата е во тоа што сте одлучиле да бидете туркомонголи, ама не ви оди некако! Ајде тоа што сте станале Бугари, ама што си ја обичате македонската култура?! Изменето од Platenik - 08.Март.2009 во 12:43 |
||||||
|
||||||
BG Tatar
Сениор Регистриран: 06.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 146 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Уште има живи луге во Бугариjа които са малтретирани од комунистите дека не сакале да са македонци во периодот 1948-1956. Тоа го можеш лично да провериш.
|
||||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Знам јас, се знам. Еве те читам и пак солзи ми навираат на очи само штом ќе помислам дека некој сирот Бугарин што несакал да стане Македонец во тој период. |
||||||
|
||||||
Kasnakoski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Доста веќе бе Платеник со тие ТуркоМонголи, ние такво нешто не сме слушнале пред да дојдеме на македонски форуми. Види ми го потписот и замолчи за туркомонголите. Ние сме одлучиле,а и вие бевте одлучиле ама си ја променивте по 1000 години одлуката. И зошто ОДЛУКА? Ние викаме РЕШЕНИЕ, дали го имате тој збор? Или подобро да се користи српски, одколку туркомонголски збор? Изменето од Kasnakoski - 08.Март.2009 во 12:51 |
||||||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |