IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 242>
Автор
Порака
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 11:07
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Srekna i beriketna Nova Godina do SITE chlenovi od SITE religii i site ateisti na ovoj forum.

Kreatorot da bide sekogash so vas.

Тоа СИТЕ, СИТЕ треба да го измениш и да честитеш на оние кои не се муслимани. Муслиманите не слават нова година, и не сакаат да им ја честита некој оваа нова година.

Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 21:54
Originally posted by vd vd напиша:

Originally posted by MAKEDON-FILIP II MAKEDON-FILIP II напиша:

Не реков дека нема место за муслимани туку за муслимански реклами и да не бараме печатни грешки дали е ислам или муслиманство зошто ако барам јас ке треба да го препишувам сето она што сте го пишале значи да нагласам не пуштајте линкови од ефтини реклами за муслиманство или да речам ислам пошто незнам како ви одговара да ја викам таа вера

Ова е отворен форум за сите, мислам дека не е анти религиски и анти национално настроен, иако ги има некои такви членови. И ти не си фактор кој би одобрил или забранил нешто. Ислам се нарекува религијата на муслиманите, тоа што пишуваш муслиманство е како разултат на омраза кон муслиманите и Исламот, истото како она употребување на мОхамед и кОран.

Originally posted by MAKEDON-FILIP II MAKEDON-FILIP II напиша:

Немам ништо против ниедна вера доколку се употребува истата според нејзините позитивни закони.

Воошто не ги знаеш ти законите на Исламот, ништо не знаеш околу тоа, дури не знаеш како да кажеш, не знаеш Ислам да кажеш и напишеш!

vd, приметувам од далеку дека покажуваш некоја сила овде на подфорумов.
може ли да знам со кое право тврдиш дека ова не е таков форум?
ако веќе се чувстуваш како домаќин на форумов кој пали и гаси, може ли барем да си малку транспарентен и да кажеш со кое право даваш вакви одговори и плус се закануваш на некои членови?

немој да ме сфатиш погрешно, немам оформено сеуште некоја слика и мислење за тебе, но пред да го сторам тоа те молам одговори ми на прашањата
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 22:04

Srekna i beriketna Nova Godina do SITE chlenovi od SITE religii i site ateisti na ovoj forum.

Kreatorot da bide sekogash so vas.

Тоа СИТЕ, СИТЕ треба да го измениш и да честитеш на оние кои не се муслимани. Муслиманите не слават нова година, и не сакаат да им ја честита некој оваа нова година.

кои муслимани?
оти и јас знам многу муслимани кои слава
биди попрецизен ако сакаш
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 22:08
Originally posted by connected connected напиша:

ако веќе се чувстуваш како домаќин на форумов кој пали и гаси, може ли барем да си малку транспарентен и да кажеш со кое право даваш вакви одговори и плус се закануваш на некои членови?

немој да ме сфатиш погрешно, немам оформено сеуште некоја слика и мислење за тебе, но пред да го сторам тоа те молам одговори ми на прашањата

Мојата сила е секаде, само Алах да  биде задоволен од мене, и мојата религија да е Исламот.
Се прашувам, зарем ова е навистина форум каде што муслиманите неможе да ја проповедаат својата религија на мира, без некој член да ги навредува, и некој модератор да ги гони? И јас тоа го приметувам connected, може ли ти да ми одговориш?
Членови ми се закануваат мене, по ЛП, барем ако викате дека се заканувам, јас го правам тоа ЈАВНО.
И ти немој да ме сватиш погрешно, може да ја запрашаш АЦЕЛЕРА за повеќе околу мене, ете, ако ме прочита, е давам право да ти каже за мене повеќе . . . што ќе те интересира. Или, ако сакаш, може и јас да ти кажам по ЛП.
Се надевам доби одговори на прашањата.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 22:10

Мојата сила е секаде, само Алах да  биде задоволен од мене, и мојата религија да е Исламот.
Се прашувам, зарем ова е навистина форум каде што муслиманите неможе да ја проповедаат својата религија на мира, без некој член да ги навредува, и некој модератор да ги гони? И јас тоа го приметувам connected, може ли ти да ми одговориш?
Членови ми се закануваат мене, по ЛП, барем ако викате дека се заканувам, јас го правам тоа ЈАВНО.
И ти немој да ме сватиш погрешно, може да ја запрашаш АЦЕЛЕРА за повеќе околу мене, ете, ако ме прочита, е давам право да ти каже за мене повеќе . . . што ќе те интересира. Или, ако сакаш, може и јас да ти кажам по ЛП.
Се надевам доби одговори на прашањата.

фала на одговорот
мислам дека е повеќе од јасно
поздрав и среќни празници
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 22:12
connected, ќе те замолам да не ми честиташ секакви празници. Моите празници се Рамазан Бајрам и к*ран Бајрам, ако веќе сакаш да ми честиташ празници, честитај ми ги тие кога ќе биде време за нив.
За другите, не , благодарам.
Мило ми е што ти е јасно и што нетреба АЦЕЛЕРА да ти дообјаснува а нити јас на ЛП.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 22:15
Messenger, може ли да ми кажеш нешто повеќе за Нова Година? после тоа . . . ќе ти кажам и јас уште нешто, па ќе се преиспитаме дали треба да ми честиташ мене Нова Година, дали треба на Христијаните да им честиташ Нова Година, или треба на некои сосем незнабожци да им честиташ Нова Година?

Изменето од vd - 01.Јануари.2008 во 22:19
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 22:19
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

p.s. VD ne e tocno , ako ti ne slavis i ne sakas da ti se cestita, ne zboruvaj za site muslimani, zatoa sto Novata godina moeto semejstvo ja doceka vo drustvo so nasi prijateli muslimani.

бутел2, муслиманите кои слават нова година повеќе наликуваат на христијани или на атеисти . . . како тебе.
Тешко тие муслимани од твоето друштво!

Originally posted by blagorodna blagorodna напиша:

....Sreka sto ne site muslimani se kako ovaa osoba...inaki alah navistina ke ima dosta rabota

Ти немаш воопшто право да збориш за Алах дали ќе има или ќе нема работа! тие мислења чувај ги за себеси , не ми ги кажувај мене те молам.

кои муслимани?
оти и јас знам многу муслимани кои слава
биди попрецизен ако сакаш

Муслиманите кои немаат познавање од Исламот, нити од Христијанството, здружени со Христијани кои исто така немаат познавање од Христијанството, слават некакви пагански празници.

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 22:27
vd,

Od drvata ne ja gledash shumata. No ako...

Chovek koj ne mozhe da primi dar daden iskreno i od srce, ne znae da dava isti takvi darovi. Ne znae da ja vidi doblesta i ubavinata na momentot, tuku samo pretpostavuva deka ima neshto drugo losho sto stoi eventualno zad nea, pretpostavuva kakvi zli nameri ima daritelot, analizira, parcijalizira, etiketira, presmetuva i sporeduva so svojot mal krug na znaenje i iskustvo... ubeden deka toa e edinstveniot i ispravniot pat i deka se drugo e pogreshno i zlonamerno.

Ako ne si vo sostojba kako Bozhje chedo da prifatish dobra zhelba od drugo Bozhje chedo, togash kakva temnina te obvila?

Ti pozheluvam slednava kalendarska godina Alah da bide sekogash so tebe i da ti go pokazhi tvojot pat kon prosvetluvanjeto.

Изменето од Messenger - 01.Јануари.2008 во 22:28
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 22:33

vd,

Od drvata ne ja gledash shumata. No ako...

Chovek koj ne mozhe da primi dar daden iskreno i od srce, ne znae da dava isti takvi darovi. Ne znae da ja vidi doblesta i ubavinata na momentot, tuku samo pretpostavuva deka ima neshto drugo losho sto stoi eventualno zad nea, pretpostavuva kakvi zli nameri ima daritelot, analizira, parcijalizira, etiketira, presmetuva i sporeduva so svojot mal krug na znaenje i iskustvo... ubeden deka toa e edinstveniot i ispravniot pat i deka se drugo e pogreshno i zlonamerno.

Ako ne si vo sostojba kako Bozhje chedo da prifatish dobra zhelba od drugo Bozhje chedo, togash kakva temnina te obvila?

Ti pozheluvam slednava kalendarska godina Alah da bide sekogash so tebe i da ti go pokazhi tvojot pat kon prosvetluvanjeto.

Messenger, јас не сум шумар, па несакам да ми зборуваш за дрва и шуми, не го познавам тоа поле.
Дарот кој ми го даде, честитањето Нова Година . . ти благодарам но јас НЕ СЛАВАМ НОВА ГОДИНА, од причини кои сакам ти да ми ги кажеш . . за што те замолив во мојот претходен коментар.
И уште нешто, календарот за кој ми зборуваш за жал се користи повеќе, но, мојот календар е оној хиџретскиот, исламскиот.
Ајде . . . кажи за Нова Година историјат!

Изменето од vd - 02.Јануари.2008 во 11:20
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 22:36
...............oti mnogu e verovatno deka nekoj ce te pregaze!

[/QUOTE]

Ова горе не ли е закана можда се лажам а ?
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 22:37
Мојот избор - ИСЛАМ - нека биде и Ваш избор

Ова не ли е реклама а ?
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 22:39
vd,

Ti navistina ne znaesh da primish dar ?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 22:43
Види, господине MAKEDON-FILIP II, треба ли да зборувам за крстовите кои се употребуваат како аватари од страна на Христијаните? Треба ли да зборувам за потписот на ченот Pravoslavie каде што тој дава линк до Христијански портал? треба ли да зборувам за тие работи ?

Но според тебе, Христијаните треба да бидат овеличени и ним да им бидат овозможени вакви работи . . . и ние муслиманите треба да бидеме дискриминирани, омаловажени, и вакви работи да не ни бидат дозволени? така ли? тоа го оправдуваш? тоа го потврдуваш? Каков Христијанин си таков? Зарем Христијанството не те учи на мир, љубов кон непријателот, љубов кон секого  . . . ?
Што е ова од твоја страна?  немој, те молам  . . . задржи се на темата.

и да, треба ли да го споменам условот за да бидеш модератор . . . "се биди освен муслиман не"?

Дадов линкови каде што се зборува за сличностите помеѓу Исламот и Христијанството . . . погледнете, дајте свој коментар во врска со тоа.
Вакви бабини деветини немојте, ја расипувате темата.

MAKEDON-FILIP II, игнориран си од моја страна, нема да продолжам да се расправам со тебе и да ти објаснувам како на мало дете, ќе си ја сочувам репутацијата . . . ќе ти попуштам . . повели, да видиме до каде ќе стигниш со "добрината".

И да, ти не знаеш како се вика мојата религија, што да ти говорам тебе за неа . . што знаеш ти за неа? Ништо! дури името не го знаеш.

Изменето од vd - 01.Јануари.2008 во 22:46
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.