![]() |
|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 132133134135136 242> |
Автор | |||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Taka bi trebalo da bide, no nekoi se ushte se prikacheni za Stariot Zavet, nebare ke propadne svetot ako bezrezervno go prifatat Isus bez da ja vrtat glavata nazad i da zhalat za onoa sto samiot Toj go preseche.
Taka, si go chuvaat pravoto selektivno da si odbiraat onoa sto im se dopagja od tamu. ![]() |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
Sunny ![]() Сениор ![]() ![]() Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
||
да ама ние по Новиот Завет се водиме денес, нели?
|
|||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
![]() |
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
Da, toa e revolucionerniot Isusov pristap koj ne im se bendisuval na sveshtenicite. Spored niv, ne mozhe eden chovek da se sporeduva so Boga i da gi menuva Bozhjite zakoni, neli? Kaj niv nemalo i se ushte nema svest i produhovenost, samo teologija, dogmi i suvi zborovi na bela hartija. Isusovata Hristova svest e videna kako bezbozhie i eres, kako lazhno mesijansko pretstavuvanje.
A spored Stariot Zavet, za toa sleduva smrt. Bidejki spored togashnite Rimski zakoni samo rimjanite smeele da sudat i egzekutiraat, sveshtenstvoto ja postavi scenata i ja razvi dramata taka sto Isus morashe da bide suden i kaznet od Pontie Pilat. ![]() Chovekov, staven vo tesno, si gi izmi racete i grevot im go prefli na onie koi go smislija i posakuvaa. Изменето од Messenger - 03.Октомври.2008 во 20:51 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
Sunny ![]() Сениор ![]() ![]() Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
||
Hristos rekol koj e bezgresen prv neka frli kamen
|
|||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Vo Stariot Zavet Bog nareduva takvite da se kamenuvaat. Istovremeno, Bog tamu nareduva da se kamenuva i deteto sto ke se oddeli od tatkovata religija... P.S. Mislam deka istoto e zapishano i vo k*ranot. Ako gresham neka bidam popraven. Изменето од Messenger - 03.Октомври.2008 во 19:57 |
|||
|
|||
![]() |
|||
Tetratka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
||
ВО ПРАВО СИ ... АМА ХРИСТОС НЕ Е САМ ЦРКВА ...
ИЛИ ТИ СО ТВОЕТО ИМЕ - ПОГЛАВАР ...
|
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
![]() |
|||
||
значи и вие сте уназадени и постојано се уназадувате, бидејќи вие од поодамна ја имате таа динамичност и совршеност истовремено |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
ggstefan ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 266 |
||
taka e tetratka. nema nisto podobro od Hristos.
sledstveno na toa, makedoncite mozat sega samo da se uzanadat, koga veke im bilo propovedano najsovrsenoto. |
|||
![]() |
|||
Tetratka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
||
ВО ПРАВО СИ, АМА НЕ ЗАБОРАВАЈ - ХРИСТОС НЕ Е САМ ЦРКВА!!!!!!!
|
|||
|
|||
![]() |
|||
ggstefan ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 266 |
||
pa ni tvoja rabota e da etiketiras drugite i nivnata vera. no prasanjeto ostanuva site na ovoj forum da go odgovorat, sto mislat deka se sade um: STO IMA PODOBRO OD HRISTOS? |
|||
![]() |
|||
Maran Ata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Е жив и здрав да си ми, слатко ме изнасмеа ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||
![]() |
|||
||
почекај треба да најдат нешо шо да напишат не мојт тие така од никаде, кај нив спонтано одговори е невозможно да добеш, треба прво настрана да се договорат како ке настапат
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
поетски расположени!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 132133134135136 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |