|
Македонски дијалекти - муабетење |
Внеси реплика | страница <1 141516 |
Автор | |
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kавадарски речник 2. Паднав – Се еба се срина. 3 .Навистина? – Шо лафиш бе? 4. Не се согласувам со вас – Не е така таа 5. Јас не се согласувам по ова прашање – Кој ве е*е сите 6. Која функција ја има господинот ? – Кој к*р фактор е он туа? 7. Господинот е многу образован – Он е голем пе*ер 8. Вашата секретарка е многу љубезна – А изе*а ли ти ваа бе ? 9. Ќе ве молам излезете – Ај, гитла од туа 10.Не сме заинтересирани за реклама – Кој к*р ќе ни е нас реклама 11.Тргна работа – киниса да к*рдисуе 12.Многу жолто – ж’то у пи*ку мајчину 13.Вие се шегувате со мене – а шо ти си го ладиш ли со мене 14.Добра вода подобра здравје – Арна вода поарна на воа к*рот 15.Туѓинец во ноќта – Јабанџија у никое време 16.Направи го – онади го 17.Си тргна – си киниса 18.најди – нурај 19.Долг жолт волк полн со болви – Д’г ж’т в’к п’н б’и 20.гром удари – м’ња м’сна 21.Никола Тесла – Коло прашалката 22.ве молам – не се прави педер 23.имаш земјоделска убавина – ѓоа мотика си у фацата 24.Мора да се шегувате- Ај не сери 25.Пријатен ручек-Диши малку бе говедо 26.Малку предолго чекав,ама нема врска-Кај отиди да ти ибам… 27.Подај ми ја чинијата-Подај го тоа пијатото 28.Не вреди на тој човек да му се зборува-Пу бре ја за кој си ги трошам зборовите 29.Ѕирни кај скалите-Призни кај лисвиците 30.Болва ми се закачи на колкот-Б’а ми се зак’к’а у к’кот 31.Како -Ѓоа , ка 32.Не се прави важен -Шо изиграваш бе 33.Џамлии – Газози 34.Ударе-Треште,М’сне,Cвреште,тупе,фукне…. 35.јака типка – Пи*ка у пи*ку мајчин! 36.паричник – пртофел 37.Узбуна – оја 38.Автобус – реис 39.Валкано – мацано 40.Кајсија – Ѕенѕер 41.Пченка – мороска 42.Свиња – бишка |
|
Внеси реплика | страница <1 141516 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |