|
Што кога не сме во право? |
Внеси реплика | страница 123 10> |
Автор | |
..GorGeOuS..
Нов член Регистриран: 11.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Ноември.2008 во 15:58 |
Сите грешиме некогаш и тоа е сосема нормално, но колку вие ги прифаќете своите грешки и сте спремни да ги сносите последиците доколку постојат? Дали можете без многу мислење да пеизнаете дека сепак сте погрешиле или пак се држите до својот став дури и ако можеби отпосле сфатите дека не сте во право? Што ако на пример многу сте се залагале за да се изборите за некое свое мислење затоа што сте биле цврсто убедени дека ја говорите вистината, кога одеднаш ќе излезат други факти и ќе сфатите дека сте биле во заблуда? Како се однесувате тогаш? Дали не сакајќи да си ја повредите гордоста продолжувате по старо или пак умеете да кажете стоп, и да ја признаете грешката? што ако можеби сте повредиле некого со вашето однесување кое се засновало на невистина?
Мене искрено не би ми било сеедно да се избламирам пред некои луѓе затоа што сум била 100% сигурна во она што го говорам а потоа да излезе дека не сум била во право..Знам да се поправам и да ја признаам грешката, но зависи и пред кои луѓе но најмногу и од самата ситуација. Некогаш и кога не сум во право знам да си продолжам по старо само за да не паднам ниско пред некои луѓе кои така би го протолкувале тоа.. Сепак, сите си се сакам себеси и кога ќе погрешам го сметам тоа за сосема нормално, но секако дека знам да ги разберам и другите ако се најдат во таа положба.. Како вие се однесувате? Ги признавате грешките или пак гордоста е посилна и владее со вас во најчестите случаи? Колку вие имате разбирање за другите кои многу се залагале за нешто а сте знаеле дека не се во право, што и самите го сфатиле но малку подоцна? Дали знаете да кажете дека не сте во право? Повелете |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja nikogas ne gresam, ne rabotam so raboti so koi moze da se zgresi, u stvari izbegavam da rabotam
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj ne si ja priznava greskata,nema da nauci i postojano ke ja povtoruva prefrlajki ja vinata na drugi okolnosti i lica.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gresam, priznavam... Gresam sekogas koga priznavam... |
|
DeepBlue
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja prefrlame na blizniot svoj
|
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekogas si ja priznavam greskata....no nikogas koga drugite mislat deka e moja greska a ne e....nema bezgresni...site gresime..no ne e ubavo vinata da se prefrla na drug,sekoj treba da si go nosi sopstveniot tovar
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
секогаш кога ќе згрешам во нешто,а таа грешка засега некого ,ќе признаам дека сум погрешил.
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga Mojsie gi cital desette bozji zapovedi i koga dosol do sedmata vo koja : - Ne ja posakuvaj zenata na blizniot svoj !
Nastanala tisina. No potoa nekoj od tolpata izvikal : - Daj preskrtaj ja taa zapoved ! I taka sedmicata dobila crtka na sredina. |
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...definitivno go obozavam covekov...umee da me raspolozi.... ...jas ne pamtam da sum zgreshila...a iiii teshko na onoj shto kje mi najde greshka... Изменето од mamamd - 18.Ноември.2008 во 21:22 |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Порано потешко признавав дека грешам............. Сега полесно се соочувам со фактот дека сум била во заблуда........... Тоа се вика СОЗРЕВАЊЕ.......... |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na ednata vrata ti lae kuceto da mu otvoris, a na drugata zenata. Na kogo prvo ke mu otvoris ?
Na kuceto zosto koga ke vleze prestanuva da lae, a zenata togas pocnuva. |
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako doznaam deka ne sum bila vo pravo,pocnuvam da gi ubeduvam deka pogresno me razbrale
|
|
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лесно е да држиш до својот став па макар бил и погрешен......... Доблест е да имаш свест, храброст и знаење да го прифатиш спротивниот................ |
|
Внеси реплика | страница 123 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |