|
Фобија |
Внеси реплика | страница 123 17> |
Автор | |
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 08.Јануари.2006 во 17:54 |
:)))) imate li fobija od nesto??? i kako reagirate....mislaaam kako se cuvstvuvate koga pokraj vas ima nesto od koe sto se plasite....i sl...???
Изменето од Carnation |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
btw..... vekje ko nikoj ne znae dali ima fobija jas da si kazam za mene....:)) jas imam fobija od guzviili medicinski kako sto procitav - Demofobija... ova e stvarno gadna rabota....ne mozam da sum dlgo vreme vo prostorija so mnogu lugje.....togas mislam deka nikogas nema da uspeam da izlezam od guzvata.....i me fakja panika......nekogas pocnuvam i da histreicam...... Nekoi cel zuvot imaat fobija .....t.e. strav od nesto.....a nekoi uspeale da se .... izlecat od toj strav....:)) odejki kontra i jas treba da odam kontra.....ama sepak....odi tesko... aj be drugite malku kazete nesto.... |
|
|
|
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas i mojata fobija... pajaci...bljac vidov pajak i ostanvam prvo paralizirana, stanvam histericna, pocvam da pistam se dodeka nekoj ne go ubijat, dur ne go vidam mrtov, ne se vrakam vsoba, mi se imat deseno dve veceri da ne spijam vdetska, deka sum videla pajak... so mene so pajaci da ne se zaebfrkavate ...OK?! |
|
Точачиња.
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поради склоност на мојата алергија имам невиден страв од убод на инсект и тоа пчела
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фобија имам од затворени простории т.е имам клаустофобија непријатно се чувствувам воопшто
Се трудам да ја откријам оваа наметната фобија во секој случај но највероватно нешто се случило во рано детство каде што не се сеќавам зашто ме гуши затворен тесен простор |
|
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da znaev kje ti pomognev , no jas samata se boram so mojata fobija taka da ne sum vo sostojba na drugi da im davam soveti.... ama zatoa tuka e Carnation.... kje ti pomogne, prasaj go!!! |
|
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти си срце мое Алекта, мојата фобија како и ред други фобии се наметнати подсвесно само треба да се побара причината длабоко во се*е или како дошло до самиот наметнат проблем.
Мене не ми се јавува тоа константно па да ме факаат паники кои не ми се својствени на личноста. Само привремено и тоа најмногу во лифт кој има две железни лизгачи врати како се затвараат и толку ништо не гледам пред очи и кога ќе го видам лифтот да не ме факаат тахикардии си одам пешки по скали значи не постојано, али доволно да ми створи немир. |
|
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa barem znaes sto treba da pravis toa e dobro!!!!! i mene mi e taka ko kje se najdam vo guzva.....lugjeto stanuvaat nekako se pobrojni i pokrupni i mislam deka nikogas nema da izlezam od taa guzva...ili skokam ili se navednuvam, vristam, placam.....koga kako....se dodeka ne najdam na sirok prostor so pomalku lugje.... |
|
|
|
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ах мила сепак повторно сконцентрирај се и размисли зашто и како дошло до тој проблем кој ти ствара фобија и паника од гужва.
|
|
|
|
nedopirliv
Сениор Регистриран: 04.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nasite fobii poteknuvaat ili od prenatalniot period ili pri samoto raganaje ili vo ranoto detstvo....ili od situacijaa koja tesko sme ja doziveale pa otavila trauma vrz nasata licnost seto moze da se nadmine megutoa porebna e volja,ima lica kaj koi mozete da se obratite psiholozi pred se,se se postignuva o psihoterapija ili so regresivna metoda,sum cital za tao,da se prezivee povtorno istiot srav od koj se plasime za ponataka da moze da se prifati i na kraj da se nadmine P.S.jas imama sofofobija-fobija od uzcenje(se salam) |
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo pravo si nedopirliv ama sepak ne e taka lesno....jas sakam da mozam da trpam megju povekje lugje....ama me fakja panika....ako odam kontra togas mi se place....mi se cini deka kje me zgmechat drugite okolu mene..... ama ok e sepak.....kolku tolku....kako taka....kje mi trgne nekako....se nadevam deka kje se izlecam od ovaa glupa fobija.... |
|
|
|
nedopirliv
Сениор Регистриран: 04.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne treba da odis kontra,treba samo da go izdrzis toa da go dozivees,da svatis deka tuka nema nisto strasno nitu opasno,deka se e samo vo tvojata glava,potisnuvanjeto vodi samo do podlaboka trauma,ednostavno da probas da se opustis vo takvi situacii kolku i da ti e tesko,se nadevam deka ke go nadmines toa.
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
epa samoto toa izdrzuvanje e odenje kontra na stravot...:))) btw - fala....:)))) i jas isto taka se nadevam deka kje go nadminam stravot |
|
|
|
nedopirliv
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A ako ne obrati se kaj nekoe strucno lice sigurno ke ti pmogne
|
|
Внеси реплика | страница 123 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |