![]() |
|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7778798081 242> |
Автор | ||||||||
ahmar1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
1.Кој ги создал? Бог?
ne bile oni stvoreni kako demoni tuku kako angeli.demoni stanale po svoj sloboden izbor.(spored predanieto na crkvata otpadnale taka 1/3 od angelskiot svet.) 2.Зошто ги создал? Да ги „искушуваат“ или заплашуваат луѓето? vidi kaj odgovor na broj eden 3.Дали се „раѓаат“ нови демони и дали некои „умираат“ ? Ne,bidejki tie se bestelesni duhovni bitija stvoreni za besmrtnost(po blagodat ne i po sushtina) koi ne umiraat kako sto nie ludjevo umirame na zemjava(nie sme so telo i duh oni se samo duh) 4.Колку време живеат? vidi kaj 3 5.Какви се тие? Дали се тие духовни суштества или материјални? Или нешто трето? vidi kaj 3.pojasnuvanje:tie se duhovni bitija vo odnos na nas koi sme telo i duh no oni kako i angleite se "telesni" vo odnos na Boga. 6.Каде тие престојуваат? На небесата или покрај нас? na podnebesata t.s na zemjava i medju drugoto i megju nas. 7.Како (во кои ситуации) стануваат „видливи“? Oni mnogu bi sakalae na nas da ni se pokazat bidejki "dishat" so omraza kon lugjeto no moze da se javat vidlivo samo ako Bog im dopusti,nikako sami po sebe. |
||||||||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||||||||
![]() |
||||||||
Sunny ![]() Сениор ![]() ![]() Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
|||||||
Majkl, iako nemame isti pogledi kon nestata sepak, bravo za postov, bi trebalo site da se ugledame na nacinot na koj ti gi izlagas svoite svakanja...
![]() ![]() ![]() |
||||||||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
|||||||
Ќе ги одговорам прашањата на Zlatnik според учењето на прахристијанската заедница Универзален Живот, каде во денешно време Христос низ објави преку својот инструмент, Габриеле од Вирцбург ослови и такви теми:
Демоните се души кои ги имаат извитоперено сите божествени особини на својата душа. Тие се дел од паднатите битија кои под водството на - првосоздадениот женски принцип - подоцна самопрогласениот Луцифер(носител на светлината), се свртиле против Бога во желбата самите да станат богови. Тие тендирале кон деградација и расточување на сите создадени форми во течечки етер, првобитната супстанција. Луцифер(Сатаната) капитулираше по настанот на Голгота(распетието Исусово). Дел од нејзините следбеници ја отфрлаат прогласувајќи ја за слабак и здружени се повлекуваат во еден посебен дел на материјалниот космос, каде ја основале својата Демонска држава(подрачје).
Конечниот извор на сите души е Бог. Но како веќе веше објаснето, некои души користејќи ја својата слободна воља, се свртеа против Бога, најпрвин тежнеејќи кон поделено царство а потоа и кон поставување над Бога. Таквото нешто е невозможно, не затоа што некој тоа го брани, туку едноставно затоа што се работи за сулуда фикс идеја која е трајно неизводлива.
Но демоните ја користат планетата Земја како свое упориште, а луѓето кои се достапни за тоа(такви има мнооогу)ги користат како генератори на енергија. Зошто? Демоните бидејќи се многу оддалечени од Бога, не можат ништо да прават освен да вегетираат. Изворот на енергија кој е достапен само за оние кои доброволно ќе се насочат кон Него така што ги живета Божјите закони(нашата природна состојба), поинаку кажано низ слики, ние сме тие кои треба да вложиме труд, направиме чекори за да од сенка излеземе на Сонце за да не огрее бесплатно, а не сонцето да ни пријде нам во сенката. Бидејќи демоните немаат намера за таков труд, низ вешти интриги успеваат енергетски да ги манипулираат луѓето преку нивните мисли, зборови и постапки потикнувајќи ги да создаваат за нив енергија. Потоа добиената енергија ја користат пред се` за да се држат подалеку од законот на причина и последица(успеваат постојано да ја одложуваат наплатата на сметките, т.е. сркањето на лошата манџа што самите си ја зготвиле преку зли дејствија), и, за да повторно инвестираат во создавање на нови енергетски капацитети т.е. заведување на луѓето кои дозволуваат да се достапни за тоа.
Душите живеат вечно, само материјалното тело, поради законите на природата старее и еден ден умира. Одтаму ни демоните не умираат, но како и сите други души, еден ден, преку Христовата искра на спасение која Христос ја всади во сите луѓе и души ќе се покајат, преобратат и ќе се вратат во вечната Татковина, која ја викаме и Царство Небесно(се мисли на духовниот универзум, а не овој видливиот материјален).
Вечно, но еден ден луѓето веќе нема да им бидат достапни како генератори на енергија. Тогаш ќе бидат заплеткани во сопствената мрежа(Јовановото Откровение симболично вели дека сатанското ќе биде сврзано на илјада години), и ќе се најдат во безизлезна позиција, кога нема да можат ниту напред ниту назад, и ќе можат само да капитулираат.
Тие не се материјални и не се видливи за физичките очи. По природа се крајно себични и користољубиви. Нивната основна девиза која воедно телепатски ја зрачеа и ја зрачат помеѓу луѓето е: ПОДЕЛИ, ВРЗИ И ВЛАДЕЈ!
Секој кој бил или е сојузник на демоните, без исклучок, порано или подоцна станува нивна жртва. Едно од другите правила на демоните е: „На посилниот му припаѓа правото!„ и „Јас ти дадов тебе, сега дај ми ти мене со камата!„. Хиерархијски помалите демони, понекогаш се инкарнираат за да извршат некоја задача како луѓе, но и тогаш кога Демонската држава ги отфрла бидејќи нема веќе доволно енергија да ги држи сите подалеку од тркалото на повторно раѓање(во кое е активен законот на причиниа и последица). Тогаш таквите неизмерно патат под пеколни услови на Земјата уште од раѓање, бидејќи нивните бројни причини(сеидба) станале активни и се изразуваат низ соодветни последици. Без разлика дали некој е демон или не, Бог преку Христа заповедал да се љубиуме едни со други и никому да не го правиме оноа кое не сакаме другите да ни го прават. Оттаму, не треба никому да судиме, туку самите да се трудфиме да постапуваме според Божјите закони, на тој начин воедно се штитиме од манипулациите на демоните.
Во три случаја: - ако некој доволно ја прочисти својата душа од грешното, така што ги оствари божјите закони во чувствата, мислите, зборовите и постапките. Со тоа за него се` му е видливо, како Небесните прекрасни Божји светови, така и демонските подрачја. Но таквиот просветлен човек никогаш нема да ѕирка таму од љубопитност, туку само доколку Христос го упати на такво нешто со цел на негов духовен развој. - сите оние кои биле сојузници на демоните и нивни амбасадори, кога ќе им истече „мандатот„ т.е. по физичката смрт како души ќе се најдат во демонската држава. Тешко ним тогаш. - преку силно љубопитство. Тоа е огромна ОПАСНОСТ, бидејќи енергијата за да можтоа да го види со своите духовни очи не ја добива од Бога, туку од самите демони, а тие се раководат секогаш според принципот „ЈА ти дадов тебе, сега со камата, врати ми ти на мене!„. Последица, еѓу другото,можат да бидат тешки душевни растројства за човекот. Истото важи и за оние кои сакаат од љубопитносат да ѕиркаат во отадестраните подрачја(астралните светови). Единствена желба треба на сите да ни биде да му се допаднеме на Бога така што ги живееме во пракса Исусовите упатства изложени во Беседата на Гората и 10те заповеди примени преку пророкот Мојсеј. Изменето од Majkl - 11.Ноември.2008 во 14:25 |
||||||||
![]() |
||||||||
Maran Ata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
|||||||
Доказ - историја: Православната вера постои 2008 накај 9 години.
![]() Сеуште мислиш дека и на атеист кој не верува во Бог и во ангели и демони може да му се „пристори“ некоја „халуцинација“ или некое „чувство“ дека е демоноопседнат? Ме интересира твое мислење за ова. ![]() ![]() п.с. прости ми за тоа рушиш, требаше да биде во наводници. ![]() |
||||||||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||||||||
![]() |
||||||||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|||||||
Да рушам теологија?
![]() ![]() Колку и да сакам не го можам тоа. Побргу би срушил планина отколку некоја теолошка догма. Вољата на индивидуата е страшно силна врз сопственото его (гледање демони = жонглирање топчиња), но е ништо во споредба со вољата на масата. Рушењето на одредени религии си доаѓа само по себе, со тек на време. Доказ - историјата! |
||||||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||||||||
![]() |
||||||||
Maran Ata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
|||||||
Прости ми вака што ќе ти кажам, ама ти до пред извесно време се трудеше да ни покажеш што (не) учи Библијата, па мислам дека треба да ги знаеш одговорите на овие прашања штом си се нафатил да рушиш теологија. Незлонамерно кажано - само користам логика... ![]() ![]() ![]() |
||||||||
|
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
А ти не знам дали го разбра тоа што јас го пишав за случката со атеист(ката)? Или може и на атеисти кои не веруваат во Бог, а уште помалку во ѓавол, да им се пристори дека се демоноопседнати? ![]() |
||||||||
|
||||||||
![]() |
||||||||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|||||||
Демони!
Верувате дека има! Во ред! Ваше право! Дозволете ми да ве прашам, што подразбирате, или поточно, како ги замислувате демоните? Кој ги создал? Бог? Зошто ги создал? Да ги „искушуваат“ или заплашуваат луѓето? Дали се „раѓаат“ нови демони и дали некои „умираат“ ? Колку време живеат? Какви се тие? Дали се тие духовни суштества или материјални? Или нешто трето? Каде тие престојуваат? На небесата или покрај нас? Како (во кои ситуации) стануваат „видливи“? ... Можеби има и други прашања, но мислам дека се доволни за да се свати суштината! Р.Ѕ. Незнам дали ја разбра алузијата со 3-те топчиња за жонглирање? |
||||||||
|
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
Златниче, ваквите твои коментари навистина докажуваат дека си атеист од првиот кош, со недоучена теологија ![]() Демоноопседнат не може секој да го забележи. Тој може да биде како секој нормален човек, да оди на работа, да излегува во град, да се дружи... Оние кои го знаат подобро човекот, тие можат да забележат промени (подруг поглед, начин на разговарање, однесување), но ако не знаат дека е демоноопседнат, тогаш ќе си бараат изговор за чудното однесување (замор, хиперактивност, болест...). Верувај ми, знам како тоа реално изгледа.
Златник, оваа твоја теорија нема врска со реалноста. Ти реков, знам како изгледа демоноопседнат. Тоа се случи со моја позната личност, и верувај дека не беше верник за „да ја научи“ лекцијата, туку беше атеист. Но, откако ја сфати целата работа што и се случи, тогаш почна да сфаќа дека има Бог, но, и дека има и ѓавол. Страшно и жално е да чекаме тоа да ни се случи, за да поверуваме ![]() Изменето од Maran Ata - 11.Ноември.2008 во 10:09 |
||||||||
|
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
Ете, за малку ќе заборавев на Пентакосталец да му одговорам, а му ветив!
Како многу млад, на плажата на Јадранско море во „живо“ видов како еден чичко жонглираше со 3 камења! Во тој момент, тоа во мене побуди огромен интерес, огромна енергија за и јас да го направам истото. Си реков, кога може тој, ќе можам и јас. По враќањето дома, почнав да вежбам со 3 пластични овошја (јаболко, портокал и праска ![]() Кога некој страшно (страсно) нешто посакува и верува во тоа ... Изменето од Zlatnik - 11.Ноември.2008 во 09:31 |
||||||||
|
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
![]()
Дали некој знае дека во него има некој демон или не? Претпоставувам дека незнае! Како и секој друг верник и тој оди на причесна! Или венчавка, или крштевка, или ...! И што се случува тогаш? Дали тогаш „препаѓа“? Токму тоа и ми беше поентата! Ако во тие луѓе навистина постои демон, би требало во секоја (горенаведена) ситуација кога ќе се допрат до крст (па макар и случајно), да предизвика манифестација каква што гледа(в)ме на клипот, (тресење, препаѓање ...)! А не само во одредени денови кога „е време за истерување“ ! ![]() Мислам дека сега бев (малку) појасен! ![]() ![]() Р.Ѕ. имало уште една порака која не ја видов!
Да де! Секој малку повозрасен верник гледа кај другите соверници како се манифестира тоа „истерување“ демони и нормално, како и се друго што нуди соодветната вера, го прифаќа и тоа, тој начин на однесување во таква ситуација, значи таа лекција! А кај малите деца тоа не е можно да го научат, и затоа неможе ни да се манифестира на таков начин! Значи неможат да ја научат лекцијата! ![]() Изменето од Zlatnik - 11.Ноември.2008 во 09:09 |
||||||||
|
||||||||
![]() |
||||||||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
|||||||
Ima mnogu raboti neobjasnivi za nas lugeto na ovoj svet, nisto ne me cudi i da e tocno toa.... |
||||||||
![]() |
||||||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|||||||
На страната на Преминпортал имаше нешто од руски институт кој истражувал за светата вода и откриле дека кога ќе се изговори " Во името на Отецот, Синот и Светиот Дух" доаѓа до некоја промена во движењето на атомите на водата или така нешто. |
||||||||
![]() |
||||||||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|||||||
![]() ![]() |
||||||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7778798081 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |