|
Дали треба да се јаде месо или не? |
Внеси реплика | страница <1 1011121314> |
Автор | |||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
prirodni zakoni... nie sme na vrvot na lanecot za prehrana. skoro sekoj nekogo jade prirodata ne gresi, da bese mesoto stetno za nas.. prirodata kje napravese taka, nemale bi mo\nost da ja prerabotuvame |
|||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||
sunshine_baby
Сениор Регистриран: 20.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 256 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
А зошто тогаш постојано се зборува по тема вегетаријанци најдобар начин за замена на месо и снабдување на организмот со протеини?!Месото е најдобар извор на истите... Читни,прогуглај...и така... |
|||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Fizioloski gledano covekot e predodreden da bide vegetarijanec: nema kandzi, nema dolgi zabi, crevata mu se predolgi i tn... E sea koj nesaka da bide, ne mora... samo prosleduvam naucni fakti. naucen fakt e deka i cigarite se stetni pa sepka nekoj gi pusi - rabota na izbor.
Изменето од Majkl - 05.Јуни.2009 во 21:00 |
|||||
sunshine_baby
Сениор Регистриран: 20.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 256 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Оооф леле ...не ми се расправа...штетно е ако јадеш по 3 јагниња за велигден и така натака...
Инаку еволуција е одговорот.Точно дека немаме физички карактеристики на месождери,ама види мајката секое треовпасно животинче е крвна група О,а кај нас има и А и Б и АБ,а се верува прастарите наши предци исто така имале само о крвна група,арно ама со текот на времето сакале или не човечкиот организам се прилагодил според *потребите*.Ама тука ми се јавуваат дилеми про и контра за некои работи,па ми се наметнува и прашањето *Што мајка го терало да лови уште ехееееее од времето кога ни усната шуплина не му била доразвиена за да говори?*Што значи имал потреба и се трудел да ја задоволииии,да не ти дадам други гадни примери од денешницава преку кои би ти објаснила како луѓето на несвесен начин задоволува потреби за минерали и соли...и така натака и дај стварно више не ме цитирај,ме измори,а нема да преубедиш во работиве!Не ми кажуј мене барем јас сум си природен вегетаријанец,жал ми е да јадам животињи,а јадам од шо морам!Ете така... |
|||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Malce smirete tenzija.
|
|||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Природата го створила човекот без силни заби и канџи, но затоа пак му дала ум и разум, за среќа или за жал
|
|||||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ako ja ostavime ishranata na covekot na strana, i se zaprasame do kaj go vodi toj negov um i razum...sto ke e odgovorot?
|
|||||
|
|||||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Odgovorot na sunshine_baby ne presmea.... Daj ma "штетно е ако јадеш по 3 јагниња за велигден и така натака..." a koj e toj so jade tri????
|
|||||
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
pomrsno meso od jagneskoto zdravje...auuu mi se gadi od samata pomisla....
|
|||||
She sells seashells by the seashore...
|
|||||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
svinskoto e najmrsno meso a jagneskoto ima mn losa mirizba koga malce ke oladi posle pecenje i ne znam kako moze nekoj da go jade
svinskoto si e zakon |
|||||
I'm out bcz of pathetic around here
|
|||||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
најмрсно е свинското ...затоа тие што имаат висок холестерол можат само понекогаш јагнешко да јадат...барем јас колку што знам
|
|||||
|
|||||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Незнам каде сум слушнал....ама мислам дека јагнешкото е тука некаде со свинското... |
|||||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|||||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
..да али за да не те убие првото јади го второто ке те дотепа лугево не се свесни колку месото е штетно и колку само влијае на нивното здравје што побрзо да се уништат
|
|||||
|
|||||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
нееееееее..........има ПРЕголема разлика од јагнешко до свинско......од мрсно,вкус,хранливост.......
|
|||||
I'm out bcz of pathetic around here
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 1011121314> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |