IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 194195196197198 242>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Август.2009 во 21:18
Убави одговори навистина, Евангелос, бар да сум 100% сигурна дека не сум копиле во очите на Бог!голема%20насмевка

Мајкл, потполно се сложувам за виното, класична злоупотреба, затоа и го наведов примерот, на кој Ахмар по секоја цена му најде оправдување.

Работата е да се излезе од духовното слепило и да се тргне по патот на Вистинската Светлина, како што во Ев. по Јован се нарекува Христос.

Значи свет е браков на Бучковски што остави жена заради друга и изврши прељуба, а другиве што викаш чесни и неизвалкани ама невенчани в црква се блуд, ц...ц...ц...лутина

А ти Кејт, ако го изгушкаш Еван, изгушкај го, ама бар прочитај му го и текстот, преубав е.

Еве и гушка од мене до сите вас, болтирани душиголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 09:50

Редовно читам во Вероисповед, е сега колку разбирам од ова што
го читам е друга работа.... но едно не ми е баш најјасно...
....Зошто кај другите го осудуваме она што кај нас самите најмногу ни пречи ???
секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
ahmar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 712
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ahmar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 14:29
Бре бре евангелосе,од "библист" се претвори во саркастичен мрчатор(има и еден подобар скопски термнин али не за на форумов).
Барем порано цитираше од Светото Писмо а сега само плукаш.Ако ако... плукај си ти и понатаму.
Друго е што и ти сам не веруваш у тоа за што ги обвинуваш православните,а остај друго што тресеш толку невистини и клевети што не знам дали да се смеам или да те жалам.
А кога сме кај тоа духовно слепило што го споменуваш..значи сите до сега сме биле у мрак(поточно од апсотолите па до ден денес) но ете морале да дојдата баптистите во Скопје па да ја видиме светлината и вистинското христијанство кое bay the way додека не дошле баптистите, се изгубило у црна дупка.
п.с
марија_магдалена..не сум рекол дека си копиле како што ни јас не сум копиле.

Изменето од ahmar1 - 25.Август.2009 во 14:32
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 15:37
Originally posted by ahmar1 ahmar1 напиша:

Бре бре евангелосе,од "библист" се претвори во саркастичен мрчатор (има и еден подобар скопски термнин али не за на форумов).

ahmar1, дискутирање за личности е забрането од кога постои форумов, а да не зборам пак за навредување и клеветење. Јас ниту мрчев ниту плукав, туку коментирав за текстот од списанието Премин кој maria_magdalena го изложи на форумов. До кога коментарите што не ви се допаѓаат и со кои не се сложувате ќе ги нарекувате "плукање"?
До кога во недостиг на контрааргументи или на одговори ќе ја менувате насоката на дисксуија од темата кон напаѓање на личноста што размислува поинаку, нејзино дискредитирање, анатемисување и, кога би можеле, спалување на клада? Во ништо не сте подобри од вашите духовни предци.

Јас стојам зад секоја "невистина" и "клевета" што ја напишав во предходниот коментар. Повели цитирај ме каде сум напишал такво нешто, па ќе дискутираме. Но, доколку имаше такво нешто, ти ќе го напиеше тоа наместо клеветите и навредите.

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 15:51
Originally posted by pcelka pcelka напиша:

Редовно читам во Вероисповед, е сега колку разбирам од ова што
го читам е друга работа.... но едно не ми е баш најјасно...
....Зошто кај другите го осудуваме она што кај нас самите најмногу ни пречи ???

Здраво pcelka. Ми недостигаат твоите коментари на овој подфорум. Форумов не е само за читање, но и за пишување, па затоа немој да се воздржуваш од коментирање. Слободно напиши ги работите кои не ти се јасни па сите заедно ќе дискутираме за нив. Предноста на форумов е што не има од повеќе вери и ќе можеш да добиеш различни мислења.

Прашањето кое го постави е премногу општо и можеби повеќе се вклопува во дискусиите на подфорумот Филозофија. Доколку се изразиш малку попрецизно верувам дека повеќе ќе се вклучат во дискусијата на твоето прашање.
Поздрав.
Кон врв
fileo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 165
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fileo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 17:06
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Вчера ми падна в раце магазинот Премин. Листајќи го, наидов на некои интересни текстови, кои ми го одвлекоа вниманието.***Имено, Горан Величковски-Зевзекманија “целомудрува“ во списаниево на тема Шегобијци. В очи ми падна следниов текст:    “Си правиме муабет со една госпоѓа која не е венчана а има шеесет и кусур години, две чеда и здрав маж...“ . (Во текстот следува дека дотичнава е регистрирана т.е. има склучено граѓански брак но не и црковен), и сега Зевзеков созерцава: “Женава заради невенчање е подготвена да биде осудена на Вечниот Суд, само и колку да не му попушти на мажот. Кога таа би верувала дека душата ќе и се прпелка (мачи) заради тоа, кога таа би се срамела од тоа што нејзините деца цел живот ќе бидат третирани од Бог како деца од нечестив брак, би трчала пред олтарот....не сакајќи да го стори она што Му е угодно на Бог“По текстов-останав-зевзекната.Мислам, моите родители не се венчани в црква, кој може да знае и со сигурност да каже дека Бог ме третира како дете од нечестив брак?Алооооо!***И една друга работа...Разбирам дека секое списание мора да си има некои спонзори кои треба да ги рекламира. Но, на една страна доминира шише во природна величина од Вин. визба СКОВИН, во позадина е нацртан манастир, а над истиот пишува “Во Бога е вистината“. Значи ако дрмнам едно шише црвено вино Марков Манастир, ќе бидам поблизу до Бога а? Каква злоупотреба на лат. изрека.Се разочарав начисто.Има и др. бисери но овие некако ме потрефија лично.Што мислите вие за ова?

evangelie po Jovan 1:11-12
A na site koi go primija (Isus) im se dade pravo da stanat Bozji deca, na onie koi go prifatija Negovoto Ime.

Ti ako si go prifatila Isus za tvoj Gospod i Spasitel, togas ti ne si veke dete zacnato vo bludstvo.

Ti si Bozjo dete.novorodeno od Boga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 17:58

Да fileo, тоа го вели Светото Писмо, наспроти православниот целомудрец погоре кој вели дека децата чии родители не биле венчани во православна црква "ќе бидат третирани од Бог како деца од нечестив брак" (читај: копилиња).

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 18:40
Ахмар, убаво ја почнавме дискусијава, огради се од донесување лични “судови“.

Фокусот на дискусијата беше натписот во ПРЕМИН кој мене ме засегна, и “целомудрувањето“ на Горан Величковски кој има некоја улога на православен апологер како и Јанко Илковски, кој пишува во истото списание на на својата емисија глуми лудило.

Не рече ти дека јас сум копиле но јас така саркастично се изразив по однос на текстот на Г.Величковски-а не заради твојот коментар, Женава заради невенчање е подготвена да биде осудена на Вечниот Суд, само и колку да не му попушти на мажот. Кога таа би верувала дека душата ќе и се прпелка (мачи) заради тоа, кога таа би се срамела од тоа што нејзините деца цел живот ќе бидат третирани од Бог како деца од нечестив брак, би трчала пред олтарот....не сакајќи да го стори она што Му е угодно на Бог

Кои се тогаш деца од нечестив брак?
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 18:53

Ахмар, убаво ја почнавме дискусијава, огради се од донесување лични “судови“. Фокусот на дискусијата беше натписот во ПРЕМИН кој мене ме засегна, и “целомудрувањето“ на Горан Величковски кој има некоја улога на православен апологер како и Јанко Илковски, кој пишува во истото списание на на својата емисија глуми лудило.Не рече ти дека јас сум копиле но јас така саркастично се изразив по однос на текстот на Г.Величковски-а не заради твојот коментар, Женава заради невенчање е подготвена да биде
осудена на Вечниот Суд, само и колку да не му попушти на мажот. Кога
таа би верувала дека душата ќе и се прпелка (мачи) заради тоа, кога таа
би се срамела од тоа што нејзините деца цел живот ќе бидат третирани од
Бог како деца од нечестив брак, би трчала пред олтарот....не сакајќи да
го стори она што Му е угодно на Бог

Decata ne se krivi ako se zacnati vonbracno ili vo nezakonet brak.

Sekoj ke odgovara pred Boga sam za sebe . Roditelite se krivi i tie ke odgovaraat pred Boga.

Изменето од KINGDAVID - 25.Август.2009 во 18:53
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 19:12
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Ахмар, убаво ја почнавме дискусијава, огради се од донесување лични “судови“. Фокусот на дискусијата беше натписот во ПРЕМИН кој мене ме засегна, и “целомудрувањето“ на Горан Величковски кој има некоја улога на православен апологер како и Јанко Илковски, кој пишува во истото списание на на својата емисија глуми лудило.Не рече ти дека јас сум копиле но јас така саркастично се изразив по однос на текстот на Г.Величковски-а не заради твојот коментар, Женава заради невенчање е подготвена да биде
осудена на Вечниот Суд, само и колку да не му попушти на мажот. Кога
таа би верувала дека душата ќе и се прпелка (мачи) заради тоа, кога таа
би се срамела од тоа што нејзините деца цел живот ќе бидат третирани од
Бог како деца од нечестив брак, би трчала пред олтарот....не сакајќи да
го стори она што Му е угодно на Бог

Decata ne se krivi ako se zacnati vonbracno ili vo nezakonet brak.

Sekoj ke odgovara pred Boga sam za sebe . Roditelite se krivi i tie ke odgovaraat pred Boga.

Kingdavid, овде не станува збор за вонбрачно зачнати деца или деца од див, незаконит брак.
Станува збор за деца кои се родени во граѓански брак-а кој не бил склучен во црква. Дали и ти се сложуваш со Величковски дека тие деца од Бог се третирани како деца од нечестив брак?

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 20:27

Ne se slozuvam deka tie deca od Bog se tretirani kako deca od necestiv brak . Toa ne e nitu Bibliski, nitu Hristijanski stav...
Кон врв
Pentakostalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2008
Поени: 583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 23:25
BOG site ne tretira dodeka se pokajame za nasite grevovi kako negovi deca,za toa sto BOG ne gleda da li si roden so svetski vklucen brak,ili si roden pa ostaven ili tvojta majka ja siluvale pa taka si roden...
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 23:27
Wellcome back, раперуголемо%20гушкање
Кон врв
izvoren Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Октомври.2008
Поени: 700
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 23:46
Впрочем, Духот што Го примивте не ве претвора одново во робови, па и понатаму да се плашите од Бог! Напротив, Тој Дух ве посвои и сега сте Божји деца и на Бог можете да Му се обраќате со „Аба“, што значи „Татко“.

Самиот Божји Дух, заедно со нашиот дух, не уверува дека ние навистина сме Божји деца.

Евреите 8 15-16

Во очите на Бог не е важно во какво семејство ние сме живееле или живееме.Него Му е важно како живееме и како размислуваме.

Секој што го прифатил Исус Христос за Спасител и Господ може да се нарече Божјо чедо,затоашто Бог преку Христос не само што ни ги прости гревовите, туку и не посвои.

Ефесјаните: 1:5 Неговиот план отсекогаш беше, преку Исус Христос, да не посвои, да не направи Негови деца. Тоа беше резултат на Неговата благонаклоност спрема нас.

Изменето од izvoren - 26.Август.2009 во 00:46
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 194195196197198 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.