IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 242>
Автор
Порака
ivan_grozni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Април.2008
Локација: Western Sahara
Статус: Офлајн
Поени: 267
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivan_grozni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 20:54
i zbirkata na bora corba bi bila poubava ..... nosi naslov " ko to tamo peva iz debelog creva " ..........ja ima vo sekoja knizarnica ..... a moze i po posta da se naraca .......
Кон врв
Almahdi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2008
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 20:56
Originally posted by ivan_grozni ivan_grozni напиша:

i zbirkata na bora corba bi bila poubava ..... nosi naslov " ko to tamo peva iz debelog creva " ..........ja ima vo sekoja knizarnica ..... a moze i po posta da se naraca .......

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 20:56
Originally posted by Almahdi Almahdi напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Па за што да ја лаже тогаш? Овие работи ги наведов само како пример.среќа

Епа не вели ЛАЖИ ЈА не ти заповеда да ја лажеш, вели ако така испадне работата

Пример, ти дава листа што да пазариш, и ти пола пазариш пола забораваш . . . а тоа што си заборавил е она НАЈВАЖНО пошто треба жената да спрема вечера ќе дојшле мајкае и таткое
И ти сеа одиш дома, ти вика КАЈ СЕ другите работи, кај е најважното? и ти за да не те кара жената е викаш чекај у кола се неможев се да донесам одеднаш, и одиш слагаш до доле пред зграда, палиш колата и брзо брзо пазаруваш што останало и се враќаш како да ништо не било

Мајката...
Се разболел мужов од некоа болест а лек му нема а има напраено дугои до гуша.
Ама да не га разочара женава, не и кажује за дугојве.
По некое време тој путује кај господа, а оваја открија дека мужов га заглавил и таја немое крај со крај да фати.
Шо да прае сеа?намигнување

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 20:58

Мајката...Се разболел мужов од некоа болест а лек му нема а има напраено дугои до гуша.Ама да не га разочара женава, не и кажује за дугојве.По некое време тој путује кај господа, а оваја открија дека мужов га заглавил и таја немое крај со крај да фати.Шо да прае сеа?намигнување

Белја работа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivan_grozni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 20:59
neka se obesi .............. ili razvede .............
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 20:59
Ova e sahih hadis i na nas muslimanite doboro poznat.

VO tretiot del se misli, koga na primer, maz i zena planiraat da se razvedat i sekogas se ide kaj t.n. "bracen sovetnik" (poznavac na semejnoto islamsko pravo - medijator) i toj koristi nesto kako "laga da gi smiri" stavajki nesto "namerno vo ustata na mazot, nesto sto ne rekol i obratno, " se so cel da se smirat tenziite.
Malku e tesko vo islamot da se tolkuvaat nekoi raboti koga ne se poznava islamot vo celost. ovaa rabota e donekade jasna...
A za ljubovnicata, onoj maz- vernik ako ima ljubovnica togas na nego mu sleduva SMRTNA kazna poradi preljuba. Imanjeto seksualen odnos von bracna zednica e SMRTEN grev za zenetiot maz. Taka da TOJ MOZE DA JA IZLAZE ZENATA NO NE I BOGA, KOJ SE GLEDA I SE ZNAE.

Pozdrav za nasiot "sograganin" sto ti podaril takva kniga...
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:00
Епа, добро е што ја излажал или не е? А?
Ете да избегне расправа не и кажал за финансиите.
А можел да избегне катастрофа, ако бил искрен.

Алмахди, Бог е концизен

“НЕ ЛАЖИ“
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivan_grozni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:01
mozel i nekoja poubava ....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivan_grozni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:01

Епа, добро е што ја излажал или не е? А?
Ете да избегне расправа не и кажал за финансиите.
А можел да избегне катастрофа, ако бил искрен.

Алмахди, Бог е концизен

“НЕ ЛАЖИ“

a koga se mora ?
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:03
A za Tretoto maria-magdalena, povece bi skal da ti dade odgovor nekoja sestra muslimanka, kako Aisha sestrata sto e dobro upatena vo vera,, po feministicka linija podobro moze da ti objasni a od druga strana i ti  da ja razberes neaнамигнување

Tuka bi sakal isto taka da navedam primer od eden moj poznanik sto mu se slucilo nedavno. Imeno mojot poznanik so negovata zena da odat vkazino, na zenata e bilo prv pat. I kako sekoja dzavolska stvar taka i kazinoto e samo za da izgubis a ne da dobies. Posle izvesno vreme potrosile nekade 80 evra, i poznanikot moj rekol dosta e sega, no zenata zagreana sakala da prodolzi, i on mi vika belja me fati so zenata, pa morav da ja izlazam deka nemam vise pari u paricnikot, pa taka se izvlekov i izbegale.

Pametnoнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:03

Епа, добро е што ја излажал или не е? А?Ете да избегне расправа не и кажал за финансиите.А можел да избегне катастрофа, ако бил искрен.Алмахди, Бог е концизен“НЕ ЛАЖИ“

Ама ова е сериозна работа, не е за лажење, требало да мисли чоекот малку :)
Значи, ако се мисли малку на подалеку, ќе си знае каде и кога ќе треба да се излаже по нешто.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:05
Za dolgot......

Koga vernik ke premine na Drugiot svet, semejstvoto posle NEGO e dolzno da mu gi rascisti dolgovite.
Vidi Marija postojat mnogu primeri vo realnosta i mnogu sostojbi, no edno treba da znaeme: Najcesto skrien dolg e onoj koj e zemen za nekoja islamski nedozvolena rabota, sto na eden iskren vernik ne moze da mu se sluci (komar, pijancenje, nepotreben luksuz i sl...)

VO islamot ne smeeme selektivno da gi primenuvame propisite, islamot ne e supremarket: Ova mi odgovara a ova ne....

Znaci koga citame nekoj propis od islamot, morame da sfatime deka toa se odnesuva za site onie koi iskreno ja sledat verata.
Kako primer na ljubovnica, i krienje na dolgot.
Pratenikot, n.b.m.n, nikogas nisto ne kriel od svoite soprugi, duri vo islamot MNOGU se potencira NA ISKRENOSTA.

Nemozam da zamislam eden islamski brak protkaen so tajni, ednostavno ne idit, razbiras
pozz
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:06
maria_magdalena, сепак немој да испадне дека во Исламот се вели . . лажи лажи :-)
Не, не е тоа работата, прецизно се вели во к*ранот да не се лаже, дури и за мајка и татко свој да не се лаже кога е сериозна работата, ама кога гледаш дека може да испадне на добро ако подизлажеш малку :)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:06
Aisha ne e feministka TUKU REALISTKA!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.