IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9495969798 242>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 16:37
jaska pak tuka na veronautika
bi sakal da spodelam edna misla
go gledav malko filnov za dedo noe i negovata barka
gledah kako tova zivotinkite odea vnatre po daski dve zirafi dva krokodila
cudo edno bilo toa togas
uba gledkaголемо%20гушкање

vidov kako tova tarantulite gi cuvaa vo tegli
so tegli trebaa za site milijarda bubalki, no tova i ne e prasanjeto

si pomisliv ono virusive na zauski i morbili i ebola??/ parovi li beja?
a kade gi cuvala tova zena ne Noe

kade be i kako gi napikale- nemozam da si odgovoram, pa mi ostana samo vo mislata- uba legenda

no ako e legenda, mozno e se da e legenda?????

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 16:45
Како каде ги напикале вирусите? Па во епрувети! Само тој дел(карантинскиот) од бродот не го покажаа за да не се заразат камерманите.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 16:51
pred nekolku godini
procitav naslov vo eden vesnik

VCERA BILE UBIENI 5 MILIJARDI ZITELI NA PLANETAVA ZEMJA

citajki go texot- procitav deka vo laboratoriite MOSKVA I CHIKAGO - PO GOGOVOR NA RUSITE I AMERITE BILE UBIENI posledni VIRUSI NA NEKOI SIPANICI ZATOA SO TAA BOLEST NE SE POJAVILA NA PLANETAVA VEKJE 15 GODINI- pa ne im trebat za vakcinite

se mislam kako be sega lugjeto rabotat sprotivno od dedo noje

toj gi spasuval a nie gi ubivame

neso ne e vred so bozjeto poslenije na ova planeta

Изменето од anakin - 22.Јуни.2008 во 16:52
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2008 во 00:31
brat,...bakterii ima i korisni,...a ,bez niv i ne bi imalo zivot,...ama,virusi nemam chueno deka ima nekoj korisen,...pa,shto ima dedo ti ,....da gi spasuva niv?!збунетост
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2008 во 01:14
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ajdeee sega Majkl pocnuvas so teorii na zaveri deka nekoj vo crkvata vo red e ne gi branam no sepak temava e nesto drugo ... temata do nekade so prakticni primeri preku koi nie treba da gi iskazeme nasite stavovi za tie konkretni slucuvanja ...kako i da e nie nisto ne mozeme da smenime.....

Не се тоа теории на завери(преку глава ми е од истите)туку факти. Големите цркви, католичка, православна, протестантските деноминации, честопати повикуваа и повикуваат на раздор и војни, народот го хушкаат против неистомислениците и тн... Ако некој постапува контра Исусовото учење а се кити со плаштот христијански, тоа е ѓаволски. А можеме да смениме до некаде некои работи ако имаме информација, или барем да не даваме подршка на некои нешта.

Добро, се одалечив, ајде сеа назад кон темата вампири :

Пред некоја вечер околу 00:00 дур се враќав со тролебусот покрај градски гробишта Бутел забележав една згодна цицлеста девојка како седи покрај прозорот блиску до мене. Од патниците само јас и таа бевме. Ја загледав онака, ама она забележа, засрамен се свртев, си велам ќе ја гледам во големиот ретровизор(седевме блиску кај возачот). Но во ретровизорот го видов само сопствениот одраз! Брзо го свртив погледот накај седиштето чудејќи се каде ја снема?! Неколку пати молскавично погледот ми одеше ту кон седиштето крај прозорот ту кон огледалото! Девојката беше сето време тука но во огледалото немаше одраз. Ми се насмевна од увце до увце и јасно видов како два долги, снежно бели катника јасно се наѕираат под усните како кај кучка. Се стаписав!!! Студени морници поминаа низ моето тело... Таа беше вампирка! Испаничено почнав да тропам на средна врата и да урлам „Мајсторе!! Средна отварај брзо, отварај!„ Веројатно мислејќи дека некој од патниците заборавил да се симне, мајсторот запре кратко и ги отвори сите врати. Со леопардско трчање излегов од автобусот, а вампирката по мене! Почнав испаничено да трчам по една патека незнаејќи што да правам.

Во еден миг здогледав црква на околу 100м од мене, „О,фала богу спас во последен час!„ Дотрчав и колку што можев посилно затропав на портите од храмот, повремено вртејќи го погледот наназад - вампирката се доближуваше се повеќе и повеќе. Во последен момент портата ја отвори еден господин на квадрат. „Оче, помагај! Ме брка вампирка!!!„ и уште еднаш се се свртев наназад но... сега немаше никој освен ноќта исполнета со звуци од штурци во далечина. Месечко полн, сјаеше со полн сјај. Малку се смирив, а свештеникот ми упати поглед полн со христијанско сочувство и ме праша: „Крстен ли си чедо мое?„ збунето одговорив дека не сум, та моите беа комуњари, а и нивните родители беа комуњари. „А пари имаш ли?„ праша одеднаш со ладна дистанца. Ги протресов џебовите најдов една 100-ка и нешто ситно метални, му ги пружив „Еве попе...„ - „Ами, шо еве попе?! Само глоговиот колец и светата водичка чинат две пресвети Богородици, а лукче треба сам да си земиш од зелено пазарче! Ај, оди си во мир...„ - ми се насолзиа очите - „Шо сеа плачиш...ем не си крстен, ем пари немаш доволно ем лук не си земал...Ајт!„ и портите од храмот се затворија.
Останав сам во ноќта. Некаде во далечина се слушна завивање на волци. Ги посматрав сенките на статуите светци збунет и осамен во дворот на црквата. Одненадеж сенката како да се помести...Не, стауата се помести! Ужас! Вампирката сеуште беше тука! Се џитна кон мене а јас фатив да бегам.

Трчајќи видов на едно пано плаката со голем наслов „ ИСУС Е ТВОЈОТ СПАС - јави се 0500ххх ххх „ и ми текна дека мобилниот ми е во џеб. Трчајќи низ ноќта со едната рака го укуцав бројот, од слушалката се чу Operator broj 13 „Помош ме брка вампирка!„ одвај изустив задишан - „Смирете се гопсподине, се ќе биде во ред! Првин треба да прифатите дека сте грешник и цврсто да поверувате во Исус оти тој умрел за вашите гревови а ние ќе ви испратиме бесплатно ДВД „ИСУС НАША СУДБИНА - ТВОЈА ИДНИНА!„ на македонски јазик и статичен превод на Новиот Завет на јазикот на етничките заедници...„ тииииит... се прекина, имав кредит 500 денари а во трчањето невидов на дното од плакатата дека пишува со ситни букви „ повик 500ден./мин+ддв „ и токму тогаш ја здогледав најблиската полицијска станица.

Облеан со пот, полуиздишан побарав да интервенираат, превземат мерки, ќотек, едно, друго... „Л.К. дајте ми...Партијска книшка имате ли од некоја на власт што е?„ - „Немам...“ одговорив, „Барем од опозиција книшка?!Мора да сте член на некоја партија за да ве заштитиме!„ рече човекот во плаво и ми ја врати л.карта. „Немам партијска, аполитичен сум! Ќе ви дадам 100-ка„, аууу, кога ме погледна строго - „Баче, за мито и корупција свесен ли си што следи? Зимај тоа 100-ката и бегај од тука дур не те пријавам (телефонски)!„. И да ме нема, пак надвор! А вампирката по мене. Упорна, како да сум едниственото прехрамбено суштество во Скопје. По неколку минути спринт на агонија забележав на исток дека небото се црвенееше како крв.

Зора е, мојот ROLEX - made in china - што го бев купил на Бит-пазар некни, покажуваше 04ч00м. Задишан застанав среде празниот булевар, застана и вампирката и луто засикта кога виде дека сонцето се спрема да ја сврти работата во моја корист, мој спас! Реши да го искористи сепак последниот момент и таман се спреми да рипне кога се зачу труба на камионот на комуналец со портокаловите светла. Неколку секунди подоцна се беше готово.

Автоматските метли и вшмукувачи ја беа собрале и сомлеле ѓаволската крвопијачка. Какво олеснување по морничавиот маратон! Се качив во првата речиси празна 7-ца, некоку патници со сонливи очи во средни години одеа на работа во фабрика, на радиото се слушаше песната од Селин Дион „A new day has come" .

Неколку дена подоцна, бев се симнал ноќе од станот да го исфрлам ѓубрето. Еден од контејнерите беше полн со лук, некој го беше фрлил, со мал залет го фрлив моето ѓубре. Таман камионот на комуналец со ѓубреџиите ги празнеше контејнерите. Возилото полека тргна понатака. Интересно, контејнерот полн лук не го испразниа, збунето го упатив погледот кон камионот што полека се одалечуваше, но сеуште ми беше во домет од неколку метри. Погледот ми падна на ретровизорот. Немаше одраз на возачот...

Prekrasno napisano sekoja cest.....dali inspiracijata na pisatelot za ovaa delo doadja od negoviot strav ko vampiri ili pak se poigrua so urabani legendi koi ....pretpazlivo nekogas se vistiniti
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2008 во 19:12
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

5. Исус рекол - Ова е крвта моја - и дал на неговите ученици да се напијат... повторно - симболичко претставување. Нафората е телото Христово, виното е крвта Христова. Со примањето на причесната, се соединуваме со него, симболички.

zidarski, баш ми е мило што и ти не веруваш како православните дека лебот и виното се претвораат буквално и дословно во телото и крвта на Христос, туку дека тие симболи само симболички ги претставуваат телото и крвта Христови големо%20гушкање
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2008 во 21:38
Како што реков - Православието има потреба од реформа и од едукација...
Do what is right, come what may...
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2008 во 23:20
Potpolno se slozhuvam, kako sto vprochem veruvam deka mislat i povekjeto od sveshtenstvoto, no pustiot strav...
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2008 во 13:25
Ne se sl*gam so vas - mislam deka pravoslavieto treba da se vrati na korenite na izvornoto ne da se reformira i da se modernizira i da poprima od drugite pravci....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2008 во 18:26
Реформата не значи модернизирање! Напротив - во случајов ќе значи враќање кон Изворот...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2008 во 00:58
Togas ce naide na monogu prepreki i toa nikogas nema da se sluci - Onie sto treba da gi vodat vernicite tie nema da sakaat toa da go naprav zasto nema da im odgvoraa za zal politikita i parite se dlaboko navlezeni vo crkvata...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2008 во 03:27
Сепак ќе се случи... треба само трпение и време.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2008 во 14:11
Da se nadevame, bi bilo ubavo da se sluci
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2008 во 21:36
Abibsmail - имаш опомена за спамирање. Не повторувај туѓи постови непотребно, ако немаш што да кажеш самиот.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9495969798 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,438 секунди.