![]() |
|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 125126127128129 137> |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
аххх...
![]() |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
...лежам на песокот, низ дланки го испуштам да тече како времето кое измина од моментот кога го преминавме мостот. Месечината ги осветлува брановите кои шумат и повремено ме допираат по стапалата. На нешто скокотливо се сетив.
На истово место и со истата желба со поглед го милував твоето тело кое наежено затрепери. Не беше од ветерот, не’ обвиваше топлина додека се доближувавме еден кон друг додека песокот шушкаше под нас. Мојот поглед минуваше низ твојата коса која се преливаше кон лицето се’ до вратот кој се истегна чекајќи усни. Те допрев нежно со нив чувствувајќи сладок вкус, минував со усните низ образот за да стигнам до очите чии трепавици ме скокоткаа, а кога дојдов до челото моите дланки се најдоа во твојата коса и проговорија дека тука има богатство од раскошна мекотија и како две палави деца разиграно ја расплетуваа. Тогаш ме пронајдоа твоите усни како ловец долгоочекуван плен и немилосрдно ме совладаа. Не ги чувствував нозете, се претворија во облак, немав тежина додека дожд од бакнежи ми минуваше низ лицето и телото. Ги видов ѕвездите на поинаков начин, се поблиску им’ бев, кон една почнав да паѓам. Ме пречека меко и очекувано, како отсекогаш тука да сум припаѓал, знаеше што ми треба и ми понуди дарови, ги отворив како радосно дете на кое му се исполниле желбите затоа што е сакано. Се наоѓав во изобилие од сочни и зрели плодови, не знаев што попрво да пробам, те сакав целата наеднаш, од коренот па до највисокиот лист. Ниеден дел не изоставив, се’ беше мое. Рацете ни’ се преплетуваа, усните и јазиците, нешто се отвори, не’ повикуваше да влеземе. Радосно се најдовме во друг свет знаејќи дека никогаш нема да се загубиме, долго бевме во земјата на чудата и не се изморувавме. Бевме тивки како сенки, бевме бучни како грмотевици... Влажната топлина повторно не’ враќаше на почетокот како строг учител од кој знаевме дека имаме многу да научиме... Изменето од zbunet - 31.Август.2009 во 19:38 |
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
![]() ![]() ![]() |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Влажната топлина повторно не’ враќаше на почетокот како строг учител од кој знаевме дека имаме многу да научиме...
Маестро
![]() |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Тогаш ме пронајдоа твоите усни како ловец долгоочекуван плен и немилосрдно ме совладаа...
![]() |
|
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
![]() ![]() Изменето од sanja-a - 16.Септември.2009 во 14:01 |
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Ima domashno za pishuvanje. Saka sega na pocetok da fati 5, pa posle da si zivee na "stara slava" A i ova so besplatnite ucebnici, od merak ne gi ispushta od race. Zbunce na mama, ostaj neshto i za vtoro polugodie ![]() |
|
![]() |
|
momentalno se fativ za dab, mi treba inspiracija
![]() |
|
![]() |
|
јас чекам
![]() |
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
па не седи бадијала, донеси му кикирики за со пивцето ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 125126127128129 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |