IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 129130131132133 242>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:08
Ова е тотална конфузија. Сега испаѓа дека не си библиски христијанин? Кој да знае веќе, што и да си ти се извинувам пред да реагираат модераторите за навреда, но ова е навистина ХАОС.

Друго, не реков дека таа црква така се вика официјално, или дека треба разводен лист за членство, многу добро  разбираш за што ти зборувам, лужето од градчето ја викаат така зашто најголем број членови се токму разведени жени. Црквата е протестантска (библиска или како веќе да ја наречам без да се навредите) и пред 2-3 недели бев поканета на служба. И што сега, очекуваш да ти кажам која е па да си го окркам, бре мајката? Па за еден к*рс по веронаука се крие па треба блажени макарие да гугла и да изиграва форумски шерлок холмс...ха ха ха...

Ајде стево, знаеш ти убаво кој е најмногу присутен таму...Лица во социјална потреба, разведени сопружници, бивши наркомани.....Мислам, немам ништо против овие лица, но зошту токму на едно место се збрале?

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
stevompc Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 04.Октомври.2008
Поени: 275
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stevompc Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:12
nemoj ti mene haos da mi kazuvas. dovolno ke bide izvini. drugpat ne izmisluvaj, tuku citaj.

i pak nisto ne kaza za taa crkvata navodna. sega nie da ti veruvame na lepe oci? a moze i nemas lepe oci!

kaj e taa crkva, koja, koga treba da se razvedes, itn.

bitno e mnogu, a vaka samo so prazni slova mislis deka ke postignes nesto? pa jas znam za eden manastir vo koj se pravat orgii. i?
Кон врв
makarios Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:14
Марија, што е проблемот?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stevompc Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:14
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Ајде стево, знаеш ти убаво кој е најмногу присутен таму...Лица во социјална потреба, разведени сопружници, бивши наркомани.....Мислам, немам ништо против овие лица, но зошту токму на едно место се збрале?

ova sega mi padna vo oci.

interesno sto duri i eden zakoraven neprijatel da prepoznae deka crkvata Hristova otsekogas bile 'siromasnite, bednite, danocnicite, ribarite...' a ne fariseite, viskosvestenicite i kniznicnite.

bravo!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:22
Originally posted by stevompc stevompc напиша:

nemoj ti mene haos da mi kazuvas. dovolno ke bide izvini. drugpat ne izmisluvaj, tuku citaj. Јас ти се извинив само за да не добијам опомена. Инаку тек сега немам појма што си.

i pak nisto ne kaza za taa crkvata navodna. sega nie da ti veruvame na lepe oci? a moze i nemas lepe oci! Не црква-“црквиииии“, оваа дека една во помало градче пам станала така извикана, да ја именувам-ЈОК. А очи? Па другите ми велат дека ми се убавитрепкање

kaj e taa crkva, koja, koga treba da se razvedes, itn. Ти реков стево, зошто не читаш, ил сос мен се поиграваш, да ти мине времетотага? Се работи за цркви преполни со разведени...и други социјални потреби, а не дека треба разводен лист за членство (но, добро ме потсети, за стална социјална помош треба потврда од социјално дека барателот на грав/зејтин е социјален случај). Значи маката стево, ги довела луѓето тука, а не нужно го побарале Бог баш тука.

bitno e mnogu, a vaka samo so prazni slova mislis deka ke postignes nesto? pa jas znam za eden manastir vo koj se pravat orgii. i? Битно е секако, можеби и ќе те прошетам еден ден до таму...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:25

interesno sto duri i eden zakoraven neprijatel da prepoznae deka crkvata Hristova otsekogas bile 'siromasnite, bednite, danocnicite, ribarite...' a ne fariseite, viskosvestenicite i kniznicnite.

bravo!

Не стево, пак грешиш. Рибарите тргнале по Исуса (како и останатите), да Го слушаат...Овде имаме нешто друго. Овде имаме една агресивност, една настојчивост од страна на овие “цркви“ во лов по овчички, и тоа токму онаму каде е присутна несреќата, има голема разлика во тоа дали планината ќе дојде до Мухамед (како што би било кај исус) или Мухамед ќе оди до планината.големо%20гушкање
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:27
Марија и Стево - смирете малку тон и престанете со лично препукување!
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stevompc Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:28
jas nesto kako da procitav vo biblijata 'dojdov za bolnite, a ne za zdravite'?

moze li nekoj da potvrdi deka e taka?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:29
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Марија и Стево - смирете малку тон и престанете со лично препукување!

Па смирени сме де, ова не е лично, навистина бар не за мене, ова се работи кои мора да се разјаснат во име на натамошните дискусии. Со цел-подобро запознавање, ословување...Обичен разговор.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stevompc Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:32

bravo!
Не стево, пак грешиш. Рибарите тргнале по Исуса (како и останатите), да Го слушаат...Овде имаме нешто друго. Овде имаме една агресивност, една настојчивост од страна на овие “цркви“ во лов по овчички, и тоа токму онаму каде е присутна несреќата, има голема разлика во тоа дали планината ќе дојде до Мухамед (како што би било кај исус) или Мухамед ќе оди до планината.големо%20гушкање

ribarite trgnale a. aj da vidime sto pisuva.

И, одејќи покрај Галилејското Море, Исус го виде Симон и брат му Андреј како фрлаат мрежа во морето, зашто беа рибари.

17 Исус им рече: „Врвете по Мене и Јас ќе ве направам ловци на луѓе!”

18 И тие веднаш ги оставија мрежите и тргнаа по Него.

19 Па, штом одмина малку, го виде Јаков Заведеев и брат му Јован, исто така во кораб како ги крпат мрежите свои;

20 веднаш ги повика и нив. И тие, оставајќи го татка си Заведеј во коработ со наемниците, тргнаа по Него.

kazi mi. isus gi vide simon i andrej, ili oni nego? kazi mi, isus go vide jakov i go vide jovana, ili tie nego? sto veli slovoto?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:33

jas nesto kako da procitav vo biblijata 'dojdov za bolnite, a ne za zdravite'?

moze li nekoj da potvrdi deka e taka?

Стево, точно дека “на болните им треба лек а не на здравите“.
И го наоѓале во Исуса, но Тој не ги притискал...Не ги залажувал...
Проповедал, а тие го слушале, слушале...и на крај кога ќе огладнеле, Он правел чуда (за прославување на Отецот) нахранувајќи ги.

Овде иамме нешто друго.
На болниве прво им се сервира храната (но и работни места, положби, пари), потоа следи проповедта. Демек, гладна мечка оро не игра, нели?големо%20гушкање

Има разлика тука.

Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:35
Марија - дискусијата навлегува во нешто што не сакам да се дискутира на Вероисповед. Ве молам - да ја оставите до тука.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stevompc Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:35
toa se podmolni lagi sto gi kazuvas. vprocem, zosto nekoj hristijanin voopsto bi delel pari? zosto da ne si gi cuva za sebe, bidejki ti izgleda se gledas niz prizmata na materijalnoto.

zalno.

se uste od tebe ocekuvam odgovor kako toa mpc go blagoslovi bludot na premierot?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:37

bravo!

ribarite trgnale a. aj da vidime sto pisuva.

И, одејќи покрај Галилејското Море, Исус го виде Симон и брат му Андреј како фрлаат мрежа во морето, зашто беа рибари.

17 Исус им рече: „Врвете по Мене и Јас ќе ве направам ловци на луѓе!”

18 И тие веднаш ги оставија мрежите и тргнаа по Него.

19 Па, штом одмина малку, го виде Јаков Заведеев и брат му Јован, исто така во кораб како ги крпат мрежите свои;

20 веднаш ги повика и нив. И тие, оставајќи го татка си Заведеј во коработ со наемниците, тргнаа по Него.

kazi mi. isus gi vide simon i andrej, ili oni nego? kazi mi, isus go vide jakov i go vide jovana, ili tie nego? sto veli slovoto?

Тргнале по Него Стево, по Него, станале негови ученици, проповедници. Но тој не им давал пакетчиња, брошурки, и покрупни работи. Не биле агресивни. Тие биле вистинските следбеници, дури им заповедал кога одат некаде да не носат резервна облека....Така?
А што имаме денес? Пристап во “библиски“ цркви со ветување за подобар живот, со цел. Така се следи Исус?

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 129130131132133 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,500 секунди.