|
Мастурбирање и Грев |
Внеси реплика | страница 123 7> |
Автор | |
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 04.Септември.2010 во 01:10 |
Nekoi velat deka bilo grev da se mastrubira uffffffffffffffff nekoi deka ne e ..
Jas mislam deka covek moze da pravi so svoeto telo sto saka pa tak i da mastrubira sepak neli e ubavo hahhahahaha. Od moja gledna tocka nema nikakov grev vo toa, no siguren sum deka nekoj od vas "nikogash" ne mstrubiral i toa go smeta za grev a pa eve jas da prasaham zasto ??? Sto mislite vie ??? |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za ova imame diskutirano nadolgo i nashiroko:
Дали самозадоволувањето е грев? САМОЗАДОВОЛУВАЊЕТО И РЕЛИГИЈАТА |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум религиозна, за мене тоа не е грев, туку начин на запознавање на своето тело.
Не само религијата, заостанатиот менаталитет го смета мастурбирањето за нешто лошо и непристојно... а истиот е под влијание на религијата, така што врти -сучи, тоа е, грев е според огромните симпатизери на религиските глупости. Блесава работа. Што ли не ќе чуеш... П.С: Блудна сум. И сега што? Ако мастурбацијата е грев, тогаш и јадењето леб е грев, бидејќи колку што ни е потребно јадење, толку ни е потребно и телесно т.е сексуално уживање. Не се може против човековата природа. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima li covek sto ne masturbiral ? Eve neka kaze javno tuka . Vo sekoj zdrav i normalen covek ima seksualen nagon. Toj nagon e dar od BOG i najdobro e koga toj nagon se zadovoluva so seksualni odnosi vo brakot. Sekoj covek pominal niz toj period na samozadovoluvanje, posebno vo pubertetot. Ako bese tezok grev, nemase da ima lugje vo Rajot ... P.S. Imase slicna tema otvorena i zaklucena , smetam deka nema potreba od vakva tema . Glupavo e da se komentira za vakva rabota, posebno na Veroispoved. |
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
teodul
Сениор Регистриран: 05.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 190 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секозадоволство е ГРЕВ , значи прејадувањето е грев,пиењето е грев,пушењето е грев..... аналогно на тоа и сексуалното задово0лство како такво е ГРЕВ ,но на едно место Бог не ослободува од сексуалното задоволство но само ако е заради - раѓајте се и множете се и наполнете ја земјата- .
Животните иако се животни многу пати се подобри од НАС зошто каде сте виделе нивно самозадоволување или спознавање на телото , а камоли секс од задоволство , него само кога е време да се размножува секое според благодатта Божја. Можеби многу луѓе се самозадоволуваат и со тоа влагаат во грев заради неможење да се спротистават на искушението но да се оправда тоа - е тоа не го бива. |
|
ANTEROS
Група Seeker Регистриран: 06.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 77 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Подобро силниот сексуален нагон да се смири со ваков чин на самозадоволување, отколку да се изврши нешто многу поопасно а водено од нескротен сексуален нагон на пример-блуд, или манијачење врз деца по храмови и сл. Сексуалнот нагон е силен двигател. Не е паметно да се потиснува by force кога тогаш ќе експлодира
|
|
teodul
Сениор Регистриран: 05.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 190 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако е така тогаш треба да се внимава на Господе простими сето монаштво , зошто не би сакал да верувам дека таму има насобрано сексуален нагон.
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Onie sto se monasi go imaat Bozjiot dar da bidat samci i imaat pomos od Svetiot Duh, na koj eden od plodovite e samosovladuvanjeto. Navistina e GOLEM GREV za monasite ako praktikuvaat masturbacija , BOG da mi prosti sto ova go velam. Inaku za temava, ne SEKOE zadovolstvo e grev. Druzenjeto so prijateli, igranje i gledanje fudbal itn...vo toa nema nisto loso, taka li e? |
|
ANTEROS
Група Seeker Регистриран: 06.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 77 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako vo sosedna soba ima cuca koja ocajno bara sex
togas masturbacija e golem grev INAKU NE E Изменето од anakin - 06.Септември.2010 во 20:42 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekakvi ne ima |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
грев ова , грев она .... па што уопште се раѓаме |
|
Внеси реплика | страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |