|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 129130131132133 242> |
Автор | ||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ова е тотална конфузија. Сега испаѓа дека не си библиски христијанин? Кој да знае веќе, што и да си ти се извинувам пред да реагираат модераторите за навреда, но ова е навистина ХАОС.
Друго, не реков дека таа црква така се вика официјално, или дека треба разводен лист за членство, многу добро разбираш за што ти зборувам, лужето од градчето ја викаат така зашто најголем број членови се токму разведени жени. Црквата е протестантска (библиска или како веќе да ја наречам без да се навредите) и пред 2-3 недели бев поканета на служба. И што сега, очекуваш да ти кажам која е па да си го окркам, бре мајката? Па за еден к*рс по веронаука се крие па треба блажени макарие да гугла и да изиграва форумски шерлок холмс...ха ха ха... Ајде стево, знаеш ти убаво кој е најмногу присутен таму...Лица во социјална потреба, разведени сопружници, бивши наркомани.....Мислам, немам ништо против овие лица, но зошту токму на едно место се збрале? |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
stevompc
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
nemoj ti mene haos da mi kazuvas. dovolno ke bide izvini. drugpat ne izmisluvaj, tuku citaj.
i pak nisto ne kaza za taa crkvata navodna. sega nie da ti veruvame na lepe oci? a moze i nemas lepe oci! kaj e taa crkva, koja, koga treba da se razvedes, itn. bitno e mnogu, a vaka samo so prazni slova mislis deka ke postignes nesto? pa jas znam za eden manastir vo koj se pravat orgii. i? |
||||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Марија, што е проблемот?
|
||||
stevompc
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ova sega mi padna vo oci. interesno sto duri i eden zakoraven neprijatel da prepoznae deka crkvata Hristova otsekogas bile 'siromasnite, bednite, danocnicite, ribarite...' a ne fariseite, viskosvestenicite i kniznicnite. bravo! |
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
|
||||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не стево, пак грешиш. Рибарите тргнале по Исуса (како и останатите), да Го слушаат...Овде имаме нешто друго. Овде имаме една агресивност, една настојчивост од страна на овие “цркви“ во лов по овчички, и тоа токму онаму каде е присутна несреќата, има голема разлика во тоа дали планината ќе дојде до Мухамед (како што би било кај исус) или Мухамед ќе оди до планината. |
||||
|
||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Марија и Стево - смирете малку тон и престанете со лично препукување!
|
||||
Do what is right, come what may...
|
||||
stevompc
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
jas nesto kako da procitav vo biblijata 'dojdov za bolnite, a ne za zdravite'?
moze li nekoj da potvrdi deka e taka? |
||||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па смирени сме де, ова не е лично, навистина бар не за мене, ова се работи кои мора да се разјаснат во име на натамошните дискусии. Со цел-подобро запознавање, ословување...Обичен разговор. |
||||
|
||||
stevompc
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ribarite trgnale a. aj da vidime sto pisuva. И, одејќи покрај Галилејското Море, Исус го виде Симон и брат му Андреј како фрлаат мрежа во морето, зашто беа рибари. 17 Исус им рече: „Врвете по Мене и Јас ќе ве направам ловци на луѓе!” 18 И тие веднаш ги оставија мрежите и тргнаа по Него. 19 Па, штом одмина малку, го виде Јаков Заведеев и брат му Јован, исто така во кораб како ги крпат мрежите свои; 20 веднаш ги повика и нив. И тие, оставајќи го татка си Заведеј во коработ со наемниците, тргнаа по Него. kazi mi. isus gi vide simon i andrej, ili oni nego? kazi mi, isus go vide jakov i go vide jovana, ili tie nego? sto veli slovoto? |
||||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Стево, точно дека “на болните им треба лек а не на здравите“. И го наоѓале во Исуса, но Тој не ги притискал...Не ги залажувал... Проповедал, а тие го слушале, слушале...и на крај кога ќе огладнеле, Он правел чуда (за прославување на Отецот) нахранувајќи ги. Овде иамме нешто друго. На болниве прво им се сервира храната (но и работни места, положби, пари), потоа следи проповедта. Демек, гладна мечка оро не игра, нели? Има разлика тука. |
||||
|
||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Марија - дискусијата навлегува во нешто што не сакам да се дискутира на Вероисповед. Ве молам - да ја оставите до тука.
|
||||
Do what is right, come what may...
|
||||
stevompc
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
toa se podmolni lagi sto gi kazuvas. vprocem, zosto nekoj hristijanin voopsto bi delel pari? zosto da ne si gi cuva za sebe, bidejki ti izgleda se gledas niz prizmata na materijalnoto.
zalno. se uste od tebe ocekuvam odgovor kako toa mpc go blagoslovi bludot na premierot? |
||||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тргнале по Него Стево, по Него, станале негови ученици, проповедници. Но тој не им давал пакетчиња, брошурки, и покрупни работи. Не биле агресивни. Тие биле вистинските следбеници, дури им заповедал кога одат некаде да не носат резервна облека....Така? А што имаме денес? Пристап во “библиски“ цркви со ветување за подобар живот, со цел. Така се следи Исус? |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 129130131132133 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |