|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 5253545556 242> |
Автор | ||
Noor4ever
Група Регистриран: 17.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 74 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A za nadgrobniot zivot dali ke ti bide zvetlina ili temnina toa ne se znae osven Allah sto go znae toa i toa ke zavisi od delata sto si gi napravil vo ovoj svet. |
||
Noor4ever
Група Регистриран: 17.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 74 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Allah napravi svetlina vo moeto srce, I svetlina vo moite oci(da gledam svetlina), svetlina vo toa sto ke go slusam(svetlina vo slusanjeto), svetlina vo mojata desna I leva strana, svetlina pred mene I pozadi mene, Svetlina nad mene I pod mene, i daj mi svetlina pri zboruvanjeto(svetlina na govorot), pokrivaj ja mojata sila so Svetlina, podari mi svetlina na teloto I na krvta moja, svetlina na mojata kosa, svetlina na mojata dusa, zgolemi ja svetlinata nad mene. O ALLAH podari mi svetlina. (ameen) |
||
dzem
Сениор Регистриран: 07.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 117 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! • Allah je izvor svjetlosti nebesa i Zemlje! Primjer svjetlosti Njegove je udubina u zidu u kojoj je svjetiljka, svjetiljka je u kandilju, a kandilj je kao zvijezda blistava koja se užiže blagoslovljenim drvetom maslinovim, i istočnim i zapadnim, čije ulje gotovo da sija kad ga vatra ne dotakne; sama svjetlost nad svjetlošću! Allah vodi ka svjetlosti Svojoj onoga koga On hoće. Allah navodi primjere ljudima, Allah sve dobro zna. |
||
Euzu Billahi minessejtanirradzim Bismillahirrahmanirrahim ~ HasbunAllahu ve ni`mel vekil~
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ABE DZEM
KOLKU MNOGU ZNAES TOVA ZA ALLAH KAZI MI SO PRAVEL TOJ ALLAH PRED DA STVOTI SVETLINA ZEMJA I SITE MUSLIMANI SO PRAVEL ??????????????????????/ |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интерсно прашање...
Никогаш не сум се запрашала “Што правел Бог пред да го создаде светот“? |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
zmejko_zmejko
Сениор Регистриран: 23.Април.2008 Локација: Djibouti Статус: Офлајн Поени: 242 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zavisi koj ? ..... gi ima povece i vo razni formi , kolku sto mozam da svatam .. ili se raboti za eden ama so povece iminja i nazivi ... i zgora na se , ima i koj e poliglota a ima i koj znae samo eden jazik ... uf ...
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
milo
jas prasuvam ova cela godina so pravel BOG- mnogu godini pred da kaze NEKA BI SVETLINA stooooooooo nisto zatoa sto negoviot tvorec uste ne stanal na dve noze |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
zmejko_zmejko
Сениор Регистриран: 23.Април.2008 Локација: Djibouti Статус: Офлајн Поени: 242 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mislam deka si najblisku do vistinata
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tvorec so opashka
|
||
|
||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na ova prasanje ednas ti odgovoriv no ispari posle toa. Anakine "onima koji nece da vjeruju,doista je svejedno,opominjao ih ti ili ne,oni nece vjerovati" I da mu se dade odgovor,na nekogo slepiloto tesko deka ke mu go izlecis. Tebe ne te interesira sto pravi sega Allah i Koj e i Sto bara od nas,te interesira sto pravel pred da go sozdade covekot. Toa ne e nasa rabota,anakine. Nasa e ovaa misija,sto pravel pred toa,dzaba i bi ni objavil,koga toa i ne se odnesuva do nas. Ako ti kazeme deka pred da go sozdade covekot sozdal Meleki,koi sekogas mu sluzele,ti ke prasas sto pravel i pred toa.... Prasanjeto ti e bezgranicno glupavo. Allah dz.s postoi OD SEKOGAS i ZA SEKOGAS E. Kaj Allah dz.s i za Nego ne postoi vreme,ako mozes da skapiras. Ako objavel sto pravel pred covekot i pred toa i pred toa......... togas objavata bi trebalo da bide bezgranicna,Anakine. |
||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mozebi go izmisluval govorot.......
moze porano ne mozel da zboruva zosto govorot ne postoel... i zatoa ne mu uspevalo da sozdade nesto...... koj znae...... :))))))))))) |
||
end off days 15...14...13....
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ha ne e vazno so mi odgovori vazno e deka , zasejuvam seme prasanja koi kazuvat kolku religijata e nesovrsena i ima isti odgovori na razlicni prasanja od sekogas se mokjen nevidliv vo nas se gleda so srceto da da DOGMI KOLKU I SAKAS ps jas imam 8000 posta ti 200 jas neisparuvam Изменето од anakin - 25.Април.2008 во 19:59 |
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интересен одговор, свемирски... Да, ангелите си постоеле пред да биде созаден човекот, па сепак не сме се прашале зошто Му служеле, но не само анакин, признавам, и јас сум многу љубопитна. Човечкото и Божјо сметање на времето се разликуваат нели, па сепак, Бог постоел отсекогаш и тоа нам луѓето ни е тешко да го сфатиме, но не треба да се плашиме и да поставуваме прашања како ова на пример... На кое веројатно никој енма да може да ни одговори. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
zmejko_zmejko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koja se izgubila vo tekot na evolutivniot proces ... toa li ?
|
||
Внеси реплика | страница <1 5253545556 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |