IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 127128129130131 133>
Автор
Порака
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2010 во 19:50
Originally posted by d4 b3 d4 b3 напиша:

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=128059gledam ima prashane:денационализација од денационализација на 29.09.2010 во 16:39 напиша: бугарските
државјани ќе можат ли да побараат имот и обесштетување во Македонија ?
300.000 бегалци од Вардарска Македонија ги оставиле имотите и се
преселиле во Бугарија.</td></tr></t></table>dali imate mislene za ova ili nemate?

Секако дека имаме. Таа држава што ги прогонила, нека им ја надомести штетата.

Изменето од Македон - 01.Октомври.2010 во 19:51
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2010 во 19:59
И сепак има Македонци што им  допаѓаа Бугарија

Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2010 во 06:07
Originally posted by Македон Македон напиша:

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=128059gledam ima prashane:денационализација од денационализација на 29.09.2010 во 16:39 напиша: бугарските
преселиле во Бугарија.</td></tr></t></table>dali imate mislene za ova ili nemate?

Пак Грција ќе треба да го јаде стапот. Незнам само дали на Македонците од Бугарија ќе им биде дозолено од бугарските власти да покренат постапка?!

Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2010 во 12:33
Originally posted by емил емил напиша:

Типичен пример на самоуништување,жалосно и трагично.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2010 во 14:00
Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Пак Грција ќе треба да го јаде стапот. Незнам само дали на Македонците од Бугарија ќе им биде дозолено од бугарските власти да покренат постапка?!

Не си во право. Нема никој да надоместува ништо никому, затоа што Бугарија потпишала договори со Грција во кои сите тие прашања се регулирани. Секое повторно покренување на тие прашања означува прекршување на тој договор со Грција.

Изменето од Македон - 04.Октомври.2010 во 14:01
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2010 во 09:12

Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Не си во право. Нема никој да надоместува ништо никому, затоа што Бугарија потпишала договори со Грција во кои сите тие прашања се регулирани. Секое повторно покренување на тие прашања означува прекршување на тој договор со Грција.

Реков ќе треба Грција да го јаде стапот, незначи и дека ќе го јаде.

“Доброволните“ бегалци сигурно нема што да бараат, ама што правиме со насилно протераните, како децата бегалци?

Како на независна организација сигурно им стојат на располагање некои правни опции.

Изменето од Platenik - 06.Октомври.2010 во 10:55
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
d4 b3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

не можам да си дозволам неактуеленпотпис

Регистриран: 19.Јуни.2010
Поени: 4384
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2010 во 10:55
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=65574

Заврши тридецениската заблуда на бугарските тајни служби дека имале свој агент во Организацијата која се бори за признавање на правата на Македонците во Бугарија.

ooooooo dabal ejdzant

sofisticirano i kompliciranoизненадување

Изменето од d4 b3 - 05.Октомври.2010 во 10:56
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2010 во 13:37
Ех што си имам една голема маана..од цел текст да најдам нешто што ме јаде ко јанза..оти не разбрав на времеизненадување
Го читам ова
Наскоро во музеите покрај Вардар се враќаат и на големо ќе се рехабилитираат Ванчо Михајлов и Тодор Александров… Деновиве во Бугарија јавно се избришаа од списокот рубриките Македонец. Сте слушнале ли и една буква реакција? Ништо не се слуша, ништо ни околу постојниот „Договор за пријателство“, во кој се заговараа ревизија и негирање на фашистичката окупација, јазикот, националноста…
во ова
За што (не)станува збор? Врховизам.
и не ми се верува...навистина ли е избришана графата Македонец?збунетостБаш живо ме интересира дали стои Влавголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2010 во 14:28
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=78DFF9FD96A4E1429F76F8668CDD2858

Фељтон

Македонско-бугарски историски контроверзии (1)

Блиски, а сепак многу далечни

Зошто односите меѓу македонскиот и бугарскиот народ не се толку добри колку што треба да бидат на два блиски народа

Виктор Цветаноски

Од сите соседи најголемо влијание во Македонија извршила Бугарија, а Македонците во минатото најмногу биле свртени токму кон неа. И кога кревале востанија и кога пустошеле војните тие засолниште најчесто наоѓале таму. Софија била престолнина на ВМРО и македонската револуционерна борба. Не е претерано да се каже дека таму се пишувал и најголемиот дел од македонската историја.

Изменето од Анастеа - 08.Октомври.2010 во 17:09
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2010 во 14:30
Originally posted by емил емил напиша:

ova e odlicna idea
site sto bi resile taka, najdobro e da gi nema i sikter od makedonija
pomalku ama zdravi vo umo
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2010 во 14:38

Зошто односите меѓу македонскиот и бугарскиот народ не се толку добри колку што треба да бидат на два блиски народа

Виктор Цветаноски

kje ti tekne odgovorot ako prosetas po internetov, forumite i blogovite

samo citaj gi tie so gi narekuvas "bliski"

ako prvo samo ja sfatish koja e pricinata sto vleguvaat megju nas,pricina da dojdat na gosti i da go tupat, tupat i tupat

ne zboruvam za navredi omalovazuvanja negiranje na se zivo i divo... ne zavisno koj e vo pravo u takva demokratija..oti vo demokratija e se dozvoleno.. no tuka se zboruva za gostin domakjin... vo nekulturata i kulturata i pristojno odnesuvanje ne e se dozvoleno

ako mene me prasas, mojot odnos kon toj narod, so go vikas "blizok" e takov poradi nivna NEKULTURA

NEKULTURNO E .... taka da se odnesuvas vo civiliziraniot svet i da prasuvas... O BOZE ZOSTO NE ME SAKAAT....

Изменето од Анастеа - 08.Октомври.2010 во 17:11
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2010 во 14:47
e nekultirni sme

ke naviknesh
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2010 во 14:51

e nekultirni sme

ke naviknesh

ZNAES SO E FINTATA... ne moram da se navikavam
e tuka e poentata... vie mislite deka treba nie da se navikneme na takva vasa nekultura... a nie mislime deka nemorame nisto da se navikavame sto ima vrska so vas да

jasno kako solza... i tolku e prosto... ako kako da go sfatite... do IQ li e.. i do vospitanje... prosto u toj jak rezim na zivkov... tolku li vi bese teshko, pa sega kako kucinjata koga begaat od lanecot

Изменето од Анастеа - 08.Октомври.2010 во 17:18

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2010 во 14:53
lele lele

ne chitash kako od otvorena knigaизненадување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 127128129130131 133>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,258 секунди.