![]() |
|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 136137138139140 242> |
Автор | ||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Dali ce treba da poburickame po forumov i da go najdeme izrazot koj ti go koristis velejci deka pravoslavnite se molat na lesevi ???? |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Па кој рече дека починатите верници се мртви? Јас само реков дека немаш гаранција дека тие ги слушаат твоите молитви до нив. Еве, прочитај го уште еднаш коментарот. Или подобро сега легни си, а утре кога ќе се наспиеш прочитај го.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|
Ne tamu nema odgovor na ovaa prasanje... ajde uste ednas procitaj go stihot 32 ”Јас Сум Бог Авраамов, Бог Исаков и Бог Јаковов”? А Бог не е Бог на мртвите, туку на живите!” Ako bog ne e bog na mrvite tuku na zivite jasno e deka i posle telesnata smrt Avram Jakov i Isak ziveat zasto nivniot bog e bog na zivite .. |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Одговорот ти е во мојот предходен пост (ако воопшто го прочита)
|
||
|
||
![]() |
||
|
32 ”Јас Сум Бог Авраамов, Бог Исаков и Бог Јаковов”? А Бог не е Бог на мртвите, туку на живите!”
Avram Isak i Jakov bile mrtvi neli - kako ce go objanis togas ovoj stih?????? |
||
Give me your secrets
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Templarius, едно е ти да се молиш за некој друг, а друго е да повикуваш некој починат верник да се моли за тебе. Ние немаме гаранција дека душите на починатите верници ги слушаат нашите потреби за молитва. Впрочем, ако ги слушаа, тогаш Саул немаше да има потреба да оди кај врачарка за да го повика духот на Самуел, туку лично ќе му се обратеше (во молитва) нели?
И од друга страна, ако беше богоугодно повикувањето на покојните верници да се застапуваат за нас, тогаш зошто тоа никој во Библијата не го направил? Зошто никој не му се помолил на Мојсеј? На Авраам? Исак, Јаков, Јосиф, Давид, Самоил, на некој од пророците? Зошто никој во Библијата не се помолил на покоен светец? Зошто библиските личности се молеле исклучиво на Бог и само на Бог?
|
||
|
||
![]() |
||
majmunce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Септември.2008 Локација: Somalia Статус: Офлајн Поени: 154 |
|
дали тој к*ран е на литературен македонски јазик? јас имам чуено дека не е на литературен македонски јазик
|
||
не се плашам, стори се чучулига
|
||
![]() |
||
gospel ![]() Сениор ![]() Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
|
Jas go imam na Makedonski jazik. Ako nesto mozi da ti koristi eve nekoj podatok: Izdavac - Logos A www.logos-a.com Prevodot go ima napraveno Hasan Dzilo Go zedov 1300 den. Go imam i vo elektronska forma. Mozam da ti go ispratam preku skype. Pozz. |
||
![]() |
||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
|
|
||
![]() |
||
Pentakostalec ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
|
Sakam Da Mu Kazam Na BOG
Te Ljubaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!! |
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
![]() |
||
nikita ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
|
Ок Евангелос...фала за информацијата...да барам на други места
![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Не може да се најде во продажба Кyранот на македнски јазик затоа што е повлечен од продажба. Може да се најде само андерграунд
![]() |
||
|
||
![]() |
||
nikita ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
|
епа штом темава вели општо и неврзано...јас сакам да прашам дали некој знае каде можам да го најдам к*ранот,ама на македонски јазик???побарав од другари муслимани ама тие го имаат на арапски и албански...
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Majkl, EvAngelos i ostanatite...
Ajde prestanete da se prepukuvate megjusebno koj e podobar vernik i prestanete da se zanimavate so analiza na lichnosti... ![]() Site ste Bozhji cheda i ako ste hristijani nema da se soblaznuvate, da go hranite egoto, da ljubomorite, da kodosh*te i da se napagjate. Vash*te dela i skromnost neka govorat kolku gi sledite Isusovite zborovi. Ve molam prestanete so raspravite bidejki toa navistina izgleda grdo. ![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 136137138139140 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |