|
Прашање до атеистите |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 24> |
Автор | ||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
veke mi e smacheno od ne prikladni( ako voopshto neshto i moze da se sporedi so ovaa najgolema zabluda na chovekot),...... idiotski analogii!:,.
...od chasovnicharot,...preku ribata shto prashuva kade i bila vodata ( ziti gospod,...kakva "ingeniozna" sporedba?!,...a,bez voda ribata ke crkne za nekoja minuta!!!)..pa,fabrikata shto neshto proizveduva...pa,se do ,...."palace"-vo ,... |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
PRED NEKOJ DEN GLEDAV EMISIJA ... ZA DNK ... SE SMETASE DEKA VO DNK E PISANO I ZA RADJANJETO I SMRTTA ... MNOGU MI BESE INTERESNO SLEDNOVO ... 1. VO DNK E PISANO KOJ STO KE BIDE ... 97 % IMAME ISTA DNK SO GLUVCITE ... SAMO 3 % RAZLIKA I NIE SME LUDJE ... 2. VO DNK NEMA PROGRAMA ZA BOLESTI ... 3. VO DNK NEMA PROGRAMA ZA SMRTTA ... ZNACHI ZIVEEME VO ZABLUDI ... A SE PRAVIME DEKA SE ZNAEME ... A I NEMAME IZBOR ... MORAME TAKA ... PREPRAVAJKI SE DA GO POMINEME ZIVOTOT ... INAKU KE SE OSEKAME GLUPO ... |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од скромност, дечко, од скромност. |
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи, ако верувам дека на Водно има пештера со змејови, тогаш и навистина ќе ја видам..? Ок. Супер за мене, ама ако ти кажам на тебе дека сум видел змеј на Водно, ти ќе го земеш тоа здраво за готово и ќе ми поверуваш, така? |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Моме...замисли си еден кар, со драјвер, ти ја отвара д“дор, ју влегуваш, сит даун, енд драјверот те одвезува самвер авеј фром дис форум..... Ај не се глупирај повеќе, ако ти се јаде бурек на англиски тејк а валк по нивните форуми на пример Супорт д трупс, па мели... |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nesto ne mi e dobro pa ke bidam kratok 1....Koj voopsto rece deka postoi Gospod?...On e izmislen uste pri pojavata na matrijarhatot i patrijarhatotot...a negovoto ime sluzelo kako nesto so sto ke se drzi sirokata narodna masa-rajata vo pokornost...pa pocnale da gi plasat so nekoja fikcija..denes narecena Gospod 2.....So nasata egzistencija veke ne se zamaram...toa Darwin go napravil pred mene.... ....aj idam... |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1. Диоген, да не беше ти таму на соборот каде што го измислуваа Господ па сега тука ни даваш "аргументирани" тврдења? Да јас се согласувам со тебе дека твојот бог е измислен, но не и Оној кој ги создал Универзумот, животот итн.
2. диоген, можеби Дарвин го решава проблемот со твојата егзистенција, но не и со егзистенцијата на другите. Прашањето беше поставено општо, од што настанале луѓето, а не од што си настанал ти
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој рече дека јас и ти не се согласуваме а?.....Кој?... |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дарвин е човек за гревота, неговата сопствена еволуција застанала на ниво на еден мајмун (кој патем може да достигне коефициент на интелигенција на тригодишно дете).
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Lady kaj se izgubi ti so tvoite definicii ?
|
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се знае тоа. Луѓето настануваат од бебиња, а бебињата ги носи штркот. :D:D:D:D:D Веруваш? Не, озбилно, ако знаеме дека човекот настанува со спојување на две клетки, ако се знае дека со мутација на еден ген од човечката (па и животинската итн.) може да дојде до сериозни аномалии кај сопственикот... Си погледнал некогаш слики од фетус во развој? Би требало, ако воопшто си посетувал Биологија во Основно и Средно. Не наоѓаш сличности со риби, влекачи, цицачи...? - нема да ме убедиш. Нити па некој друг што има очи и здрав разум. Ако тргнеш од минатото па наваму, зарем нема да видиш еволуција во човековата свест и напредок во неговиот разум..? Ако се знае сето ова, не гледам зошто е толку неприфатлива Дарвиновата теорија за еволуција за верниците. Зошто еден организам не би можел да еволуира во друг, друг во трет итн. се до човека. Се работи за приспособување кон условите. Ти, кога ти е ладно се облекуваш, кога ти е топло - обратно, се соблекуваш... тоа се вика адаптација. И сега, јас не треба да верувам во тоа, туку во некоја приказна дека семоќен бог го создал човека по своја лика и прилика... Добро, секој со своето. Успут, ти да не беше на времето кога Исус и Муамед шетаа по земјата па да знаеш СО 100% ТОЧНОСТ, што тоа они правеле/кажале итн итн. |
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не сте го научиле Дарвин убаво. Изгледа господ ви рекол да „киднете“ од час. Човекот не настанал од мајмун, него и обајцата имаат заеднички предок. Барем мене така ме учеа за Дарвина. |
||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
iskreno me boli uvo za gospod...go ima go nema..tamu e ne e tamu...koj nema druga popametna rabota neka se zamara so toa...alora
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Диоген..очигледно од твоите постови кои досега ги напиша на оваа тема заклучувам дека ти си РАЗОЧАРАН ОД НЕШТО ВО ЖИВОТОТ,ПА СЕГА ЦЕЛИОТ ТВОЈ БЕС ГО ИСТУРАШ НА БОГА!...Дали можеш да ми објасниш кое е твоето разочарување кое те довело до заклучок дека БОГ НЕ ПОСТОИ!,можеш и по ЛП,јас сум секогаш и за секого достапен за добронамерна дискусија.Се надевам дека ме разбираш што сакам да ти кажам. Изменето од efendija - 05.Февруари.2008 во 14:17 |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |