IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Прашање до атеистите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Прашање до атеистите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 24>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 06:01
veke mi e smacheno od ne prikladni( ako voopshto neshto i moze da se sporedi so ovaa najgolema zabluda na chovekot),...... idiotski analogii!:,.

.
..od chasovnicharot,...preku ribata shto prashuva kade i bila vodata ( ziti gospod,голема%20насмевка...kakva "ingeniozna" sporedba?!,...a,bez voda ribata ke crkne za nekoja minuta!!!)..pa,fabrikata shto neshto proizveduva...pa,se do ,...."palace"-vo ,...ма%20ајде
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 07:58

PRED NEKOJ DEN GLEDAV EMISIJA ...

ZA DNK ...

SE SMETASE DEKA VO DNK E PISANO I ZA RADJANJETO I SMRTTA ...

MNOGU MI BESE INTERESNO SLEDNOVO ...

1. VO DNK E PISANO KOJ STO KE BIDE ...
   97 % IMAME ISTA DNK SO GLUVCITE ...
   SAMO 3 % RAZLIKA I NIE SME LUDJE ...

2. VO DNK NEMA PROGRAMA ZA BOLESTI ...

3. VO DNK NEMA PROGRAMA ZA SMRTTA ...

ZNACHI ZIVEEME VO ZABLUDI ...
A SE PRAVIME DEKA SE ZNAEME ...

A I NEMAME IZBOR ...
MORAME TAKA ...
PREPRAVAJKI SE DA GO POMINEME ZIVOTOT ...

INAKU KE SE OSEKAME GLUPO ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 09:30
Originally posted by efendija efendija напиша:

Ако е Исус Бог зошто ниту еднаш самиот за себе не рекол во Библијата,дека е Бог?

Од скромност, дечко, од скромност.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 10:10
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Vmesto da mislish ke veruvam vo onoa shto ke vidam, pomisli na ke vidam onoa vo sto veruvam.

Значи, ако верувам дека на Водно има пештера со змејови, тогаш и навистина ќе ја видам..? Ок. Супер за мене, ама ако ти кажам на тебе дека сум видел змеј на Водно, ти ќе го земеш тоа здраво за готово и ќе ми поверуваш, така?

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 10:17
Originally posted by Fantastic Lady Fantastic Lady напиша:

Originally posted by tofu tofu напиша:

Zamisli edna "palace" so 1000 entrances(vlez),999 od koi se otvoreni, i edna appears deka e zatvorena. Bi bilo premnogu nelogicno, da tvrdime deka vo "palace" ne moze da se vleguva. A onie sto ne veruvaat vo Bog,in order to assert deka vo "palacot"ne moze da se vleguva, go orientiraat(confine)vnimanieto Samo vo vratata koja se pojavuva deka e zatvorena.

Моме...замисли си еден кар, со драјвер, ти ја отвара д“дор, ју влегуваш, сит даун, енд драјверот те одвезува самвер авеј фром дис форум.....
Ај не се глупирај повеќе, ако ти се јаде бурек на англиски тејк а валк по нивните форуми на пример Супорт д трупс, па мели...

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 10:48
Originally posted by Fantastic Lady Fantastic Lady напиша:

Prvata rabota sto sakam da napravam koga ke zapoznavam nekoj Ateist,e da mu cestitam bidejki poveketo luge koi veruvaat vo Gospod,,veruvaat slepo,,nesvesno,,na primer,,toj e Musliman zatoa sto negoviot tatko e Musliman,,drugiot e Christian bidejki negoviot tatko e Christian,,poveketo luge vo svetot slepo go sledat religijata na nivnite tatkovci...
Dodeka,,Atheistot na druga strana, iako toj mozebi poteknuva od religijsko semejstvo, toj go upotrebuva negoviot Intellect za da go negira egzistencijata na Boga,,bidejki idejata,zamislata,na Gospod sto on mozebi go ima nauceno vo svojata religija,,ne se poklopuvaat so negovata Logika.
Moeto prvo prasanje adresirano do Atheistot e:
1.'KOJA E DEFINICIJATA NA GOSPOD??-bidejki za da kazes deka ne postoi Gospod,,togas vie bi trebalo da znaete sto e smislata,zancenjeto na Boga?
2.'KAKO GO OBJASNUVATE NASATA EGZISTENCIJA?

nesto ne mi e dobro pa ke bidam kratok
1....Koj voopsto rece deka postoi Gospod?...On e izmislen uste pri pojavata na matrijarhatot i patrijarhatotot...a negovoto ime sluzelo kako nesto so sto ke se drzi sirokata narodna masa-rajata vo pokornost...pa pocnale da gi plasat so nekoja fikcija..denes narecena Gospod
2.....So nasata egzistencija veke ne se zamaram...toa Darwin go napravil pred mene....
....aj idam...среќа
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 10:56
1. Диоген, да не беше ти таму на соборот каде што го измислуваа Господ па сега тука ни даваш "аргументирани" тврдења? Да јас се согласувам со тебе дека твојот бог е измислен, но не и Оној кој ги создал Универзумот, животот итн.

2. диоген, можеби Дарвин го решава проблемот со твојата егзистенција, но не и со егзистенцијата на другите. Прашањето беше поставено општо, од што настанале луѓето, а не од што си настанал ти намигнување
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 11:05
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

1. Диоген, да не беше ти таму на соборот каде што го измислуваа Господ па сега тука ни даваш "аргументирани" тврдења? Да јас се согласувам со тебе дека твојот бог е измислен, но не и Оној кој ги создал Универзумот, животот итн.

2. диоген, можеби Дарвин го решава проблемот со твојата егзистенција, но не и со егзистенцијата на другите. Прашањето беше поставено општо, од што настанале луѓето, а не од што си настанал ти намигнување

Кој рече дека јас и ти не се согласуваме а?.....Кој?...
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 11:19
Дарвин е човек за гревота, неговата сопствена еволуција застанала на ниво на еден мајмун (кој патем може да достигне коефициент на интелигенција на тригодишно дете).
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 11:23
Lady kaj se izgubi ti so tvoite definicii ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 13:51
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Прашањето беше поставено општо, од што настанале луѓето, а не од што си настанал ти

Се знае тоа. Луѓето настануваат од бебиња, а бебињата ги носи штркот. :D:D:D:D:D Веруваш?

Не, озбилно, ако знаеме дека човекот настанува со спојување на две клетки, ако се знае дека со мутација на еден ген од човечката (па и животинската итн.) може да дојде до сериозни аномалии кај сопственикот...
Си погледнал некогаш слики од фетус во развој? Би требало, ако воопшто си посетувал Биологија во Основно и Средно. Не наоѓаш сличности со риби, влекачи, цицачи...? - нема да ме убедиш. Нити па некој друг што има очи и здрав разум.
Ако тргнеш од минатото па наваму, зарем нема да видиш еволуција во човековата свест и напредок во неговиот разум..?
Ако се знае сето ова, не гледам зошто е толку неприфатлива Дарвиновата теорија за еволуција за верниците. Зошто еден организам не би можел да еволуира во друг, друг во трет итн. се до човека. Се работи за приспособување кон условите. Ти, кога ти е ладно се облекуваш, кога ти е топло - обратно, се соблекуваш... тоа се вика адаптација.
И сега, јас не треба да верувам во тоа, туку во некоја приказна дека семоќен бог го создал човека по своја лика и прилика... Добро, секој со своето.

Успут, ти да не беше на времето кога Исус и Муамед шетаа по земјата па да знаеш СО 100% ТОЧНОСТ, што тоа они правеле/кажале итн итн.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 13:53
Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

...Najdobar primer deka covekot e od Majmun Si TI i Darvin da ne go zaboravam....More epten si bil...

Не сте го научиле Дарвин убаво. Изгледа господ ви рекол да „киднете“ од час. Човекот не настанал од мајмун, него и обајцата имаат заеднички предок. Барем мене така ме учеа за Дарвина.

Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 14:13
iskreno me boli uvo za gospod...go ima go nema..tamu e ne e tamu...koj nema druga popametna rabota neka se zamara so toa...alora 
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 14:17
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

iskreno me boli uvo za gospod...go ima go nema..tamu e ne e tamu...koj nema druga popametna rabota neka se zamara so toa...alora 

Диоген..очигледно од твоите постови кои досега ги напиша на оваа тема заклучувам дека ти си РАЗОЧАРАН ОД НЕШТО ВО ЖИВОТОТ,ПА СЕГА ЦЕЛИОТ ТВОЈ БЕС ГО ИСТУРАШ НА БОГА!...Дали можеш да ми објасниш кое е твоето разочарување кое те довело до заклучок дека БОГ НЕ ПОСТОИ!,можеш и по ЛП,јас сум секогаш и за секого достапен за добронамерна дискусија.Се надевам дека ме разбираш што сакам да ти кажам.

Изменето од efendija - 05.Февруари.2008 во 14:17
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,531 секунди.