|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 108109110111112 242> |
Автор | ||
ggstefan
Сениор Регистриран: 19.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 266 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
od kade ti toj argument deka krstevanjeto na bebinja bilo nametnuvanje na verata? ako e taka, mnogu NEUSPESNO ja nametnuvate verata, bidejki od tie krstenite izrasnuvaat sekakvi bitangi.
znaci cista demagogija e ova tvoeto, da napagjas nepostoecki argument i da se falis uste sam sebe. |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ggstefan - навистина не разбрав што напиша... дај објасни...
|
||
Do what is right, come what may...
|
||
ggstefan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ima golema razlika. bidejki toa dete na 16 godini ke saka da se krsti i ke znae zosto da se krsti, i vidi vidi, uste edna mala minorna razlika: ke veruva. |
||
ggstefan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
velis argument za da ne se krstat bebinjata bilo deka toa e nametnuvanje. koj go veli toj argument? znaci ne e zaradi toa sto ne treba da se krstat bebinjata, bidejki i onaka so krstevanje ne mozete da nametnte vera. |
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
“Г.Г.СТЕФАН“
ГАКТ Е ДЕКА НА НИТИ ЕДНА ТЕМА НЕ ГИ ЧИТАШ ПРЕДХОДНИТЕ СТРАНИЦИ ...
ОДГОВОРИ НА ОВА!!!
п.с. од сега ја сум протестантски пастор ...
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
ggstefan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
priznavam tetratka deka nekoi postovi ne gi citam.
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НЕ ЗАСЛУЖУВААТ - И ЈА ТАКА СИ МИСЛАМ!!! |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ггстефан - од скоро си на форумов - муабетот за наметнувањето е од постари дискусии со членовите тука, затоа се надоврзав така.
А дали кога детето ќе дојде до 16 години, а претходно цел живот е "задоено" со таа идеја, дали тоа навистина верува или мисли дека верува? |
||
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве, бидејќи ми беше забележано дека не е во темата за спасението - да прашам тука.
Дали при крштевањето во евангелските цркви (таканаречено изворно христијанство) се кажува некаква молитва од страна на оној кој се крштева и каква е таа? |
||
|
||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Самото крштевање не те спасува! Крштевањето е за оние кои се веќе спасени. Не спаси Оној Кој на крстот животот Свој Го даде за нас. Инаку неаше потреба да умре Тој. Ќе имаше уште една заповед: крсти се па спаси се и ќе беше доволно само тоа. Но очигледно е дека нашите дела нема да не спасат. Нас само Делото на Праведникот не спасува! Со голема благодарност да ја прифатиме Неговата света жртва и да се покаеме што досега сме мислеле дека некое наше дело ќе не оправда. |
||
ggstefan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
prasanjeto e mnogu smesno, znaejki deka deteto na 40 dena, nitu moze da veruva, nitu moze da misli deka veruva. znaci moze ne e sovrseno, ama e podobro sepak. |
||
ggstefan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne sum cul za takva molitva, ako nekoj znae za takva praktika neka kaze. |
||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога јас бев крстен, самиот своеволно се молев во себе. Но немаше некоја молитва која требаше сите кандидати да ја кажат.
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Темплариус - престани со вакви постови. Имаш втора опомена. Следниот пат ќе добиеш бан на една недела.
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 108109110111112 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |