|
Вести |
Внеси реплика | страница <1234 34> |
Автор | |||
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 259 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Eden prijatel mi kaza deka videl na Internet
Samo ne mi kaza kade Sega za Sai Baba vidov na NET deka izceznal I deka se somnevaat deka e pocinat |
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ХАЛЕЛУЈАХ!!! Препородот од одозгора, од БОГА е сё поблизу и поблизу! Зашто сето создание со нетрпелив копнеж го очекува откривањето на Божјите синови - имено, созданието и беше потчинето на суетата, не доброволно, туку од оној, кој го потчини - во надеж дека и самото создание ќе биде ослободено од ропството на распаѓањето; во слобода на славата на Божјите деца. |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
spirose, ne dozvoluvaj i natamu da te zaveduvaat fariseite so nivnata retorika i slatkorechivost obviena vo novo ruvo... gore nema nishto brate.
Carstoto Bozhje nema da dojde zabelezhlivo, nitu kje kazhat "Eve, ovde e" ili "Ene, onde e". Zashto carstoto Bozhjo e vo vas vnatre. Luka 17. 20,21 Imaj dobar son prijatele. Изменето од Messenger - 21.Ноември.2008 во 00:38 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кога би знаел колку ми значи зборот БРАТЕ!? Би сакал сиот човечји род да го прегрнам и да му речам: БРАТЕ! СЕСТРО! Во највисокото НЕБО и во моето грешно СРЦЕ е ВИСТИНСКАТА СВЕТЛИНА за која јас не сум достоен а ТАА покрај тоа ЖИВОТОТ свој за мене Го дала. Ме храни, ме брани, ме лечи, ме грее, ме лади, од темнината постојано ме вади, ... ! Погледнија Ѕвезда Деница! Видија и восебе! И признај од сёсрце дека: Сё што е добро, сё што ни овоёможува да живееме доаѓа одозгора. Одозгора, вон нас, во нас! Признај ја ВИСТИНАТА брате и поддржиго брата си свој! Лесна ноќ! |
|||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бог нека те благослави во изобилство брате Спирос!
|
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ЉУБОВ добивам од тебе брате Алдра! БОГ ќе те награди затоа! АМИН Има ли поголема и поубава вест од ЉУБОВТА? |
|||
|||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас речиси секоја вечер ја гледам. Низ телескопот! (Не е којзнае колку силен, ама врши работа) Ама да ти кажам, не е добра таа „ѕвезда Деница“. Од повеќе аспекти. Не е можен живот на неа (нема вода, нема кислород, висока температура...), а поради густата атмосфера неможеш ни да ја видиш нејзината површина. Единствено што има влијание врз движењето на Земјата. Ах да, и убаво изгледа во утринските и вечерните часови, па можеш „да ја симнуваш“ на некоја драга личност до тебе! А, да речеш дека таа е горе, не е! Не е ниту доле. Братко мој, во вселената нема „горе“, нема „доле“ Тоа само од човечки аспект изгледа така! |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дали некој се сеќава што пишував во мојот напис „Еуфорија на догмата“ (оној големиот де!
|
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Имам една радосна вест, златен! И човекот е вселената! Плукни нагоре, ќе видиш каде е доле! |
|||
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Apsolutno tochno, no bidejki ne beshe po terkot na usvoenata dogma mu udrija edna anatema kako zaushka. I toa beshe edna od apsolutnite vistini, se sekjavate? Znachi kako mozhe apsolutnata vistina da bide relativna, toa e apsolutno chudo edno. Изменето од Messenger - 24.Ноември.2008 во 22:35 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што појќе се трудиш да ја зграбиш ВИСТИНАТА таа толку повеќе бега од тебе. Кога ќе капитулираш пред НЕА ќе видиш дека таа те носела, те хранела, те лечела и ти го дарувала секој удар на срцето и здив на плуќата.
Единствено светската наука има повеќе грешки правено (дури и) од светската теологија и после тоа се има учено од сопствените грешки! Секој човек ќе се испостави за лажец а ЕДИНСТВЕНО БОГ за ВИСТИНИТ! |
|||
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Spiros, naukata ne postavuva dogmi, kako sto miluvaat da dofrlat vernicite, pa zatoa sekogash samata si gi priznava greshkite, doznavajki denes povekje od onoa sto znaela vchera.
Naukata se temeli na pretpostavki i se gradi na smetka na svoite greshki. Na krajot sekogash zavrshuva so nekoja nova privremena vistina, koja utre povotrno SAMATA ke ja proglasi za greshka. Toa se veli EVOLUCIJA i NAPREDOK vo osoznavanje na vistinata. Teologijata e "bezgreshna", pa zatoa sekoe neshto sto ke se projavi kako nejzina zabluda ima potresi od Bibliski proporcii. Изменето од Messenger - 25.Ноември.2008 во 16:31 |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |