IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5253545556 242>
Автор
Порака
Noor4ever Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 17.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor4ever Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 17:39
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Благодарам (зошто во крстозборите тогаш кога се бара поимот НУР се вели: надгробна светлина кај муслиманите. ете, оттаму доаѓала забуната.)

A za nadgrobniot zivot dali ke ti bide zvetlina ili temnina toa ne se znae osven Allah sto go znae toa
i toa ke zavisi od delata sto si gi napravil vo ovoj svet.
Кон врв
Noor4ever Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 17.Април.2008
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor4ever Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 18:36
Originally posted by Noor4ever Noor4ever напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Благодарам (зошто во крстозборите тогаш кога се бара поимот НУР се вели: надгробна светлина кај муслиманите. ете, оттаму доаѓала забуната.)

A za nadgrobniot zivot dali ke ti bide zvetlina ili temnina toa ne se znae osven Allah sto go znae toa
i toa ke zavisi od delata sto si gi napravil vo ovoj svet.

Allah napravi svetlina vo moeto srce, I svetlina vo moite oci(da gledam svetlina), svetlina vo toa sto ke go slusam(svetlina vo slusanjeto), svetlina vo mojata desna I leva strana, svetlina pred mene I pozadi mene, Svetlina nad mene I pod mene, i daj mi svetlina pri zboruvanjeto(svetlina na govorot), pokrivaj ja mojata sila so Svetlina, podari mi svetlina na teloto I na krvta moja, svetlina na mojata kosa, svetlina na mojata dusa, zgolemi ja svetlinata nad mene. O ALLAH podari mi svetlina. (ameen)
Кон врв
dzem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 07.Март.2008
Поени: 117
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dzem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 19:19

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

• Allah je izvor svjetlosti nebesa i Zemlje! Primjer svjetlosti Njegove je udubina u zidu u kojoj je svjetiljka, svjetiljka je u kandilju, a kandilj je kao zvijezda blistava koja se užiže blagoslovljenim drvetom maslinovim, i istočnim i zapadnim, čije ulje gotovo da sija kad ga vatra ne dotakne; sama svjetlost nad svjetlošću! Allah vodi ka svjetlosti Svojoj onoga koga On hoće. Allah navodi primjere ljudima, Allah sve dobro zna.

Euzu Billahi minessejtanirradzim Bismillahirrahmanirrahim ~ HasbunAllahu ve ni`mel vekil~
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 19:22
ABE DZEM
KOLKU MNOGU ZNAES TOVA ZA ALLAH
KAZI MI SO PRAVEL TOJ ALLAH
PRED DA STVOTI SVETLINA ZEMJA I SITE MUSLIMANI
SO PRAVEL ??????????????????????/
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 19:41
Интерсно прашање...
Никогаш не сум се запрашала “Што правел Бог пред да го создаде светот“?

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
zmejko_zmejko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Април.2008
Локација: Djibouti
Поени: 242
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zmejko_zmejko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 19:44
zavisi koj ? ..... gi ima povece i vo razni formi , kolku sto mozam da svatam .. ili se raboti za eden ama so povece iminja i nazivi ... i zgora na se , ima i koj e poliglota a ima i koj znae samo eden jazik ... uf ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 19:45
milo
jas prasuvam ova cela godina

so pravel BOG- mnogu godini pred da kaze NEKA BI SVETLINA

stooooooooo

nisto

zatoa sto negoviot tvorec uste ne stanal na dve noze

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zmejko_zmejko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 19:46
mislam deka si najblisku do vistinata голема%20насмевка 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 19:51
tvorec so opashka смеење

Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 19:52
Originally posted by anakin anakin напиша:

ABE DZEMKOLKU MNOGU ZNAES TOVA ZA ALLAHKAZI MI SO PRAVEL TOJ ALLAHPRED DA STVOTI SVETLINA ZEMJA I SITE MUSLIMANISO PRAVEL ??????????????????????/

Na ova prasanje ednas ti odgovoriv no ispari posle toa.

Anakine "onima koji nece da vjeruju,doista je svejedno,opominjao ih ti ili ne,oni nece vjerovati"

I da mu se dade odgovor,na nekogo slepiloto tesko deka ke mu go izlecis.

Tebe ne te interesira sto pravi sega Allah i Koj e i Sto bara od nas,te interesira sto pravel pred da go sozdade covekot.
Toa ne e nasa rabota,anakine. Nasa e ovaa misija,sto pravel pred toa,dzaba i bi ni objavil,koga toa i ne se odnesuva do nas.
Ako ti kazeme deka pred da go sozdade covekot sozdal Meleki,koi sekogas mu sluzele,ti ke prasas sto pravel i pred toa....
Prasanjeto ti e bezgranicno glupavo. Allah dz.s postoi OD SEKOGAS i ZA SEKOGAS E. Kaj Allah dz.s i za Nego ne postoi vreme,ako mozes da skapiras.

Ako objavel sto pravel pred covekot i pred toa i pred toa......... togas objavata bi trebalo da bide bezgranicna,Anakine.

Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 19:54
mozebi go izmisluval govorot.......
moze porano ne mozel da zboruva zosto govorot ne postoel...
i zatoa ne mu uspevalo da sozdade nesto......

koj znae......
:)))))))))))
end off days 15...14...13....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 19:57
Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

ABE DZEMKOLKU MNOGU ZNAES TOVA ZA ALLAHKAZI MI SO PRAVEL TOJ ALLAHPRED DA STVOTI SVETLINA ZEMJA I SITE MUSLIMANISO PRAVEL ??????????????????????/

Anakine "onima koji nece da vjeruju,doista je svejedno,opominjao ih ti ili ne,oni nece vjerovati"

Tebe ne te interesira sto pravi sega Allah i Koj e i Sto bara od nas,te interesira sto pravel pred da go sozdade covekot.
Toa ne e nasa rabota,anakine. Nasa e ovaa misija,sto pravel pred toa,dzaba i bi ni objavil,koga toa i ne se odnesuva do nas.
Ako ti kazeme deka pred da go sozdade covekot sozdal Meleki,koi sekogas mu sluzele,ti ke prasas sto pravel i pred toa....
Prasanjeto ti e bezgranicno glupavo. Allah dz.s postoi OD SEKOGAS i ZA SEKOGAS E. Kaj Allah dz.s i za Nego ne postoi vreme,ako mozes da skapiras.

Ako objavel sto pravel pred covekot i pred toa i pred toa......... togas objavata bi trebalo da bide bezgranicna,Anakine.

ha
ne e vazno so mi odgovori

vazno e deka , zasejuvam seme prasanja koi kazuvat kolku religijata e nesovrsena i ima isti odgovori na razlicni prasanja

od sekogas
se mokjen
nevidliv
vo nas
se gleda so srceto
da da DOGMI KOLKU I SAKAS

ps jas imam  8000 posta
ti 200

jas neisparuvam

Изменето од anakin - 25.Април.2008 во 19:59

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 19:58
Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

Интересен одговор, свемирски...
Да, ангелите си постоеле пред да биде созаден човекот, па сепак не сме се прашале зошто Му служеле, но не само анакин, признавам, и јас сум многу љубопитна. Човечкото и Божјо сметање на времето се разликуваат нели, па сепак,  Бог постоел отсекогаш и тоа нам луѓето ни е тешко да го сфатиме, но не треба да се плашиме и да поставуваме прашања како ова на пример...
На кое веројатно никој енма да може да ни одговори.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zmejko_zmejko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 20:02

tvorec so opashka смеење

koja se izgubila vo tekot na evolutivniot proces ... toa li ? намигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5253545556 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.