![]() |
|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4950515253 242> |
Автор | |||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Лане, јас лично сум среќен и Му Благодарам на БОГА што се вклучи на подфорумот и покрајтоа што во него се чуствуваш неубаво. Среќен сум што си се заинтересирала и што си почнала да трагаш по постовите на тој учесник на форумот и со твоето искуство си се решила да реагираш со желба да ги заштитиш младите! Лично воопшто немам ништо против да го експонираш неговото име и тоа зло кај него што тебе те направи нерамнодушна, за да видиме дали тој учесник шири опасна лага и го загрозува духовниот живот на младите!? Кој е тоа и што е тоа конкретно ? Те молам пиши отворено и без срамење! Пред Љубовта и грижата кон младите која ја презентираш, имам најголем можен респект, бидејќи Љубовта е за мене ВИСТИНАТА а и самиот имам две неполнолетни дечиња! Ти велиш дека постарите знаат што е вистина а што лаж! Те молам објасними што е од твој аспект вистина а што лаж која те активирала да се вклучиш во подфорумот во кој што најарадо и не би била? Во надеж дека од “војната што ја водат закопаните во рововите“ ќе профитираат најповеќе баш младите, те повикувам за нивно добро не на двобој туку на пријателска дискусија! Со длабока почит спирос Изменето од spiros - 28.Мај.2009 во 00:09 |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
![]() |
|||
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
||
ova sto go pisuvam ima i nema vrska so temava....ne znaev kade! se nadevam deka nema da vi preci.....na ovoj podforum ne sakam da pisuvam...se osekam neprijatno...kako da vleguvam vo tug dom...ama ednostavno bev iritirana....veke podolgo vreme gledam deka stoi eden ist potpis skoro na site temi....me zaintrigira...pocnav da citam se so red..sekoj go ima pravo da pisuva kade saka i da "recam sto saka" ......ama....kapkata vo casata bese edna tema...odnosno komentarite na taa tema...me nateraa da reagiram....nie postarite (mislam na godini) vo golem broj na slucaevi znaeme da razlucime sto e dobro ili loso, sto e vistina a sto laz.....ama ovde ima i pomladi...internet e "strasen" medium...duri sega toa go gledam...zatoa sakav site da gi zamolam...i "vernicite" i onie od druga strana da vo svoite komentari ne gi zloupotrebuvaat malite, nevini i naivni...site sme dlaboko zakopani na dvete strani od rovot ...sosem normalno.....ama barem tie sto se po greska naogaat na sredina... da ne gi potopime....neka se opredelat sami... ps. ova ne e kritika za moderatorite...ednostavno edno moe mislenje.
Mesi e vo pravo....vo voda dupka ne se kopa
![]() |
|||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|||
![]() |
|||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
||
lane62 navede citat od Biblijata i vo vrska so toa i bese prasanjeto.. |
|||
![]() |
|||
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
||
Достоен ли е некој да каже дека е господ? |
|||
![]() |
|||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
||
Јас не сум тој што можам да се очистам од страстите, но Оној што го започнал тоа во мене - и во секој друг што верува и се надева во Него - е моќен да го стори тоа!
Нему само Фала и Слава! п.с. Ти благодарам за трпението и трудот. Изменето од spiros - 26.Мај.2009 во 01:09 |
|||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
![]() |
|||
makarios ![]() Сениор ![]() Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
||
Spiros, зарем е битно што јас мислам? Битно е да се очистуваме од страстите, за да може вистински да го познаеме Господ.
|
|||
![]() |
|||
||
Ти благодарам Макариос за вниманието и трудот! Што мислиш ти за луѓето кои велат дека мастурбацијата е нешто најнормално и ја сметаат дури како лек за страсите ? Шалом! |
|||
|||
![]() |
|||
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
||
ne si dobro razbral.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
||
Тоа кажува голема горделивост!
|
|||
![]() |
|||
||
isto kako vo onaa recenica sto cesto se slusa...."jas mozam da pravam sto sakam...jas sum gospod za tebe!"....sto toa kazuva? |
|||
|
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Тоа е твојата претстава за Бог, но не и библиската. Законот во Библијата е листа од пишани заповеди, регулативи и одредби, определен со посредство на ангели, со рака на еден посредник, а е даден НА И ЗА ЛУЃЕТО (а не Бог) за да се осуди нивниот грев.
Бог е над законот, а Неговата совршеност нема врска со тоа. На Бог не му треба закон. Што ќе му е? Ако евентуално го прекрши да не има некој над Него да му суди?
![]() Никаде во Библијата нема да сретнеш заповед до Бог. Ќе сретнеш на пример една констатација која вели "Бог не може да лаже", но тоа не е заповед до Бог, туку само констатација за Неговата природа.
Ако јас тебе ти дадам заповед да не пиеш од мојот чај, дали јас ќе си противречам доколк си се напијам од мојот чај? Епа исто е и со заповедта "Не убивај." Сите животи се на Бог и ние немаме право да одземеме нечиј живот, но Бог има право, затоа што се негови нели?
"зашто, сите животи се Мои, како животот на таткото така и животот на синот. И еве, оној кој ќе згреши, тој ќе умре." (Господ во Езекиел 18:4) Изменето од EvAngelos - 24.Мај.2009 во 02:36 |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
Stanuva interesno...
![]() |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
||
Изменето од Majkl - 24.Мај.2009 во 01:55 |
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Во никој случај Бог не си противречи кога одзема нечиј живот. Шестата Божја заповед "Не убивај" Бог му ја даде на човекот, а не си ја даде на себе. И не само таа, туку сите Божји заповеди се однесуваат на човекот, а не на Бог.
Од друга страна, Бог, како Автор на животот, има суверено право над него. Тој го дава, Тој го зема и не одговара пред никого.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4950515253 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |