IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - СМРТНА КАЗНА?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СМРТНА КАЗНА?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 21>
Автор
Порака
bond....james b Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Ноември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bond....james b Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2008 во 10:14
gluposti bese, za porastot na zlodelata poradi smrtnata kazna!

a ,si pomislila li deka ima uste povekje nevino zatvoreni?
koisto ja odsluzile kaznata,
pa duri i umrele nevino zatvoreni?
a,sto so toa sto go dozivuvale vo zatvorot,
onaka nevini?

podobro e i nevin da te "skinat"
otkolku nevin da lezis desetici godini,
proprateno so se ona sto ke ti se sluci ,
tamu!

aj ,da vidime,
sto ti ke odberes?

mora
edno!намигнување

You live only ONCE!
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2008 во 10:45
Originally posted by bond....james b bond....james b напиша:

gluposti bese, za porastot na zlodelata poradi smrtnata kazna!

a ,si pomislila li deka ima uste povekje nevino zatvoreni?
koisto ja odsluzile kaznata,
pa duri i umrele nevino zatvoreni?
a,sto so toa sto go dozivuvale vo zatvorot,
onaka nevini?

podobro e i nevin da te "skinat"
otkolku nevin da lezis desetici godini,
proprateno so se ona sto ke ti se sluci ,
tamu!

aj ,da vidime,
sto ti ke odberes?

mora
edno!намигнување

Порастот на злоделата никако не се должи на смртната казна, туку тоа беше показател дека таа не влијае за намалување на криминалот... И не го измислив јас, некој истражувал околу ова...намигнување
Невино затворените, кога-тогаш имаат шанса да ја докажат правдата... Со најновите криминолошки техники со примена на ДНК анализа, многу лица излегоа од затворите... Осудените на смрт или веќе погубени, никогаш ќе ја немаат таа шанса...
Невин да те скинат, како шо викаш, да си умреш жигосан за нешто што не си го сторил, и никогаш повеќе да немаш шанса да го докажеш спротивното, сепак јас не би одбрала...
Белким никогаш нема да има потреба ни да бирам...  намигнување
Физичко малтретирање можеби и би издржала, ама психичко не!...

Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2008 во 10:53
mnogu interesna tema za diskusija...smrtna kazna...hhmmm.
dali da se upotrebi i koga,i ako se upotrebuva i kako...mislam deka najgolem efekt bi imalo ova poslednoto shto go navedov"KAKO".....do nekade se slozuvam so predhodnite razmisluvanja od site na ovaa teme....primer za siluvacite i pedofilite,pognasen cin za mene od ova ne postoi,i mislam deka bi trebalo da se izvrshuva smrtna kazna vrz niv,normalno prvo dokaz a potoa sankcija.....moze da se sluci i greshka ama vo ova e nedozvolivo spored mene sudot da zatai....mislam deka anastea spomna kastriranje,vidi interesno ama toa do sega ne mi teknalo,spored mene super sankcija....ama videte sega kade e mamkata so kastracijata,SHTO AKO SILUVACOT ILI PEDOFILOT E ZENSKO,SHTO KE KASTRIRAME,KE I ISECEME KLITORIS ILI GRADI,SE ZABORAVA DEKA IMA SEKSUALNI ZLOSTORSTVA I OD ZENI VRZ MALI MOMCINJA,MNOGU SE PORETKI AMA POSTOJAT......sum za smrtna kazna da se vovede no samo za siluvaci/cki i pedofili/lki ili kastracija da postoi kako kazna ama povtorno prestapnikot da bide vo zatvor dozivotno.
inaku spored mene moze kako vid na izvrshuvanje na smrtna kazna da se vovede BESENJE NA JAVNI MESTA I PRESTAPNIKOT DA STOI OBESEN SO DENOVI NA TOA MESTO SE DODEKA NE POCNE DA SE RAZPAGA I DA SMRDI SO KOLOMETRI NA OKOLU I NIKOJ DA NE SMEE DA GO TRGNE OD TUKA(OVA NE VERUVAM DEKA KE SE SLUCI)....MISLAM DEKA SO JAVNO BESENJE BI SE RAZBUDILA SVESTA KAJ LUGETO A ISTO I KAj POCINITELITE NA OVIE ZLOSTORSTVA I MISLAM DEKA NEMA DA IM BIDE SEEDNO, kolku i da izgleda surovo ova na kraj moze da se napravime isti i kako niv,zlostornici no i tie na nivnite zrtvi im go napravile istoto.....
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2008 во 11:55
..mi se cini deka site nie diskutirame na ovoj nacin zashto pojdovni ni se  emociite...i covecki e da  e taka... pred edno 10 goidini prof. Marjanovik imashe edna mnogu ubava diskusija okolu toa... koga vo edna otvorena emisija edna majka na ubieno dete go prasha dali bi razmisluval za ukinuvanje na smrtnata kazna isto koga bi imal kerka...bi mu ja siluvale... ili koga bi mu go ubile deteto... toj odgovori deka ne odgovara na hipoteticki prashanja... znaci... edno e razmisluvanjeto na lugeto koi taa mora ja doziveale...
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2008 во 14:04
Originally posted by anastea anastea напиша:

Некои испитувања направени од страна на ФБИ во Калифорнија, каде смртната казна е дел од законот, покажале дека не само што не е намален криминалот, туку тој или си останува константен или понекогаш дури и има тенденција на пораст. И не само таму. Во повеќето земји е така. Воопшто не држи примената на смртна казна, како освета или казна за сторено злодело и се покажало дека стравот од смртна казна воопшто не делува на психата на злосторникот. Поефикасна би била превенција, бидејќи во најголем број случаи кај таквите луѓе се работи за некое прихолошко пореметување, а во најтешките случаи и се работи за психопати, патолошки случаи, злоставувани лица... А вио денешни услови на еродирани морални вредности тие стануваат се почести... Па и кај нас...збунетост

tochno taka, gledav edna emisija ednash, davaa bivsh zatvorenik koj raboteshe vo eden restorant i tamu mu pravea muabet ovie od emisijata, a okolu niv lugje sedat na masi i jadat...
i go prasuvaat kako, zoshto zavrshil vo zatvor, toj kazuva deka ubil chovek sho ne go poznaval oti bil besen poradi neshto i se nashol toj chovekot na pogreshno mesto vo pogreshno vreme...nishto ne napravil za da go predizvika, a ovoj go zastrelal...

kazuvashe deka bil ramnodushen kon svojot zivot i kon tugjite zivoti, kon se...ne mu bilo gajle za nishto i mu se obrati na toj "voditelot" i na kamermanot :"ako mi tekne mozam sega da te ubijam i tebe i tebe i tie lugje sho sedat onamu sho jadat, i mene da se ubijam, ne mi e gale za nishto i pak da me zatvorat i na smrtna kazna da me osudat ne mi e vazno, seedno mi e dali sum ziv ili mrtov i dali si ti ziv ili mrtov..."

se gleda deka smrtna kazna ili bilo kakva druga nema da sprechi nekogo da napravi neshto.lugjevo imaat seriozni psihichki problemi i nikakva kazna ne gi plashi, ramnodushni se kon se...

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
Delfin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2005
Поени: 15178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2008 во 14:27
Одлуката За или Против смртната казна за жал е црно бела . Или или ,и затоа е толку тешка . Земајки ги сите аспекти во обзир ,ако морам да одберам би одбрал Против .

Една одамна прочитана убава мисла ми ,,лепи,, во моментов . А тоа е дека ,, Никогаш срекен човек нема да направи злосторство . Сите злосторства се темелат на несрека ,, . И ако ја прифатиме тезата како прифатлива тогаш би можело да се каже дури и дека ,, Општеството со смртната казна се ослободува од своите валкани алишта ,,  што е веке крајно лицемерно .Како и да е во нешто сум сосема сигурен  .
Смртната казна НИКОГАШ не ја задоволува правдата .
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2008 во 22:09
Kolku i da e nekoj "chudovishte" znam deka ne bi mozela licno jas da ja sprovedam smrtnata kazna,samiot chin bi me pretvoril vo ubiec,a ne sum dovolno ladnokrvna da se nosam so takvata uloga...Sepak za site niv preporacuvam dozivotna robja so redovno machenje
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2008 во 08:13
Se soglasuvam so site koi mislat deka e podobro da se spreci...otkolku da se  leci... eve nekolku fakti vo prilog na toa...
...vo 1965 godina Jakobs i sorabotnicite objavuvaat deka pojavata na hromozomski aberacii na Y hromozomot kaj licata insitucionilizirani zaradi "opasno shtetno odnesuvanje ili kriminalitet" e mnogu pogolema otkolku kaj opshtata populacija... Istrazuvanjata se vrsheni na zatvorenici  odvoeni vo specijalno obezbedeni delovi na zatvorite zaradi agresivnoto odnesuvanje. Konstatirano e deka kaj ovie lica postoi anomalija od tipot XYY (super mashki sindrom) odnosno postoi predizpocija kon kriminalitet, zaradi vishok na eden Y hromozom.
So psihijatriski istrazuvanja  se utvrdile:prerana zrelost, slaba socijalna integracija, namalena tolerancija na frustracii, agresivnost i emocionalna nezrelost.
Ovie lica, dokolku se otkrie navreme, moze da se socijaliziraat a so pravilno vospituvanje da se napravat bezopasni za sredinata i da se spreci sklonosta kon kriminalitetot....
... Znaci... ni tie ne sakaat..takvi gi darila prirodata...samo nekoj treba navreme da im pomogne... koga ke treba da im se presudi...smrtna kazna... navistina e docna...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bond....james b Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2008 во 08:29
na nekoj ni gospod ne mu pomaga!

zatoa,
viva  la execution!!голема%20насмевка
You live only ONCE!
Кон врв
Astra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2008
Поени: 297
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Astra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2008 во 08:44
никој нема право на животот на друг човек без оглед што е тој убиец или незнам што.
What you see,hear and feel is not always true.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bond....james b Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2008 во 14:55
aman!
vekje so toa!

site sto taka mislite,
da ne vi se sluci nesto slicno,
pa da vidime dali uste ke si "stoite" na stavot.
You live only ONCE!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bond....james b Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2008 во 15:57
samo,
eliminacijata ,
mu e lekot!
You live only ONCE!
Кон врв
neo_wmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Angel of Death.

Регистриран: 29.Јуни.2008
Поени: 660
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај neo_wmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Август.2008 во 18:10
Protiv smrtnata kazna sum. Najcesto smrtnata kazna se primenuva kaj seriski ubiec, a so toa ubiec mu sudi na ubiec odnosno sudijata e ubiec koj mu sidu na ubiec. I sto ako podocna se najde dokaz deka covekot ne e vinoven, a veke e izvrsena kaznata. Ne mozat da go vratat. I mislam deka cekanjeto e poubistveno i od samata smrtna kazna. Ako ste ja gledale prvata sezona od Prison Break ke vi se smeni mislenjeto za smrtnata kazna. I jas porano bev za smrtnata kazna, no posle gledanjeto na filmot mi se smeni mislenjeto. Pozdrav.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Август.2008 во 18:30
Moze da se osudi na dvesta evra plata isto e kako smrtna kazna
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,484 секунди.