|
Вести |
Внеси реплика | страница <12345 34> |
Автор | ||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Кога ми се роди ќерката (околу Божиќ) ме учеа докторите да сум ја ставал да спие на стомак, зошто било научно докажано дека е така исправно. Пет години после тоа (околу Велигден) ми се роди машкото јагне, тогаш ме учеа дека треба да се става на грб! Кога ми беше јагнето 5-6 години имаше такви проблеми со дишењето што еден таков “научник“ ми рече дека тој има 100% астма и дека ќе мора доживотно да прима кортизон. Во истиот момент му реков дека прва прилика ќе одам на еден стар и искусен хомеопат. Докторот ме исмејаваше и ми велеше да си ги чувам парите за други работи. Евего синми, нити кортизон веќе зема, нити “астма“ има. ХАЛЕЛУЈАХ! Незнам да објаснам зошто, но ги сакам и им простувам и на суетната теологија и на суетната наука. Тоа незначи дека и ги обожавам! Изменето од spiros - 25.Ноември.2008 во 18:55 |
||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Kako sto rekov spiros, naukata ne postavuva dogmi, tuku privremeni vistini koi podocna samata ke gi nareche greshki...
|
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Изменето од maria_magdalena - 11.Мај.2009 во 15:52 |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ova se veli administrativno reshanvanje na semejnoto nasilstvo.
Zamislite, ako religijata tvrdi deka e sovrshena, ako poradi toa taa se koristi za ureduvanje na opshtestveniot zhivot vo drzhavata i ako izleze deka vo takvite "idealni uslovi" se sluchuvaat seriozni problemi vo semejstvoto kako osnovna kletka na opshtestvoto, togash kade e problemot? Pa sigurno vo lugjeto, a ne vo religijata i opshtestvoto. Lugjeto ne se sovrsheni, a osobeno zhenite. Zakluchok: se e tip-top, vkluchuvajki gi i semejstvata, ne postoi semejno nasilstvo onamu kade shto lugjeto se odnesuvaat spored sovrshenite pravila na sovrshenata religija, toa samo zhenite ne se disciplinirani, pa treba nekoj da gi opomeni. |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да кажеме НЕ на еволуцијата, а ДА на Библијата.!
Чарлс Дарвин имал теорија која е од човек, но Библијата има вистински одговор за прашањата кој секојдневно си ги поставуваме, зашто Библијата е Божјиот збор... |
||||
IzGubEnA
Сениор Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1066 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
da no Carls Darvin nekoj go ima videno...a Gospod nikoj
|
||||
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Mozhesh da go dokazhesh toa? |
||||
|
||||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да можам да го докажам:
(Евангелие според Јован 1:1-2) Во почетокот беше Словото, и Словото беше со Бог, и Словото беше со Бог.Тоа беше во почетокот со Бог. |
||||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Изгубена: Значи Чарлс Дарвин го имат видено многу луѓе со очите, но ретко кој го гледа Бог со душата и срцето!
|
||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Darko, jas te prashav dali mozhesh da dokazhesh deka seto onoa sto e napishano vo Biblijata e Bozhji zbor? |
||||
|
||||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Јасно дека не може Меси....барем не со класичните научни методи на докажување....тој ВЕРУВА во тоа.....
|
||||
МИР со сите
|
||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Znam polzavce, znam... i ne go kritikuvam.
Samo sakav da go nateram da napravi edna introspektiva i da se izjasni so sopstveni zborovi... Znaesh kakov sum. |
||||
|
||||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Го докажувам на верска основа, а научно не можам.
|
||||
Внеси реплика | страница <12345 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |