|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 242> |
Автор | ||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти благодарам на комплиментот!-А воедно ти посакувам добра забава на форумов и успех во животот,без оглед на се ,сакам да се збогуваме како пријатели,лошите работи нека останат зад нас.Ова е моја последна вечер на овој форум,ќе те замолам да ми простиш ако сум ти погрешил некогаш.Blueprayer Господ нека те чува ! |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
фала ти од срце иако ен ми одговори на прашањето. жал ми е ако те избркав од форумов иако не верувам дека ја сум виновна. нека е и со тебе Бог...
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе овој стварно отиде, а не успеав ни да се ракувам со него.
Ефенди, ако ме читаш и ако не планираш да се појавиш пак тука, се најдобро во животот, нека Бог те води во се што правиш и нека те благослови на секое поле од животот. Мило ми е што си помуабетивме тука на форумов. Да секако прости ми ако со некој свој коментар сум те навредил и секако ти простувам доколку си го направил некаде истото.
Поздрав
п.с. Сепак мислам дека имам моќ да те вратам кога ќе посакам. Доволно е само да отворам неколку теми против Исламот/Kyранот и одма ќе се појавите ти, Даија, Ебу, Миралем и сите Изменето од EvAngelos - 11.Февруари.2008 во 00:43 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сигурно те чита сонце не се секирај ке се врати
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од тебе ли ќе бегам бе букварче едно, пардон букхарче
Проблемот што не ти одговарам е тоа што секогаш ги поставуваш прашањата оф-топик на несоодветна тема. Воопшто не ја читаш темата и дискусијата што се води и упаѓаш вандалистички, заборавајќи дека ова е цивилизиран форум, каде што меѓу другото има и ред, правила, дисциплина, тема на дискусија итн.
Библијата, за твое изненадување, воопшто не се бави со обликот на Земјата. Едноставно Бог им го оставил тоа прашање на астрономите, тие да се занимаваат со тоа, а во Библијата решил на човекот да му прати поинаква порака, со посуштинско и животоважно прашање.
Според некои христијани, во книгата на пророкот Исаија се спомнува дека Земјата има кружна форма, но таму воопшто не е темата за обликот на Земјата и само маргинално е нафрлено дека Земјата има кружна форма. Имено станува збор за следниов стих:
"Тој престолува над земниот круг, жителите се како скакулците пред Него. Како завеса ги простре небесата, ги оптегна како шатор за живеење. "
(Исаија 40:22)
Како што може да се забележи, станува збор за метафора во која писателот не се концентрира на обликот на Земјата за експлицитно да каже дека таа има облик а топка (на еврејски ДУР), туку во метафората, од перспектива на небесните висини вели "над земниот круг (на еврејски КХУГ)".
Но сепак ќе повторам, тука не е тема формата и обликот на Земјата и воопшто не се очекува прецизно изразување од писателот. Како што кажав, Библијата не се занимава со такви прашања, туку со подуховни и посуштински.
Тоа е тоа, ајде сега ти докажи ми од Кyранот каква форма има Јупитер?
|
||
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EvAngelos, tochno - plus, terminot "zemniot krug" ima sosema druga smisla i voopshto ne se odnesuva na formata na zemjata... no - ako nekoj misli deka biblijata zboruva za plocha shto ja nosat kitovite - da se vrati vo ran sreden vek.
Изменето од zidarski - 24.Февруари.2008 во 07:01 |
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тогаш,ако е така како што велиш би те прашал зошто црквата во средниот век ги палела живи сите оние научници кои говореле дека земјата има елипсоидна форма? Од каде била побудата на официјалните тогашни црковни луѓе дека ваквото учење за Земјата представува ЕРЕС,и дека истите треба да се казнат со смрт? Благодарам! |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А зошто муслиманите во 21 век се разнесуваат во автобуси во кои покрај нив самите, гинат и невини луѓе, жени и деца?
|
||
|
||
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 22.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А зошто муслиманите во 21 век се разнесуваат во автобуси во кои покрај нив самите, гинат и невини луѓе, жени и деца?
Izvini EvAngelos a za koj muslimani zboruvas?? Irak, Palestina, Avganistan?? Jas mislam deka sekoj komentar za tamu bi bil izlisen! |
||
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Za ETA i IRA Prasuvas.ili za Srbive,najaktuelno??? Ovie neznam dali se Muslimani??? P.s.Evangelos-Sporedbava so prasanjeto na Efendija tie VETAR I MAGLA. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто излишен? Зар тоа не се муслимани?
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто сметаш дека тие не се муслимани?
|
||
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tolku se produhoveni i polni so religija sto pukaat od sreca. |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prvo da te koregiram - nikoj ne vikal deka zemjata ima elipsovidna forma, tuku paleni bile zhivi zaradi tvrdenjeto deka zemjata se vrti okolu sonceto, a ne obratno. Prichina za ova e vo toa shto togashnata crkva, ne e odvoena od drzhavata celosno i saka da ima svetovna vlast, a ne samo duhovna. Soodvetno - imala pogreshni vodachi, koi bile povekje politichari, otkolku vernici i oddadeni na verata. Soodvetno - pravele greshki i pravele zlodela, samo i samo za da ostanat na vlast. Teorijata za vrtenjeto na zemjata nema nishto opshto so Biblijata. Odredeni crkovni "nauchnici" tvrdele deka zemjata e centar na univerzumot i soodvetno, sprotivstavuvanjeto na toa bilo sprotivstavuvanje na CRKVATA, ne na Biblijata. Duri i koga inkvizicijata gi vodela sudenjata i koga obvinuvala, obvinuvala za prekrshoci protiv crkvata, a ne protiv Hristijanstvoto. Prochitaj malku po srednovekovnite tekstovi, kje vidish. Znachi - sudirot bil megju edna (vo toa vreme) drzhavna institucija i lugjeto, a ne megju religijata kako takva i lugjeto. Dovolno, ili e potrebno ushte objasnuvanje? |
||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |