|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 194195196197198 242> |
Автор | ||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Убави одговори навистина, Евангелос, бар да сум 100% сигурна дека не сум копиле во очите на Бог!
Мајкл, потполно се сложувам за виното, класична злоупотреба, затоа и го наведов примерот, на кој Ахмар по секоја цена му најде оправдување. Работата е да се излезе од духовното слепило и да се тргне по патот на Вистинската Светлина, како што во Ев. по Јован се нарекува Христос. Значи свет е браков на Бучковски што остави жена заради друга и изврши прељуба, а другиве што викаш чесни и неизвалкани ама невенчани в црква се блуд, ц...ц...ц... А ти Кејт, ако го изгушкаш Еван, изгушкај го, ама бар прочитај му го и текстот, преубав е. Еве и гушка од мене до сите вас, болтирани души |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Редовно читам во Вероисповед, е сега колку разбирам од ова што
го читам е друга работа.... но едно не ми е баш најјасно...
....Зошто кај другите го осудуваме она што кај нас самите најмногу ни пречи ???
|
||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бре бре евангелосе,од "библист" се претвори во саркастичен мрчатор(има и еден подобар скопски термнин али не за на форумов).
Барем порано цитираше од Светото Писмо а сега само плукаш.Ако ако... плукај си ти и понатаму. Друго е што и ти сам не веруваш у тоа за што ги обвинуваш православните,а остај друго што тресеш толку невистини и клевети што не знам дали да се смеам или да те жалам. А кога сме кај тоа духовно слепило што го споменуваш..значи сите до сега сме биле у мрак(поточно од апсотолите па до ден денес) но ете морале да дојдата баптистите во Скопје па да ја видиме светлината и вистинското христијанство кое bay the way додека не дошле баптистите, се изгубило у црна дупка. п.с марија_магдалена..не сум рекол дека си копиле како што ни јас не сум копиле. Изменето од ahmar1 - 25.Август.2009 во 14:32 |
||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ahmar1, дискутирање за личности е забрането од кога постои форумов, а да не зборам пак за навредување и клеветење. Јас ниту мрчев ниту плукав, туку коментирав за текстот од списанието Премин кој maria_magdalena го изложи на форумов. До кога коментарите што не ви се допаѓаат и со кои не се сложувате ќе ги нарекувате "плукање"?
До кога во недостиг на контрааргументи или на одговори ќе ја менувате насоката на дисксуија од темата кон напаѓање на личноста што размислува поинаку, нејзино дискредитирање, анатемисување и, кога би можеле, спалување на клада? Во ништо не сте подобри од вашите духовни предци.
Јас стојам зад секоја "невистина" и "клевета" што ја напишав во предходниот коментар. Повели цитирај ме каде сум напишал такво нешто, па ќе дискутираме. Но, доколку имаше такво нешто, ти ќе го напиеше тоа наместо клеветите и навредите.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Здраво pcelka. Ми недостигаат твоите коментари на овој подфорум. Форумов не е само за читање, но и за пишување, па затоа немој да се воздржуваш од коментирање. Слободно напиши ги работите кои не ти се јасни па сите заедно ќе дискутираме за нив. Предноста на форумов е што не има од повеќе вери и ќе можеш да добиеш различни мислења.
Прашањето кое го постави е премногу општо и можеби повеќе се вклопува во дискусиите на подфорумот Филозофија. Доколку се изразиш малку попрецизно верувам дека повеќе ќе се вклучат во дискусијата на твоето прашање.
Поздрав.
|
||
|
||
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
evangelie po Jovan 1:11-12 A na site koi go primija (Isus) im se dade pravo da stanat Bozji deca, na onie koi go prifatija Negovoto Ime. Ti ako si go prifatila Isus za tvoj Gospod i Spasitel, togas ti ne si veke dete zacnato vo bludstvo. Ti si Bozjo dete.novorodeno od Boga. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да fileo, тоа го вели Светото Писмо, наспроти православниот целомудрец погоре кој вели дека децата чии родители не биле венчани во православна црква "ќе бидат третирани од Бог како деца од нечестив брак" (читај: копилиња). |
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ахмар, убаво ја почнавме дискусијава, огради се од донесување лични “судови“.
Фокусот на дискусијата беше натписот во ПРЕМИН кој мене ме засегна, и “целомудрувањето“ на Горан Величковски кој има некоја улога на православен апологер како и Јанко Илковски, кој пишува во истото списание на на својата емисија глуми лудило. Не рече ти дека јас сум копиле но јас така саркастично се изразив по однос на текстот на Г.Величковски-а не заради твојот коментар, Женава заради невенчање е подготвена да биде осудена на Вечниот Суд, само и колку да не му попушти на мажот. Кога таа би верувала дека душата ќе и се прпелка (мачи) заради тоа, кога таа би се срамела од тоа што нејзините деца цел живот ќе бидат третирани од Бог како деца од нечестив брак, би трчала пред олтарот....не сакајќи да го стори она што Му е угодно на Бог Кои се тогаш деца од нечестив брак? |
||
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Decata ne se krivi ako se zacnati vonbracno ili vo nezakonet brak. Sekoj ke odgovara pred Boga sam za sebe . Roditelite se krivi i tie ke odgovaraat pred Boga. Изменето од KINGDAVID - 25.Август.2009 во 18:53 |
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kingdavid, овде не станува збор за вонбрачно зачнати деца или деца од див, незаконит брак. Станува збор за деца кои се родени во граѓански брак-а кој не бил склучен во црква. Дали и ти се сложуваш со Величковски дека тие деца од Бог се третирани како деца од нечестив брак? |
||
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne se slozuvam deka tie deca od Bog se tretirani kako deca od necestiv brak . Toa ne e nitu Bibliski, nitu Hristijanski stav... |
||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
BOG site ne tretira dodeka se pokajame za nasite grevovi kako negovi deca,za toa sto BOG ne gleda da li si roden so svetski vklucen brak,ili si roden pa ostaven ili tvojta majka ja siluvale pa taka si roden...
|
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Wellcome back, раперу
|
||
|
||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Впрочем, Духот што Го примивте не ве претвора одново во робови, па и понатаму да се плашите од Бог! Напротив, Тој Дух ве посвои и сега сте Божји деца и на Бог можете да Му се обраќате со „Аба“, што значи „Татко“.
Самиот Божји Дух, заедно со нашиот дух, не уверува дека ние навистина сме Божји деца. Евреите 8 15-16 Во очите на Бог не е важно во какво семејство ние сме живееле или живееме.Него Му е важно како живееме и како размислуваме. Секој што го прифатил Исус Христос за Спасител и Господ може да се нарече Божјо чедо,затоашто Бог преку Христос не само што ни ги прости гревовите, туку и не посвои. Ефесјаните: 1:5 Неговиот план отсекогаш беше, преку Исус Христос, да не посвои, да не направи Негови деца. Тоа беше резултат на Неговата благонаклоност спрема нас. Изменето од izvoren - 26.Август.2009 во 00:46 |
||
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
||
Внеси реплика | страница <1 194195196197198 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |