|
КОМУ ДА КЛАЊАМЕ? |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 16> |
Автор | |||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Cekaj jas ne iznesov nisto a toa dali se nebulozi neka im sluzi na cest na tie sto ja pisuvale istorijata a ne na mene..... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
~,,~Na bliskiot istok hristijanite mozhat da se izbrojat na prsti oti im e mnogu prijatno toa sosedstvo kako i kaj nas,moreeee shto znaete viee aaaa~,,~
|
|||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Na tie sto ja pisale Istorijata posebno da im sluzi na cest. Bidejki edna od najplemenetite stvari na covestvoto, zabelezuvanje na minatoto i realnosta vo nego, ja pokvarele so cel za zdobivanje na slava ili nekakva materijalna korist.
Nikoj ne negira za Aja Sofija deka e prepravena od Crkva vo Dzamija, pa zatoa sega e poznata po toa, i e ostavena kako muzej. No nemozete da tvrdite deka sekoja Dzamija e postavena na temeli od postara Crkva. Toa bi mozelo samo koga bi zboruvale so omraza, i so cel na klevetenje na Islamot i Muslimanite. Denes samo vo Turcija ima preku 100 000 Dzamii, a kolku imalo Crkvi pred Islamsko vreme na Turcija? Nemalo ni 1000, od koi polovinata sigurno i den denes postojat! |
|||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сликата од Аја Софија ја ставив во недостиг да го
најдам слика од она за што зборував. А и убава е за гледање, така да не
би требало да има проблем, сите знаеме за нејзинаат историја.
но прашањето ми се однесуваше на џамиите залепени до цркви (не близу но залепени): *дали е тоа само акт на добросоедска волја и доказ за толеранција меѓу верите? *дали е можеби покажување некаква доминација на исламот врз христијанството во земјите каде повеќето се муслимани? |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Muhadzir ubavo zboruvas se soglasuvam so tebe (osven delumno za istorijata) no vidis retko e da se naleta na umerenost na ovoj forum koja ti ja imas, ovdeka vo 90% od slucaevite se raboti za dokazuvanje na toa cija vera e posuperiorna i normalno i jas kako i del od ostanatite se sluzime so provokacii i prljavi trikovi se so cel za da se izdigneme nad drugata religija - ne e kriv forumot za toa a uste pomlaku moderatorite - bi bilo ubavo da moze vaka da se zboruva na forumov bi bilo ubavo mnogumina pa i jas (od dvete religii) da ja imaat vojata umerenost ili strplivosta i umerenosta na zidarski..... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
~,,~Ubavo napishano od Templarius ,i jas provocirm oti za da se spushtam na soodvetno nivo na koe se polenizira tuka~,,~
|
|||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Iskreno marija, neznam koja im bila namerata sto gi izgradile Hramovite eden do drug. No srdecno se nadevam deka e od akt na dobrososetska volja i dokaz za tolerancija medzu verite, zatoa sto toa go smetam za pravedno. No iako ne ja isklucuvam i drugata varijanta, bidejki ima i mnogu koi sto pravele i seuste pravat takvi (ne)dela se so cel da gi omalovazat na drugite. |
|||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sepak za da ne ni se naluti zidarski, da ne zabeguvame mnogu od temata.
|
|||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Многу убаво кажано Мухаџир, секоја чест. Ете гледаш...можело и да се согласиме.
Имајте сите добра ноќ. |
|||
|
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ubavo kazano Vlad, i vo tvoeto zboruvanje ima vistina .... |
|||
Give me your secrets
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве да не забегаме
Вистинските поклоници мора да се поклонуваат со разум, а не обредно, од срце, со познавање на Бог и правилен однос со Него, и внимателно, а не паметот да лета....... Ова тек да не му зададеме грижа на нашиот прекрасен Модератор, еве се вратив на тема, се читаме утре |
|||
|
|||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Blagodaram. Sekako deka mozeme da se soglasime. A toa treba i da nastojuvame da go pravime, edni so drugi da se pocitovame i da se poucuvame! Dobra Noc i od mene do site. |
|||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е чудно.....модераторот ова не го примети. ВО последно време,некако не ги гледате навредите упатени кон мене. Нинџа, лаам...... Едноставно недозволиво однесување за еден модератор. А ти Влад,што да ти кажам, кога ти очигледно го разбираш само „гласот на дивинита.“ |
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Селам Алејкум!-Иншаллах Џума Намаз да ни биде кабул.Нека Семоќниот Господар,Оној на Кому Му се клањаме и кој е далеку од она што му го припишуваат другите го зајакне нашиот Иман,нека ги оплемени нашите души и зацврсти нашите животни патеки.
П.С. Мариа-магдалена,интересен тие аватарот. Волк во јагнешка кожа,сакаш ли нешто да ни порачаш со тоа,или.... |
|||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |