![]() |
|
Вампири |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 10111213> |
Автор | |
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Има бе ... вампири ... колку ви душа...сака
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
![]() |
|
stigma04 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 2661 |
vampiri smesen mi e zborot stvarno
|
|
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
|
![]() |
|
computer ![]() Сениор ![]() ![]() Патриот Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 504 |
Смешки
![]() |
|
![]() |
|
Omar ![]() Сениор ![]() ![]() Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Наидов на една интересна web страна за вампирите: Мonstrous vampires
|
|
![]() |
|
Izzy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 161 |
Imashe VAMPIRI u Veles, sega i oni iz4eznaa
![]() |
|
UNITED!! UNITED!! UNITED MACEDONIA!!!!
|
|
![]() |
|
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Никогаш не сум се плашела од вампири...
Ни кога бев мала. И мене ми е глуп зборот... вампири... |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
![]() |
|
stefanovik ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 30.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 4 |
http://www.idividi.com.mk/zabava/Zanimlivosti/550400/index.html .. изгледа постојат ..
![]() ![]() Изменето од stefanovik - 30.Април.2010 во 15:47 |
|
![]() |
|
vlad0 ![]() Сениор ![]() ![]() Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
od linkot na koj moze da go doznaes tvoeto vampirsko ime eve kaj mene so izleze.
The Great Archives determine you to have gone by the identity: Petsha Keat Known in some parts of the world as: Hermes of Hungary The Great Archives Record: A mentally disordered monster haunted more by its own imaginings than by its hunters. да напоменам дека ваков сум обично на сабајле ![]() |
|
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
|
|
![]() |
|
Charmedgirl18 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 868 |
хахахах ![]() никогаш не сум верувала во вампири, затоа што докажано е дека доколку постоеле во таа количина во која се претпоставувало, сега сите би биле вампири и би немале чија крв да ја цицаме ![]() twilight манијата па ич па не можам да ја разберам, сите полудуваат, а мене не ми е интересно воопшто... само приказните за Дракула ми се интересни ![]() |
|
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand We'll walk this road together, through the storm Whatever weather, cold or warm Just let you know that, you're not alone |
|
![]() |
|
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Самрак, филмот е глуп, ама Роберт Патинсон и те како е секси и привлечен, па можда ради тоа филмот предизвикува врескање на тинејџерки во Америка, Европа па и Азија... још мало и во Африка упм.. Да не беше он, таков каков што е, филмот би бил права утната инвестиција.
Изменето од Tiggy Vicious - 01.Јули.2010 во 12:56 |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Првите вампири потекнуваат од Србија и Хрватска
![]() Кројтер нагласува дека првиот сочуван пишан документ за верувањето во вампири, кој го пронашол, не потекнува од Романија, туку од Србија, а потоа од Хрватска. Тој во својот труд го споменува указот на царот Стефан Душан од 1342 година, со кој на свештениците им се забранува да учествуваат во ископување и спалување на тела, за кои постоело сомневање дека имаат волшебни моќи. Кројтер како прв конкретен случај ја наведува приказната за Арнонт Павле од селото Медвеѓе, во близина на Белград од 1720 година, кого наводно го прогонувал вампир, поради што Павле се премачкал со крвта на самиот вампир, но не успеал да се ослободи од него и селаните набрзо го пронашле неговото тело и го запалиле за секој случај. Кројтер пронашол докази дека и Хрватска била „заразена“ со верувањата во вампири. Тој ја наведува приказната за постоење на специјални луѓе во Далмација, кои се борат против вампири. Станува збор за луѓе кои се родени во посебни околности, на пример при силно невреме и нивната душа го напушта телопто, кога е потребно и тргнува во борба против вампирот. Пишаните документи за вампирите во Романија се појавуваат многу подоцна. |
|
![]() |
|
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Вампири има премногу...посебно 12-13 годишни...
![]() |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Во кој смисл 12-13 годишни ?
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
vampirite se ..krvopijci...koishto se ragjat vo zemjava,..posle sekoi izbori!
![]() ...kako pechurki posle dozd,.shto bi rekle nekoi! ![]() Изменето од brza - 18.Јули.2010 во 22:59 |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 10111213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |