|
ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ |
Внеси реплика | страница 123 31> |
Автор | ||||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Јуни.2007 во 21:12 |
|||
На сите ни се веке познати познати приказните од библијата за пекол и рај.
Предходно имало ваква тема но сакам да ја обновам со следното прашање: -зошто се измислени пеколот и рајот? -зошто во пеколот одат оние кои се казнети а не во рајот? мислам ако пеколот го основал "ЛУЦИФЕР"(гаоло) кој бил љубоморен ангел која била неговата мок да создаде таква конструкција каде ке се собираат душите после смртта и -зошто бог му ги прака? -ако лугето одбрале да одат во пеколот со својата слободна волја зошто во пеколот би се мачеле односно би плакале за гревовите кога основачот на пеколот не изнел никакви правила за однесување на овој свет? -и сега ако душата е казнета да оди во пеколот дали откако ке си ја одлеже својта казна и ке се покае "БОГ" ке го прими во рајот? Изменето од goor - 15.Јуни.2007 во 21:14 |
||||
Danyal1907
Група Регистриран: 27.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
da
|
||||
Covek koj ne pravi greski obicno ne raboti nisto-Phillips
|
||||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
znaci kako zatvor a lucifer uprzvnik na zatvorot
|
||||
sweet angel
Сениор Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Sto ke pravam sam vo rajot koga site moi najdobri drugari se vo Pekolot?
|
||||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ke se dosaduvate mozebi
samo ti i gospod |
||||
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Дали си сигурен дека:
Прво: на СИТЕ, и
Второ: им се ПОЗНАТИ ?
Рајот (Царството Небесно) Е Здрава Состојба на Постоење, Промислена, Создадена и Благословена од Бога.
Пекол, тоа е падната состојба на постоење измислена од Злиот, која се состои во уривање на Вредностите на Царството Небесно.
Бог НЕМА ВРСКА СО ПЕКОЛОТ.
Пеколот НЕМА ВРСКА СО БОГА !
Човекот, според системот на вредности кои ги избира во својот Живот, го избира СЛОБОДНО и НЕПРИНУДЕНО Рајот или Пеколот.
На Човекот му е Дадена Слобода на Избор.
Самите избираат во Кој Систем на Вредности сакаат на Живеат.
"Плаќањето за гревовите" се случува (почнува) и во овој живот, на пример: телесните болести.
Бог никому не му ја одзема / нарушува слободната волја.
|
||||
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Бог НЕМА ВРСКА СО ПЕКОЛОТ.
Пеколот НЕМА ВРСКА СО БОГА !
a dobro e vekje sme trgnale napred znaci ima nesto vo koe Gospod nema vlijanie i vrska nema mozebi voopsto i neznae deka postoi no se somnava deka dosta dusi mu falat vo rajot mozebi na smrta so kosata i vika abe ti si ja vrsis rabotata kako so treba???? |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
anakine... so vakvi niskoprofilni postovi, sakas da debatiras???
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Православие, не се понижувај да пишуваш на вакви теми отворени од некој кој не ги разбира ни самите поими на рај и пекол, а камо ли да ни дава вовед и да ни соли памет околу нив.
[quote=goor]
мислам ако пеколот го основал "ЛУЦИФЕР"(гаоло)
[/quote]
"Тогаш ќе им рече и на оние од левата страна: 'Одете си од Мене, вие проклети, во вечниот оган, подготвен за ѓаволот и за неговите ангели'" Матеј 25:41
Како што можете да видите, Луцифер не го основал пеколот, ниту пак ќе биде "управник" таму Туку тој ќе биде рамноправен сослужител на вечната казна како и сите други демони и непокајани луѓе.
Изменето од EvAngelos - 16.Јуни.2007 во 12:02 |
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ne
nekomentiram karakter i nacin na tvoe pisuvanje molim izbegavaj i ti toa da go pravis ako imas neso da odgovoris po temata bujrum 1. ne sum tuka so ovoj post da debatiram samo sakam da si kazam i na drugi da kazam so mislam nemoj pogresno da razberes azijo Изменето од anakin - 16.Јуни.2007 во 12:00 |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
па анакине, ти во секој твој пост си дозволуваш да коментираш колку верниците се глупи, колку сме ние идиоти, колку сме бла бла бла... Епа ако мене ме прашаш, а и многумина овде верувам ќе се сложат, ние истото не го правиме чисто од учтивост...
|
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pisuvam za vernicite
ti pisuvaj za ateistite nemoj licno da karakteriziras sum napisal li nekogas adzijo tvojot post e niskobudzeten? nikogas bidi fer so tvoite postovi no ova e vekje debatiranje a toa tuka vo veroispoved ne go sakam da go pravam Изменето од anakin - 16.Јуни.2007 во 12:13 |
||||
|
||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
само реков, воздржи се од карактеризации, зашто многу лесно можеш и самиот да станеш нивни плен...
мноооооогу лесно... |
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ok
|
||||
|
||||
Внеси реплика | страница 123 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |