IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - И Библијата забранува свинско месо
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

И Библијата забранува свинско месо

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 18>
Автор
Порака
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2008 во 23:57
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Знам дека ви е забранета свињата, но каде пишува т.е. каде Мухамед рекол дека телешкото ви е дозволено? голема%20насмевка
Ајде дајте ми еден стих каде Мухамед јадел телешко? голема%20насмевка

п.с. Ве потсеќам на некој? газење%20од%20смеење

Aha,me potsecas na Carli Caplin!
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 00:02
Јас пак мислев дека на вас ќе ве потсетам голема%20насмевка
Откако ви објаснивме дека Новиот Завет не забранува свинско месо и дека Исус ги прогласил сите јадења за чисти, вие, наместо да ја затворите смешнава тема, прашувате чудни прашања демек најдете ми еден стих каде Исус јадел свинско, и демек ако не најдеме ете Библијата забранува свинско голема%20насмевка

Епа јас со ваш камен по глава: најде те ми вие мене стих од к*ранот каде Мухамед јадел телешко? голема%20насмевка
Ако не јадел според вашиот чуден услов, вас телешкото месо ви е забранетооо хи хи намигнување
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 00:06

Откако ви објаснивме дека Новиот Завет не забранува свинско месо и дека Исус ги прогласил сите јадења за чисти, вие, наместо да ја затворите смешнава тема, прашувате чудни прашања демек најдете ми еден стих каде Исус јадел свинско, и демек ако не најдеме ете Библијата забранува свинско голема%20насмевка

Епа јас со ваш камен по глава: најде те ми вие мене стих од к*ранот каде Мухамед јадел телешко? голема%20насмевка

Ако не јадел според вашиот чуден услов, вас телешкото месо ви е забранетооо хи хи намигнување

Ajde,da ne ti go rasipuvam vecerva raspolozenieto,iako tvojava sporedba e povece od smesna ,dobro ja znaes vistinata,neka ostane vaka kako sto e.

Изменето од efendija - 28.Јануари.2008 во 00:07
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 00:08

E tuka si se zeznal mnogu batka,, Muhammed s.a.w. ne go pisuval k*ranot pa za da odobruva i zabranuva nesto,, toa e od Allah dz.s, A zborovite Allahovi se odnesuvaat na site ludze, a Pejkamberot bese samo covek, svoja licnost.. On go prakikovase ona so mu bese naredeno, nikogas ne jadel svinsko meso,,nitu pijel alkohol,, a od odobrenoto si jadel i piel sto mu se bendisuvaloнамигнување

NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 00:09

Navistina si smesen,,Mislam si igras onaa igrana,ccc,,kako se vikase,,,AAAA....rasipan telefon.. abe Evangelose vo ajetot so ti bese pastiran,jasno ti e kazano so e zabraneto,toa so e spomnato e zabraneto,resto(ostalo)dozvoleno si e be batka...
Jas samo ti baram pasus..
Kako sto vo k*ranot i Stariot zavet e spomnata ZABRANATA,ti da mi dades pasus za Dozvola so spominanje na Svinjata...
Ili mozebi Isus ne znael za Svinjite,i zatoa DEMEK SI rekol site jadenja se dozvoleni

Изменето од Halid ibn Velid - 28.Јануари.2008 во 00:11
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 00:12
Abe braca EvAngelos toa mnogu dobro go znae,ostavete go vecerva,ne go zadevajte,ocigledno e raspolozen za humor i satira!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 00:14
Evangelos!!!!!!!!!Otvori barem tema Humoristicna....Cumki Bitusani gi biduvat za toa..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 00:14
Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

abe Evangelose vo ajetot so ti bese pastiran,jasno ti e kazano so e zabraneto,toa so e spomnato e zabraneto,resto(ostalo)dozvoleno si e be batka...

Епа истата песна бе пријателе...
абе Халиде во библискиот стих што ти беше пастиран, јасно ти е кажано шо е забрането (ништо!), тоа што е спомнато е забрането (ништо!), рестото(остало) т.е. СЕ е дозволено си е бе батка...
голема%20насмевка
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 00:15
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 00:16
Prosto receno brate Halide: i hristijanive ti se ko kinezite,se mozat da si mlatat....njam...njam...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 00:17
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

<DIV ="smaller id=" firstquote?>E pa brat ako znae, togas bi se slozil so mene deka dobro bi mu dosol ovoj hadis:
<DIV ="smaller id=" firstquote?> 
<DIV ="smaller id=" firstquote?>Ukba ibn Amir el-Džuhenij je rekao: O Allahov Poslanice, šta je spas? Rekao je: "cuvaj svoj jezik, cesto provodi u svojoj kuci i placi zbog svojih grijeha."

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 00:19
Duri i povece od se I toa so treba i ne Treba,Brat Efendija--Mislam i na PAGANITE im bese Dozvoleno SE!!!

Изменето од Halid ibn Velid - 28.Јануари.2008 во 00:19
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 00:25
Originally posted by efendija efendija напиша:

Prosto receno brate Halide: i hristijanive ti se ko kinezite,se mozat da si mlatat....njam...njam...

хихи па што мислиш, зошто јас не преминувам во ислам, зар би се откажал од свинско на 1001 начин голема%20насмевка
Сарма, полнети пиперки, хот дог, ќофтиња, плескавици, ќебапчиња, мњам мњам.. ај доста ви набројувам, да не ве соблазнам па после да преминете во христијанство смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 00:25
Ohoooooooo,nivnoto moto bese:"SE E MOE.........SE E MOE......."
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.