![]() |
|
ОБЛЕКАТА И РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 20> |
Автор | |||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Pa ne,koga ja stavi slikata so zenata koja e pokriena vo liceto mu go dadov toj odgovor na EvAngelos.Zatoa rekov ova bese upateno do evangelos vo neznam koja strana od temava.
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
![]() |
|||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
||
бар не е вакум. ![]() ![]() ![]() Шо е? пак ли згазнав на нерв? Не реков јас дека такво место има овде, во овој грешен свет. Но дека свет на соврешнство ПОСТОИ и ЌЕ ПОСТОИ во Вечноста е ФАКТ. ОТвори Библијата и прочитај. Така беше на почетокот, така (и ПОДОБРО) ќе биде и на крајот. Жалам што си заробен во кафезот на исламот (зоолошка) а мислиш дека си во савана. ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
||
мире, смири се, не ја нарекувај моира будала, сељанка, итн., стварно не ти личи.
моделатолке... ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
||
Ja nisto ne razbrav, ke si odam
|
|||
![]() |
|||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
||
![]() Postaro bratce... toa bese Bibliski citat,,,, ete,znaes sega sto bara Biblijata od zenata Hristijanka,toa ne go pisuva vo Qur'anot tuku vo Biblijata !
Toa go pise vo 1.Koritjani 11:5-6 Ako zenata ne saka da se pokriva, togas neka se strize: ako, pak, e sramno zenata da se strize ili brici, togas neka se pokriva;"
NE LUTI SE POSTAR BRATU STO SE SLIZNA BAS TI :) Изменето од Miralem1 - 19.Август.2007 во 00:44 |
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Седи бе, тука не мора да разбираш за да пишуваш
![]() Седи, бар ти нешто паметно и поучно ќе пишеш, овие и онака ќе се степаат уште малку
![]() |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
postariot brat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
||
A za toa deka vo francija se zabranuva da se nosi samija vo uciliste togas treba da na pises deka se zabranuva i nosenje na krst, iako francija e zemja vo koja mnozinstvoto e hristijansko naselenie. toa e zatoa sto drzavata i religijata treba da bidat oddelno , barem do vtoroto Isusovo doagjanje. Takva greska napravi katolickata crkva koga stana premnogu mokjna vo sredniot vek pa mesto da bide primer za milosrdie taa morase da se zanimava so dnevna politika.
se plasam deka toa se slucuva vo islamskite zemji zalam sto ste 600god nazad . ama i sto se cudam taa religija navistina se sozdala 600god. pokasno.
|
|||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
|||
![]() |
|||
||
Kjuti sramota e vise da se pojavuvas mil moj Ohrigjanecu.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
postariot brat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
||
A za sliznuvanjeto Jas porano vekje napisav deka povekjeto raboti se slicni no se razlikuvame po metodite, kaj nas e so zbor a kaj vas e so stap.
|
|||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
|||
![]() |
|||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
||
Religijata na parite go uslovuva svetot. Ama rekov iiii, ke me bide , a ?
|
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Се сложувам, Сексот и Парите во пакет е најновата религија (деизам) на 21 век, ама уште да ги смениме зборовите Сексот = "Како треба да" и Парите = "се облекуваме" и ќе бидеме он-топик
![]() |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
||
Interesno e sto mnogu tvoi komentari se sveduvaat na kjuti Ohrigjanecu, Kjuti Moira, Kjuti ovoj, ili onoj.
Pa mil moj Miralem jas ne sum ti zena ti ta da ti kjutam, a plus toa jas ke se razlikuvam od tebe i ke recam nesto pametno
Pa kazi nesto milarem izjasnise slobodno vo zivotot, zosto srekja sto ne se rodi kako zena Muslimanka ta da se turese vo kjutenje.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
E togas bratce moe postaro,ova zemisi go kaj tebe :
KAZI MI SEGA,DALI SE SLOZUVAS SO MENE,DEKA ZENATA SPORED BIBLIJATA E (MAL)TRETIRANA ONAKA KAKO STO TI NI JA OPISA,PRED DA TI KAZAM DEKA TOA E USTVARI BIBLISKI CITAT ???? ONA POGORE SAM SI GO PROCENI,NELI... ILI SEGA BIBLISKI CITAT E IMA POPUST NELI ? Spored tebe,zenata vo biblijata treba: Ili treba da se sisa ili da ja pokrie glavata.... e posto ne saka da stavi samija mora da se strize,SPORED TEBE.
Spored tebe i tvojot zaklucok TREBA SO SILA DA SE NATERA,taka me obvini,ili ako ne prifakja da i se iskuba kosata
![]() Prasanjeto e sto ako zenata ne saka nitu samija nitu frizura po terk na mazot (nularica) - togas se znae kjotek.
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Procitaj podolu uste ednas,Postar bratu.... i vidi sam dali si dostoen da zboruvas. Изменето од Miralem1 - 19.Август.2007 во 00:59 |
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |