IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 173174175176177 242>
Автор
Порака
Pravoslaven Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 705
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 13:23

Originally posted by Pravoslaven Pravoslaven напиша:

Messenger, vo pravo e Asya. Isus vo Noviot Zavet kaza deka prorocite zavrsuvaat so Jovan Krstitel, a toa znaci deka posle nego nema da ima proroci, taka sto nikakva Gabriele, nikakva Elena Vajt, John Smith itn ne bi mozele da bidat Bozji proroci - baren ne spored Isus Hristos.

Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Sepak Isus Hristos veli deka toj se objavuval i ponataka preku prorocite i se objvauva i denes.

A kade go veli toa Isus? Kade e toa zapisano, snimeno... vo nekoja kniga li? Na nekoe CD ili?

Biblijata e taa sto veli deka ce prestanat prorostvata, a ne Hristos.

A od kade ni ja citirase izjavata:

Jas sum Patot, Vistinata i Zivotot i nikoj ne doadja kaj Otecot osven preku Mene!

Изменето од Pravoslaven - 28.Декември.2008 во 13:24
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 14:26
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Дали доколку не се држам до учењето на светите оци туку само до Библиското учење ќе го загубам спасението?

Марија,
твоето прашање е погрешно поставено. Учењето на светите отци не е споривно од библиското учење, туку доплнување или поточнои дообјаснување на длабините Божји. И ако некој те учи спротивно не му верувај.Сето светоотечко предание е темелено на Светото Писмо.
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 15:08
Марија, а си пробала ли (си помислила ли) да веруваш само во бог? Без да се придржуваш на книги (библија, „свети“ книги на „свети“ отци ...). Без верување во ангели, ѓаволи, икони и разни други „свети“ реликвии ... ! Едноставно, да веруваш само во Него! И само нему да му се молиш. Нели е тоа она вистинското што самиот тој го посакува? Зошто инаку би го забранил златното теле, зошто вели јас сум еден и единствен и немај друг освен мене?
Сите на различни начини го доживуваат бог. Некои (попаметни) тоа свое лично искуство го преточуваат во книга и, под влијание на „чудесно стекнатата моќ“ (која помалку или повеќе знаеме како се стекнува), го наметнуваат како единствено исправно.
Затоа прави добро, не мисли никому лошо, помогни му на тој на кого му е потребна помош, весели се, смеј се, изразувај ги своите чувства, зашто човекот е емотивно суштество. Остај настрана што некои велат да се воздржуваме. Кога, каде и зошто да се воздржуваме? Да се воздржуваме од смеење или да не се веселиме, да не плачеме, да не бидеме горди (на постигнати лични успеси или на сопственото дете)? Каков е тој повик на „воздржание“ или на неискажување на гордост?
Не чекај некој да ти каже во што да веруваш и како во тоа да веруваш. И, почитувај ги сите кои веруваат (или не веруваат) во друго, спротивно од твоето.
Спореди ги сите наши предлози (да не речам „совети“) , размисли и определи се самата како ти ќе си го живееш животот. Не гледај никому да му угодиш (се разбира ова се однесува само по ова прашање, никако за друго) туку само по твое убедување.
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 16:19

nikakva Elena Vajt, John Smith itn ne bi mozele da bidat Bozji proroci - baren ne spored Isus Hristos.
Elen Vajt i Smit(dvajcata se povrzuvaat so adventistite) samo ja tolkuvale Biblijata smetajci deka niv gi vodi bozjata volja no nikogas ne nastapuvale kako proroci vo smisla kako instrumenti-mediumi(zvucnici) kako sto toa go pravele prorocite vo stariot zavet ili drugite proroci po Hrista.

Sepak Isus Hristos veli deka toj se objavuval i ponataka preku prorocite i se objvauva i denes.

A kade go veli toa Isus? Kade e toa zapisano, snimeno... vo nekoja kniga li? Na nekoe CD ili?
Ima i cd-a i kaseti i knigi, navistina, vo golemo izobilie.

Jas sum Patot, Vistinata i Zivotot i nikoj ne doadja kaj Otecot osven preku Mene!
Od evangelieto.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 17:06

Elen Vajt i Smit(dvajcata se povrzuvaat so adventistite) samo ja tolkuvale Biblijata smetajci deka niv gi vodi bozjata volja no nikogas ne nastapuvale kako proroci vo smisla kako instrumenti-mediumi(zvucnici) kako sto toa go pravele prorocite vo stariot zavet ili drugite proroci po Hrista.

Ne e tocno. Elena Vajt vo svoeto sovremeno "otkrovenie" t.e. vo knigata "Zraci na Svetlinata iznesuva eden kup novi "otkrovenija" sto navodno Bog i gi dal na nea za da mu gi soopsti na celiot svet.
Koga rekov Smith, mislev na John Smith, osnovacot na mormonizmot, koj isto taka ne ja tolkuval Biblijata, tuku na svoite sledbenici im dal nova "Biblija" koja navodno Bog mu ja dal preku takanareceniot angel Mormoni.
Znaci Gabriele ne e ni prva ni posledna. Vo istorijata imame eden kup vakvi "proroci" koi se obidele da prorokuvaat vo imeto na Hristos, no onie koi dobro ja poznavaat Biblijata ne se povele nitu se poveduvaat po niv.

Od evangelieto.

Epa vo istoto toa evangelie, istiot toj Isus kaza i deka prorocite zavrshuvaat so Jovan Krstitelot.
Zosto selektivno i veruvas na Biblijata?
Zosto, za eden del od evangelieto velis "Hristos rece vaka", a za drug del od toa isto evangelie velis: "Ne, Hristos ne rece taka, toa Biblijata go veli" среќа
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
Кон врв
gospel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 01.Април.2008
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 18:55

IKONA KRST I KANDILO - TOA E MOJATA VERA PRAVOSLAVNA!!!!!!!

Е ПРАВОСЛАВЕН, ПРАВОСЛАВЕН.........

АКО САМО ОВА Е ТВОЈАТА ВЕРА ПРАВОСЛАВНА, ТОГАШ ТИ СИ НАЈ БЕДНИОТ ЧОВЕК ВО СВЕТОТ.

АЛАЛ ДА ВИ Е, АКО ИКОНАТА, КРСТОТ И КАНДИЛОТО ВИ СЕ ОСНОВА НА ВАШАТА ВЕРА ПРАВОСЛАВНА.
НАВИСТИНА ТЕШКО И ЖАЛНО.......

Изменето од gospel - 28.Декември.2008 во 18:56
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 20:19

Teshko na tie so mu treba krst i kandilo za da ja odrzat verata,a da ne govorime za voopsto da ja imaat.

Изменето од ZoraNaSlobodata - 28.Декември.2008 во 20:20
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 22:59

Edna ispravka: Joseph Smith e osnovacot na Mormonite.

Prasajte go strucnjakot za religii, KINGDAVID

Se zezam malku za ova poslednoto,
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2008 во 04:57

Ne e tocno. Elena Vajt vo svoeto sovremeno "otkrovenie" t.e. vo knigata "Zraci na Svetlinata iznesuva eden kup novi "otkrovenija" sto navodno Bog i gi dal na nea za da mu gi soopsti na celiot svet.

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Edna ispravka: Joseph Smith e osnovacot na Mormonite.

Prasajte go strucnjakot za religii, KINGDAVID

Se zezam malku za ova poslednoto,

Koga rekov Smith, mislev na John Smith, osnovacot na mormonizmot, koj isto taka ne ja tolkuval Biblijata, tuku na svoite sledbenici im dal nova "Biblija" koja navodno Bog mu ja dal preku takanareceniot angel Mormoni.

Во право сте Православен и КИНГДАВИД. Знаев дека е така, но на момент измешав Смит и Милер, сакав да речам Вајт и Милер ги поврзуваат со адвентистите, не Смит. Се извинувам за лапсусот.

Znaci Gabriele ne e ni prva ni posledna. Vo istorijata imame eden kup vakvi "proroci" koi se obidele da prorokuvaat vo imeto na Hristos, no onie koi dobro ja poznavaat Biblijata ne se povele nitu se poveduvaat po niv. 
Христос преку една друга пророчица(Берта Дуде) вели дека токму цврстата вера во зборовите на Библијата им оневозможува на луѓето да примаат нови откровенија со кои божествениот свет би сакал да ги дарува и води луѓето во дотичната временска епоха. Габриеле од Вирцбург, не ни вика дека таа е прва што Христос и се објавил. Примери во историјата за пророчката реч после Исуса од Назарет и заедницата ерусалимска има многу. На пр. Хилдегард Бингенска од 11 вел, или Јакоб Лорбер од 19ти век.

Zosto, za eden del od evangelieto velis "Hristos rece vaka", a za drug del od toa isto evangelie velis: "Ne, Hristos ne rece taka, toa Biblijata go veli" среќа
Затоа што знаеме дека Библијата езбирка на поединечни киги пишувани од луѓе. Многу зборови кои му се припишуваат на Мојсеј не ги запишал тој, туку свештеничката каста подоцна. А имало и кога самите автори немале доволно прочистена свест, па духовното добро го мешале со своите замисли, на пр. Павле некогашниот Савле. Ова го потврдуваат и многу истражувачи на Библијата. Но во Библијата има сепак и многу траги од вистината. На пр. Откровението, Десетте заповеди(дел од мојсиевите книги) Беседа на Гората(во Евангелието според Матеј) и тн.Најголемиот проблем е со стариот завет и посланиците на Павле кој прилично ги измешал работите.
Православие, знам дека со наведеново нема да се согласиш, јас само објаснив зошто јас верувам така. Ти ако сакаш остани во православната догма и теологија. Немам ништо против.

Изменето од Majkl - 29.Декември.2008 во 18:26
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2008 во 10:22
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Марија, а си пробала ли (си помислила ли) да веруваш само во бог? Без да се придржуваш на книги (библија, „свети“ книги на „свети“ отци ...). Без верување во ангели, ѓаволи, икони и разни други „свети“ реликвии ... ! Едноставно, да веруваш само во Него! И само нему да му се молиш. Нели е тоа она вистинското што самиот тој го посакува? Зошто инаку би го забранил златното теле, зошто вели јас сум еден и единствен и немај друг освен мене?
Сите на различни начини го доживуваат бог. Некои (попаметни) тоа свое лично искуство го преточуваат во книга и, под влијание на „чудесно стекнатата моќ“ (која помалку или повеќе знаеме како се стекнува), го наметнуваат како единствено исправно.
Затоа прави добро, не мисли никому лошо, помогни му на тој на кого му е потребна помош, весели се, смеј се, изразувај ги своите чувства, зашто човекот е емотивно суштество. Остај настрана што некои велат да се воздржуваме. Кога, каде и зошто да се воздржуваме? Да се воздржуваме од смеење или да не се веселиме, да не плачеме, да не бидеме горди (на постигнати лични успеси или на сопственото дете)? Каков е тој повик на „воздржание“ или на неискажување на гордост?
Не чекај некој да ти каже во што да веруваш и како во тоа да веруваш. И, почитувај ги сите кои веруваат (или не веруваат) во друго, спротивно од твоето.
Спореди ги сите наши предлози (да не речам „совети“) , размисли и определи се самата како ти ќе си го живееш животот. Не гледај никому да му угодиш (се разбира ова се однесува само по ова прашање, никако за друго) туку само по твое убедување.

Види  Златник, јас како да ти кажам сум си убедена во исправноста на она што го правам, чувствувам дека постапувам под водство на Духот.
Си ја читам Библијата, се молам и среќна сум со тоа. Немав дилеми околу она што го верувам и правам се додека од форумов не
 дознав дека тоа се не било така исправно и доволно, дека некои работи си имаат воспоставен ред, хиерархија...и одеднаш се ми стана така комплицирано во мојата едноставна, многу едноставна вера...
збунетост

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2008 во 12:17

Затоа што знаеме дека Библијата езбирка на поединечни киги пишувани од луѓе. Многу зборови кои му се припишуваат на Мојсеј не ги запишал тој, туку свештеничката каста подоцна. А имало и кога самите автори немале доволно прочистена свест, па духовното добро го мешале со своите замисли, на пр. Павле некогашниот Савле. Ова го потврдуваат и многу истражувачи на Библијата. Но во Библијата има сепак и многу траги од вистината. На пр. Откровението, Десетте заповеди(дел од мојсиевите книги) Беседа на Гората(во Евангелието според Матеј) и тн. Најголемиот проблем е со стариот завет и посланиците на Павле кој прилично ги измешал работите.
Православие, знам дека со наведеново нема да се согласиш, јас само објаснив зошто јас верувам така. Ти ако сакаш остани во православната догма и теологија. Немам ништо против.

Me interesira, koj e toj avtoritet koj ti gi podvlekol tebe tragite od vistinata vo Biblijata? среќа
Koj e toj sto ti kazal Otkrovenieto, desette Bozji zapovedi i besedata na gorata se vistina itn e vistina, a se drugo e laga?
Koja e poentata na Bog da obezbeduva proroci, nivni pisari, knigi, prepishuvanje na tie knigi itn za na krajot da "zabrlja" i da ne obezbedi sistematiziranje i ukorichuvanje na taa vistina, tuku ustata da ja ispomesha so eden kup lagi?
Takvoto delo na Bog bi bilo krajno kontraproduktivno i povekje bi gi zavelo lugjeto otkolku da gi upati kon vistinata.
Kakva e polzata od prorocite ako Bog ne obezbedil verodostojno prenesuvanje na nivnite zborovi?
Nema polza, tuku samo shteta.
Vo takov bog li veruvas ti Majkl?
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2008 во 17:03
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Марија, а си пробала ли (си помислила ли) да веруваш само во бог? Без да се придржуваш на книги (библија, „свети“ книги на „свети“ отци ...). Без верување во ангели, ѓаволи, икони и разни други „свети“ реликвии ... ! Едноставно, да веруваш само во Него! И само нему да му се молиш. Нели е тоа она вистинското што самиот тој го посакува? Зошто инаку би го забранил златното теле, зошто вели јас сум еден и единствен и немај друг освен мене? Сите на различни начини го доживуваат бог. Некои (попаметни) тоа свое лично искуство го преточуваат во книга и, под влијание на „чудесно стекнатата моќ“ (која помалку или повеќе знаеме како се стекнува), го наметнуваат како единствено исправно. Затоа прави добро, не мисли никому лошо, помогни му на тој на кого му е потребна помош, весели се, смеј се, изразувај ги своите чувства, зашто човекот е емотивно суштество. Остај настрана што некои велат да се воздржуваме. Кога, каде и зошто да се воздржуваме? Да се воздржуваме од смеење или да не се веселиме, да не плачеме, да не бидеме горди (на постигнати лични успеси или на сопственото дете)? Каков е тој повик на „воздржание“ или на неискажување на гордост? Не чекај некој да ти каже во што да веруваш и како во тоа да веруваш. И, почитувај ги сите кои веруваат (или не веруваат) во друго, спротивно од твоето. Спореди ги сите наши предлози (да не речам „совети“) , размисли и определи се самата како ти ќе си го живееш животот. Не гледај никому да му угодиш (се разбира ова се однесува само по ова прашање, никако за друго) туку само по твое убедување.
Види  Златник, јас како да ти кажам сум си убедена во исправноста на она што го правам, чувствувам дека постапувам под водство на Духот.Си ја читам Библијата, се молам и среќна сум со тоа. Немав дилеми околу она што го верувам и правам се додека од форумов не дознав дека тоа се не било така исправно и доволно, дека некои работи си имаат воспоставен ред, хиерархија...и одеднаш се ми стана така комплицирано во мојата едноставна, многу едноставна вера...збунетост

Marija- na forumov se pishuvaat sekakvi gluposti. Voopshto ne gi svakjaj postovite vo veroispoved seriozno.Prodolzi so postapkite pod vodstvo na Duhot i veruvaj deka toa e ispravno. Prakticiranjeto na verata e po default e ednostavna a ne komplicirana aktivnost- pretpostavena za sekogo -a ne samo za onie so IQ nad 140...

Изменето од Anthony - 29.Декември.2008 во 17:05
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2008 во 17:30
Za da ne bidam of-topik tuka, ke ja prodolzham diskusijata na Opsto i Nevrzano...

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Pravoslaven, imame ushte nekolku temi voi koi se objavuvaat fotografii ili umetnichki dela so religiozna tematika i bez nekoi pretenzii za diskusii i polemiki.

Jas ne gledam nishto losho vo toa i mislam deka pretstavuva shansa i za tebe da postirash nekoi tekstovi ili audio/video zapisi koi smetash deka bi bile inetresni za ostanatite chlenovi. Ili ako smetash deka toa bi bilo podobro da bide objaveno pod nekoja druga tema, kako sto ima napraveno Majkl, togash slobodno zapochni neshto takvo.

Od druga strana, ako mislish deka e dobro da se otvori nova tema koja ke bide dedicirana za problematikata koja ti ja inicira tuka, togash otvori edna takva ili ako sakash toa kje go storam jas.

G0o chekam tvojot odgvovor pred da gi izbrisham ovie of-topic komentari. Mozhesh da mi se javish direktno po LP.

Site drugi temi osven pravoslavnite, vklucuvajki gi i temata Univerzalen Zivot, pa i muslimanskite temi se OTVORENI ZA DISKUSIJA. Majkl duri i ne predizvikuva da postavuvame prashanja na taa tema i sekogas so zadovolstvo go odgovara. No edinstveno pravoslavnite blogovski temi se posebno zastiteni na ovoj forum i imaat posebni privilegii da bidat zastiteni od repliki i tugji mislenja t.e. vo nivnata propaganda.

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Jas ne gledam nishto losho vo toa i mislam deka pretstavuva shansa i za tebe da postirash nekoi tekstovi ili audio/video zapisi koi smetash deka bi bile inetresni za ostanatite chlenovi.

Za takvo nesto si postojat blogovi i veb sajtovi. Barem denes e besplatno covek da si otvori blog ili pak veb strana. Tamu mozes mnogu ubavo da si uredis, na edno mesto tekst, na drugo mesto sliki, na treto mesto video.
Forumite se mesto za diskusija, za razgovor na odredena tema/topik, za iznesuvanje svoi mislenja, stavovi, za iznesuvanje pozitivni i negativni kritiki mislenja, vprocem i zatoa postoi kopcheto CITIRAJ neli? среќа

Moderatorite se tie koi treba megju drugoto i da gi pottiknuvaat i stimuliraat diskusiite na sekoja tema, a ne da zabranuvaat da se diskutira na odredeni privilegirani temi, da ja gushat disksusijata, da go pretvaraat forumot vo dosaden blog i da gi brkaat chlenovite.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2008 во 18:00

Pravoslaven... te molam ne pishuvaj vakvi raboti...

Nikoj ne e zashtiten na ovoj forum i sekoj mozhe da pishuva ili da otvara temi kakvi sto saka vo ramkite na pravilata. Zatoa i ti rekov da zemesh aktivno uchestvo vo temata so on-topic postovi ili da ovorish nova dokolku sakash da polemizirash neshto od zaednichki interes. Zarem toa nalikuva na nekakva diktatura, zagushuvanje na diskusii i brkanje chlenovi kako sto velish vo replikata? Zarem pod demokratija treba da podrazbirame samo stavanje kapache na sekoj komentar i sekoja misla onaka kako sto ke ni padne na um vo toj moment? Zarem ne treba da ima nekoj red i kod na odnesuvanje, nekakvi pravila koi ke se grizhat za respektot na sekoj chlen i sekoja otvorena tema? Zarem na tema koja e otvorena za objavuvanje fotografii treba da se zhalime zoshto ne mozhe da pishuvame i tekstovi? Zarem na tema koja sme ja odredile za postiranje na pouki od sveti otci ili pouchni sluchki da se zhalime zoshto ne mozhe da postirame fotografii?

Ne se chuvstvuvaj primoran da odgovorish na ovaa moja replika, a ako reshish da go storish toa, neka bide tvojot zbor posleden. Jas nemam sto da dodadam povekje od onoa sto vekje go objasniv tuka.

Изменето од Messenger - 29.Декември.2008 во 18:01
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 173174175176177 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,352 секунди.