|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 678910 242> |
Автор | |||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тоа СИТЕ, СИТЕ треба да го измениш и да честитеш на оние кои не се муслимани. Муслиманите не слават нова година, и не сакаат да им ја честита некој оваа нова година. |
|||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
vd, приметувам од далеку дека покажуваш некоја сила овде на подфорумов. може ли да знам со кое право тврдиш дека ова не е таков форум? ако веќе се чувстуваш како домаќин на форумов кој пали и гаси, може ли барем да си малку транспарентен и да кажеш со кое право даваш вакви одговори и плус се закануваш на некои членови? немој да ме сфатиш погрешно, немам оформено сеуште некоја слика и мислење за тебе, но пред да го сторам тоа те молам одговори ми на прашањата |
|||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
кои муслимани? оти и јас знам многу муслимани кои слава биди попрецизен ако сакаш |
|||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мојата сила е секаде, само Алах да биде задоволен од мене, и мојата религија да е Исламот. Се прашувам, зарем ова е навистина форум каде што муслиманите неможе да ја проповедаат својата религија на мира, без некој член да ги навредува, и некој модератор да ги гони? И јас тоа го приметувам connected, може ли ти да ми одговориш? Членови ми се закануваат мене, по ЛП, барем ако викате дека се заканувам, јас го правам тоа ЈАВНО. И ти немој да ме сватиш погрешно, може да ја запрашаш АЦЕЛЕРА за повеќе околу мене, ете, ако ме прочита, е давам право да ти каже за мене повеќе . . . што ќе те интересира. Или, ако сакаш, може и јас да ти кажам по ЛП. Се надевам доби одговори на прашањата. |
|||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
фала на одговорот мислам дека е повеќе од јасно поздрав и среќни празници |
|||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
connected, ќе те замолам да не ми честиташ секакви празници. Моите празници се Рамазан Бајрам и к*ран Бајрам, ако веќе сакаш да ми честиташ празници, честитај ми ги тие кога ќе биде време за нив.
За другите, не , благодарам. Мило ми е што ти е јасно и што нетреба АЦЕЛЕРА да ти дообјаснува а нити јас на ЛП. |
|||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Messenger, може ли да ми кажеш нешто повеќе за Нова Година? после тоа . . . ќе ти кажам и јас уште нешто, па ќе се преиспитаме дали треба да ми честиташ мене Нова Година, дали треба на Христијаните да им честиташ Нова Година, или треба на некои сосем незнабожци да им честиташ Нова Година?
Изменето од vd - 01.Јануари.2008 во 22:19 |
|||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
бутел2, муслиманите кои слават нова година повеќе наликуваат на христијани или на атеисти . . . како тебе. Тешко тие муслимани од твоето друштво!
Ти немаш воопшто право да збориш за Алах дали ќе има или ќе нема работа! тие мислења чувај ги за себеси , не ми ги кажувај мене те молам.
Муслиманите кои немаат познавање од Исламот, нити од Христијанството, здружени со Христијани кои исто така немаат познавање од Христијанството, слават некакви пагански празници. |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
vd,
Od drvata ne ja gledash shumata. No ako... Chovek koj ne mozhe da primi dar daden iskreno i od srce, ne znae da dava isti takvi darovi. Ne znae da ja vidi doblesta i ubavinata na momentot, tuku samo pretpostavuva deka ima neshto drugo losho sto stoi eventualno zad nea, pretpostavuva kakvi zli nameri ima daritelot, analizira, parcijalizira, etiketira, presmetuva i sporeduva so svojot mal krug na znaenje i iskustvo... ubeden deka toa e edinstveniot i ispravniot pat i deka se drugo e pogreshno i zlonamerno. Ako ne si vo sostojba kako Bozhje chedo da prifatish dobra zhelba od drugo Bozhje chedo, togash kakva temnina te obvila? Ti pozheluvam slednava kalendarska godina Alah da bide sekogash so tebe i da ti go pokazhi tvojot pat kon prosvetluvanjeto. Изменето од Messenger - 01.Јануари.2008 во 22:28 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Messenger, јас не сум шумар, па несакам да ми зборуваш за дрва и шуми, не го познавам тоа поле. Дарот кој ми го даде, честитањето Нова Година . . ти благодарам но јас НЕ СЛАВАМ НОВА ГОДИНА, од причини кои сакам ти да ми ги кажеш . . за што те замолив во мојот претходен коментар. И уште нешто, календарот за кој ми зборуваш за жал се користи повеќе, но, мојот календар е оној хиџретскиот, исламскиот. Ајде . . . кажи за Нова Година историјат! Изменето од vd - 02.Јануари.2008 во 11:20 |
|||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...............oti mnogu e verovatno deka nekoj ce te pregaze!
[/QUOTE] Ова горе не ли е закана можда се лажам а ? |
|||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мојот избор - ИСЛАМ - нека биде и Ваш избор
Ова не ли е реклама а ? |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
vd,
Ti navistina ne znaesh da primish dar ? |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Види, господине MAKEDON-FILIP II, треба ли да зборувам за крстовите кои се употребуваат како аватари од страна на Христијаните? Треба ли да зборувам за потписот на ченот Pravoslavie каде што тој дава линк до Христијански портал? треба ли да зборувам за тие работи ?
Но според тебе, Христијаните треба да бидат овеличени и ним да им бидат овозможени вакви работи . . . и ние муслиманите треба да бидеме дискриминирани, омаловажени, и вакви работи да не ни бидат дозволени? така ли? тоа го оправдуваш? тоа го потврдуваш? Каков Христијанин си таков? Зарем Христијанството не те учи на мир, љубов кон непријателот, љубов кон секого . . . ? Што е ова од твоја страна? немој, те молам . . . задржи се на темата. и да, треба ли да го споменам условот за да бидеш модератор . . . "се биди освен муслиман не"? Дадов линкови каде што се зборува за сличностите помеѓу Исламот и Христијанството . . . погледнете, дајте свој коментар во врска со тоа. Вакви бабини деветини немојте, ја расипувате темата. MAKEDON-FILIP II, игнориран си од моја страна, нема да продолжам да се расправам со тебе и да ти објаснувам како на мало дете, ќе си ја сочувам репутацијата . . . ќе ти попуштам . . повели, да видиме до каде ќе стигниш со "добрината". И да, ти не знаеш како се вика мојата религија, што да ти говорам тебе за неа . . што знаеш ти за неа? Ништо! дури името не го знаеш. Изменето од vd - 01.Јануари.2008 во 22:46 |
|||
Внеси реплика | страница <1 678910 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |