|
Вести |
Внеси реплика | страница <1 910111213 34> |
Автор | ||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Свештеникот би можел на тоа да се повика на тоа за кое говориш кога би станувало збор за некои кои се крштевани подоцна, но, во периодот кога девојката е крштевана, СПЦ го признаваше крштението од МПЦ, односно тие ги екскомуницираа само свештенослужителите од МПЦ, но не и народот во Македонија, што е секако чудно, бидејќи народот во Македонија доста пред тоа се оддалечи од нив. Крштението во МПЦ беше признавано од СПЦ до пред неколку години, кога ја формираа т.н. ПОА.
Јас имам причина и зошто не ги сакам Грците, не е тоа само поради политичкиот спор. Половина фамилија ми беше убиена и затворена од нив...а дали таа за тебе е меродавна или не, воопшто ми е важно. Далеку си од стекнување со авторитет за тие прашања. Изменето од Македон - 20.Август.2011 во 15:19 |
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Зарем Христос ги мразеше оние кои го распнаа? Или пак рече „Прости им Татко не знаат што прават“? Можеби ќе речеш „Ама јас не сум Христос!“, но зарем Христос не ни заповеда нам да ги љубиме непријателите и да ги благословуваме оние кои не гонат? И што имаат врска овие грци со тие што го направиле тоа злодело на твојата фамилија? Сите луѓе се индивидуи сами за себе.
Тогаш го признавала крштевањето, сега не го признава и тоа е тоа, ќе мора да се помирите со тоа. Тоа што некој порано си сметал за пријател, а сега не го сметаш за пријател не значи дека се уште ти е пријател нели? Изменето од EvAngelos - 20.Август.2011 во 16:30 |
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Сите кои поддржуваат злосторства се еднакви како и оние кои ги сториле. Токму таквите не ги сакам и со таквите сум на она што се нарекува културно "растојание". А политиката која ја споредуваше Грција во минатото, верувал или не, поддржувана од речиси сиот народ. Патем, сосема погрешно си ме разбрал, јас не ги мразам нив. Далеку од тоа. Ниту можам да го правам тоа, кога имам зетови и снаи кои се Грци. Но, тие се сосема друга приказна и сосема различни од нивните сонародници. Односот кон нивната држава е нешто друго и нејзините проблеми со кризата, пожарите, хулиганствата воопшто не ме засегаат. Дури и кризата да ја распарчи истата, нема да ме засегне, ниту пак поради тоа би настанал промена во мојот однос кон нив. Кој што си надробил, тоа нека си срка и како умее нека се снаоѓа.
Воопшто не се интересирам дали некој нешто признава или не, се додека сум во право и не сум погрешил ништо никому. Изменето од Македон - 21.Август.2011 во 00:59 |
||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Panini
Сениор Регистриран: 13.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 222 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
A pogledni go samo ova:
http://www.youtube.com/watch?v=z2ju1ZO4QyU&feature=player_embedded# Изменето од Panini - 25.Август.2011 во 19:53 |
||||
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Grk najde da govori za chovechki i verski prava ?
|
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Panini
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Strashno, i toa kolku e samo upaten, saka Vrnaiskovski da bide edinstveniot ahriepiskop na ednistvenata ohrdiska arhiepiskopja, posto nasata bila tvorevin na Tito! E alal da mu e na titulata, kakva bruka!
|
||||
|
||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Panini
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
kako BOG gi dozvoluva samo vakivte raboti, strashno!
|
||||
|
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Лесновскиот манастир зазема значајно место во македонската црковна, национална и културна историја.
Манастирот ја одиграл и својата значајна улога во развојот на духовниот и културниот живот во источна Македонија.
Воедно, манастирот се соочува до недостиг на вода за пиење, но и техничка вода за нормално функционирање на братството и манастирската економија. |
||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
evangelist
Сениор Bože ne znam šta mi je, pale m Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Уапсени 15 лица за нападот на амбасадата на САД во Сараево
29.10.2011 - 16:28 | Балкан Полицијата во српскиот град Нови Пазар минатата ноќ изврши претрес во домот на Мевљуд Јашаревиќ, кој вчера стрелаше вра згарадата на Амбасадата на САД во Сараево. Јашаревиќ, кој е припадник на радикалното исламистичко вехабистичко движење, беше ранет при полициска интервенција и сега се наоѓа во болница во Сараево. Српското Министерство за внатрешни работи соопшти дека во врска со вчерашниот инцидент во Сараево, полициските и жандармериските сили изминатата ноќ и утрово спровеле акции на 18 локации во Нови Пазар, Тутин и Сјеница, при што се уапсени 15 лица. Од домовите на уапсените биле одземени телефони, компјутери и лаптопи. Во меѓу време, јавниот обвинител на Босна и Херцеговина, Дубравко Чампара имформира дека кај 23-годишниот Јашаревиќ, кој бил познат под иметот Абдурахман, биле пронајдени две рачни бомби. Во 2005 година Јашаревиќ бил уапсен во Виена поради кражба и по отслужената тригодишна затвосрка казна во Австрија, бил екстрадиран во Србија. По враќањето во Нови Пазар тој често патувал во боснаското место Горња Маоча, кое е познато како центар на вехабистите во БиХ. Јашаревиќ вчера околу 16 часот отвори оган од автоматска пушка марка „Калашников“ врз Амбасадата на САД во Сараево, при што рани еден полицаец кој бил ангажиран на обезбедување на објектот. http://www.sitel.com.mk/dnevnik/balkan/uapseni-15-lica-za-napadot-na-ambasadata-na-sad-vo-saraevo |
||||
убаво е човек да создава пријатели не да шири омраза. Но реалноста секогаш е сурова.
|
||||
Внеси реплика | страница <1 910111213 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |