|
На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија |
Внеси реплика | страница <1 127128129130131 133> |
Автор | ||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Секако дека имаме. Таа држава што ги прогонила, нека им ја надомести штетата. Изменето од Македон - 01.Октомври.2010 во 19:51 |
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
И сепак има Македонци што им допаѓаа Бугарија
|
||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пак Грција ќе треба да го јаде стапот. Незнам само дали на Македонците од Бугарија ќе им биде дозолено од бугарските власти да покренат постапка?! |
||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Типичен пример на самоуништување,жалосно и трагично.
|
||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не си во право. Нема никој да надоместува ништо никому, затоа што Бугарија потпишала договори со Грција во кои сите тие прашања се регулирани. Секое повторно покренување на тие прашања означува прекршување на тој договор со Грција. Изменето од Македон - 04.Октомври.2010 во 14:01 |
||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Реков ќе треба Грција да го јаде стапот, незначи и дека ќе го јаде. “Доброволните“ бегалци сигурно нема што да бараат, ама што правиме со насилно протераните, како децата бегалци? Како на независна организација сигурно им стојат на располагање некои правни опции. Изменето од Platenik - 06.Октомври.2010 во 10:55 |
||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=65574
Заврши тридецениската заблуда на бугарските тајни служби дека имале свој агент во Организацијата која се бори за признавање на правата на Македонците во Бугарија. ooooooo dabal ejdzant sofisticirano i komplicirano Изменето од d4 b3 - 05.Октомври.2010 во 10:56 |
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ех што си имам една голема маана..од цел текст да најдам нешто што ме јаде ко јанза..оти не разбрав на време
Го читам ова Наскоро во музеите покрај Вардар се враќаат и на големо ќе се рехабилитираат Ванчо Михајлов и Тодор Александров… Деновиве во Бугарија јавно се избришаа од списокот рубриките Македонец. Сте слушнале ли и една буква реакција? Ништо не се слуша, ништо ни околу постојниот „Договор за пријателство“, во кој се заговараа ревизија и негирање на фашистичката окупација, јазикот, националноста… во ова За што (не)станува збор? Врховизам. и не ми се верува...навистина ли е избришана графата Македонец?Баш живо ме интересира дали стои Влав |
||||
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=78DFF9FD96A4E1429F76F8668CDD2858
Од сите соседи најголемо влијание во Македонија извршила Бугарија, а Македонците во минатото најмногу биле свртени токму кон неа. И кога кревале востанија и кога пустошеле војните тие засолниште најчесто наоѓале таму. Софија била престолнина на ВМРО и македонската револуционерна борба. Не е претерано да се каже дека таму се пишувал и најголемиот дел од македонската историја. Изменето од Анастеа - 08.Октомври.2010 во 17:09 |
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ova e odlicna idea site sto bi resile taka, najdobro e da gi nema i sikter od makedonija pomalku ama zdravi vo umo |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Зошто односите меѓу македонскиот и бугарскиот народ не се толку добри колку што треба да бидат на два блиски народа Виктор Цветаноски kje ti tekne odgovorot ako prosetas po internetov, forumite i blogovite samo citaj gi tie so gi narekuvas "bliski" ako prvo samo ja sfatish koja e pricinata sto vleguvaat megju nas,pricina da dojdat na gosti i da go tupat, tupat i tupat ne zboruvam za navredi omalovazuvanja negiranje na se zivo i divo... ne zavisno koj e vo pravo u takva demokratija..oti vo demokratija e se dozvoleno.. no tuka se zboruva za gostin domakjin... vo nekulturata i kulturata i pristojno odnesuvanje ne e se dozvoleno ako mene me prasas, mojot odnos kon toj narod, so go vikas "blizok" e takov poradi nivna NEKULTURA NEKULTURNO E .... taka da se odnesuvas vo civiliziraniot svet i da prasuvas... O BOZE ZOSTO NE ME SAKAAT.... Изменето од Анастеа - 08.Октомври.2010 во 17:11 |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
e nekultirni sme
ke naviknesh |
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ZNAES SO E FINTATA... ne moram da se navikavam e tuka e poentata... vie mislite deka treba nie da se navikneme na takva vasa nekultura... a nie mislime deka nemorame nisto da se navikavame sto ima vrska so vas jasno kako solza... i tolku e prosto... ako kako da go sfatite... do IQ li e.. i do vospitanje... prosto u toj jak rezim na zivkov... tolku li vi bese teshko, pa sega kako kucinjata koga begaat od lanecot Изменето од Анастеа - 08.Октомври.2010 во 17:18 |
||||
|
||||
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
lele lele
ne chitash kako od otvorena kniga |
||||
Внеси реплика | страница <1 127128129130131 133> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |