![]() |
|
Вампири |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 13> |
Автор | ||||
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Абе да ме натчека еден онаков вампир ко Craven od Underworld не би имала ништо против
![]() ![]() |
||||
Beauty fades, dumb is forever
|
||||
![]() |
||||
Командантица ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
|||
извинете вака,..но ај авторот на темата нека ни опише како изгледа еден вампир ако воопшто постои..
![]() |
||||
..Живеам за да умрам..!
|
||||
![]() |
||||
Valerija ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
|||
Вампири тероризираат село кај Лесковац
Во српското село Горно Стопање, кај Лесковац, се појави вампир, тврдат локалните жители на ова место. Луѓето веќе седум ноќи не спијат од страв од духот кој како што објаснуваат се појавил на една од улиците во ова место. Необјасниво тропање на капии, прозорци, врати, помрднување контејнери, кршење стаклени шишиња и тегли и гребење по ѕидови се нештата што ги тераат локалните жители на Горно Стопање веќе со првиот мрак да се затворат во своите домови, објави српскиот весник „Прес“. - Убаво видов како оди некоја сенка како човек и ми ја тресе капијата, ама не можеше да ја отвори. Сосетката и јас ги земавме скалите и таа се тргна од капијата, но почна да фрла во лимот покрај вратата. Летаа парчиња на сите страни безмалку и главите ќе ни ги скинеше да не влоговме внатре сешто ќе беше, објаснува Лилјана Стефановиќ.
- Прво сенката се појави по средината на улицата потоа само круг како глава почна да се ниша на околу три метри висина и се качи на кровот. Потоа од кровот летна на крушката од соседот и тука остана едно пет минути, кој нам ни се чинеа како цела вечност. Мојот роднина од Словенија сликаше со апарат. Еве видете ја оваа тркалезна сенка како е на секоја фотографија на различно место, е тоа е дух или вампир како што ние го викаме, уверливо раскажуваат за „Прес“ момчињата од селото. За колку-толку да го решат проблемот селаните повикале и двајца локални свештеници. - Дојде нашиот поп и уште еден и тие ги прочитаа потребните молитви. После тоа вампирите малку се смирија но и понатаму навечер ги има. Сега повеќе се по улиците и крововите но понекогаш се лутат и удираат во капиите и контењерите раскажуваат жителите. За да се одбранат од духови или вампири локалните жители почнале да користат и посебни треви. Исушено парче трева, кое го брка злото и стари и млади носат околу појас. Тие веруваат дека тревата ќе го избрка лошиот дух ако сака да се всели во нечие тело. |
||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||
![]() |
||||
ВАЖНА ![]() Сениор ![]() ![]() Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
|||
Абе глупости вампири,духови не постојат
![]() |
||||
![]() |
||||
Valerija ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
|||
Kako zalutale skeptici na sekoja tema,se cudam
![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
ВАЖНА ![]() Сениор ![]() ![]() Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
|||
абе валерија и тука ли ќе се расправаме сега?
зарем веруваш и во вампири? Јас верувам само во луѓе- вампири. Оти има некој луѓишта вистински вампиришта се ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Ne mi komentiraj posle sekoj moj post
![]() Pastiram ona sto mi pagja vo oci
i ne ocekuvam da me sledis u cekor...
|
||||
|
||||
![]() |
||||
ace_boy ![]() Сениор ![]() ![]() BADBOY Регистриран: 04.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 158 |
|||
Hahahahahahahahaahahahahahahaahhaha
![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|||
ima kako nema?!
![]() ![]() |
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||||
![]() |
||||
ace_boy ![]() Сениор ![]() ![]() BADBOY Регистриран: 04.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 158 |
|||
e za toa si u pravo
![]() Изменето од ace_boy - 16.Октомври.2009 во 17:07 |
||||
![]() |
||||
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
|||
sto znam eden vampir, hahah, iskreno ne veruvam vo vampiri.
|
||||
![]() |
||||
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
|||
Ја би да ме касне Роберт Патинсон...со задоволство би му дозволила
![]() |
||||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||||
![]() |
||||
Mindy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
|||
Но, од пред три месеци куќата има нов сопственик, кој целосно ја реновира. Турски бизнисмен Омер од Истанбул ја купил куќата и ја наменил за радио кое ќе има програма на турски и на македонски јазик. Во неа се прави големо и мало студио, канцеларии за новинарите, се инсталира опрема. „Целосно ќе бидеме подготвени најмногу за еден месец, но со програмата ќе стартуваме кога ќе добиеме концесија од Советот за радиодифузија. Ништо нема да правиме што е надвор од законот. На приказните за тоа дека во оваа куќа се појавувале вампири, за кое нам ни говореа и пред да почнеме со работите, само слатко се смеевме. Наши луѓе, стручњаци од Турција и од Македонија, кои работат на проектот, спијат токму во таа куќа и за овие три месеци не им се има случено ништо необично. Никој и ништо на полноќ, а и преку ноќта не ги има вознемирено нашите луѓе“, вели Енвер Усеинов, директор на проектот. Приказните за непознати ноќни посетители кои ги вознемирувале станарите и од чие присуство се кршеле стаклата на куќата траат над две децении. Некои штипјани сметаат дека на луѓето кои се обиделе да живеат во неа им се причинувале вампири само поради приказните кои се плетеа. Izvor: Utrinski vesnik |
||||
![]() |
||||
![]() |
||||
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
|||
![]() ![]() Вампирски град бил тој бее ![]() ![]() |
||||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |